Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Bakan Bağış'ı ağırladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İzmir’in AK Parti’yle birlikte yeni projelerle daha da aydınlık bir şehir olma yönünde ilerlediğini ifadeden Bakan Bağış,” Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi, İzmir’de AK Belediyeciliğin yaklaştığını vurgularca çalıyor. İzmir’e megakentlik yakışır megaköy olmak yakışmaz. Kimileri İzmir’i kale ve arka bahçe gördükleri için önemsemediler. İzmir ancak ve ancak demokrasinin kalesi olur” dedi.
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Bakan Bağış'ı ağırladı
Haberler / Politika
3 Temmuz 2013 Çarşamba 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın şehir dışında olması nedeniyle Bakan Bağış’ı İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem il başkanlığı makamında ağırladı.

YILDIRIM’A ÖZEL PARANTEZ AÇTI
İzmir’e Başbakan’ın selamını getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Bağış, İzmir Milletvekili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için ayrı bir parantez açtı ve, “ “Kendini doğuştan İzmirli sayan Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın selamını getirdim. Kendisiyle meclis başkanlığı seçiminde beraberdim. İzmir’e gittiğimi söyledim. 'Bütün hemşerilerime selam söyle’ dedi. Gerçekten İzmir’i çok seven İzmir’e çok yakışan İzmir için kafa yoran bir Bakanımız. Türkiye’nin bütün sorunlarını da yakından takip edip çaba ortaya koyuyor. İzmir kendisiyle ne kadar gurur duysa azdır” ifadelerini kullandı.

SAAT KULESİ VURGUSU
İzmir’in AK Parti’yle birlikte yeni projelerle daha da aydınlık bir şehir olma yönünde ilerlediğini ifadeden Bakan Bağış,” Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi, İzmir’de AK Belediyeciliğin yaklaştığını vurgularca çalıyor. İnşallah Dünya tarihinin en zengin miraslarından birine sahip olan İzmir’i sadece geçmişiyle değil geleceğiyle de övünülecek bir hale getireceğiz. İzmir’e megakentlik yakışır megaköy olmak yakışmaz.Kimileri İzmir’i kale ve arka bahçe gördükleri için önemsemediler. İzmir ancak ve ancak demokrasinin kalesi olur.Demokrasinin getireceği güzelliklerle İzmir kendine yakışır Türkiye’ye yakışır küresel bir kent haline gelecektir. Buna yürekten inanıyorum. İzmirliler şundan emin olsun. Onların tercihlerine biz saygılıyız. Hassasiyetlerin farkındayız. Demokrasinin de Cumhuriyetinde teminatı Ak Parti’dir…” diye konuştu.

HEDEFTE CHP VE KILIÇDAROĞLU
Konuşmasını ana muhalefet partisi CHP’yi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak sürdüren Bakan Bağış, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine nutuk atarak çıkılacağına inanmıyoruz. O standartla çok çalışarak çıkılır. Millete efendilik yaparak değil hizmetkarlık yaparak çıkılır. Onun için durmak yok yola devam diyoruz. Kimileri durmayı tercih ediyor. Dikkat edilirse CHP’nin Genel Merkezi’nde yıllardır duran insan sayısı fazla. Arayışa gerek yok. İzmir’de 35 ayrı projeyle durmayacağımızı gösterdik. Biz bunu yaparken ana muhalafet partisi her projeyi engelleme yoluna gidiyor. Cumhuriyet tarihinin en görkemli projesi olan İstanbul’a 3. Havalimanı projesi için yargıya başvuracaklarmış. Türkiye’ye zarar vermeyi misyon haline getirmiş CHP’ye Alllah’tan akıl fikir ve izan temenni ediyorum.CHP’de ülke sevgisine kavuşmayı yakalar. Bu ülke bizim. Hep beraber bir noktaya getirmemiz gerek. 3-5 yıl öncesine kadar İstanbul’a havalimanı yapabilir miyiz tartışması içindeydik. Kılıçdaroğlu AB süreciyle ilgili Almanya ve Avusturya’ya mektup yazdı. Mektuplar yerine ulaştı m? Korkum o mektupların Kenya ve Brezilya’dan çıkması. Daha öncede kendisi Somali’ye gidiyorum demiş Kenya’ya gitmişti. Yürüyen merdivene ters binmişti. Oy kullanmayı dahi becerememişti. İçinde yaşadığı ilçeyi Kağıttepe zannetmişti. O kadar çok gafları var ki mektuplar konusunda ne olduğunu bilemiyorum ama yanlış yere de gitse mektup arkadaşı olmuş olur” diye konuştu.

GEZİ’Yİ DEĞERLENDİRDİ
Gezi olayları kapsamında ülke genelinde yaşananları ve özellikle İzmir’de Ak Parti ilçe binalarına yapılan saldırı hakkında değerlendiren Bağış şunları söyledi; “Türkiye’nin genelinde hoş olmayan olaylar yaşandı. İzmir’de de yaşandı. Özellikle parti binalarımıza yapılan çirkin saldırılar aslında demokrasiyi hazmedemeyenlerin ortaya koyduğu bir duruştu. 3-4 haftadır ülkede yaşananlar demokrasiden umudunu yitirmiş olanların, sandık dışı yollarla korkuyla kardeşi kardeşe düşürerek bir yerlere gidebilme çabalarıydı. Parti teşkilatlarına saldırılması anlamlı. Demokrasiyi sindiremeyenler demokrasinin en önemli mecrası olarak Ak Parti teşkilatlarını gördüklerini ortaya koymuştur. Çok şükür milletimizin son derece sabırlı yaklaşımıyla provokasyonu elimizin tersiyle ittik. Milli irade mitingleriyle de milletimiz tavrını ortaya koydu. 7-8 ay sonra seçim var. Daha sonra bu bilet tarihte ilk defa Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Olaylar demokratik sürece darbe vurmak ülkeye karanlık tünellere sokmak için yapıldı. Türk Baharı deniyor. Biz bunu kınadık. Türk Baharı 3 Kasım 2002’de gerçekleşti. Statükoya hayır diyen vatandaşlar milletin derdiyle dertlenen millete hizmetkarlık yapmak niyetiyle yola çıkanlara güvendi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yolların 3 katını 10 yılda yaptı. Kişi başına düşen geliri 3 katına çıkardık.Biz sadece İzmirlilerin değil Türkiye’nin hassasiyetlerini çok inceleyerek analiz ederek algılamaya onlara yönelikte mesajlar ortaya koymaya çalışıyoruz”

ADAYLIK SÜRECİ İÇİN YOL HARİTASI
Bağış basın mensuplarının ‘ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayınız kim olacak'’ sorusuna ise, “Hiçbir siyasi parti bizim kadar istişareye önem vermez. Beldedeki adayımızdan Büyükşehir adayımıza kadar mutlaka parti içi istişareler yapılacaktır. Kanaat önderlerinin görüşleri alınacak. Anketler dikkate alınacak. Sonra parti içi istişare mekanizmaları çalışacaktır. Aday açıklanana kadar bu süreç devam edecek.Açıklandıktan sonra da aday kim olursa olsun teşkilatlar tek yürek olacaktır. Başka partilerde hizipçilik olabilir ama AK Parti’de olmaz. Ak Parti’de göreve talip olunmaz verilen görev en iyi şekilde yapılır. İsim önemli değil. İdeallere olan yaklaşımı ve bağlılığıdır” cevabını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası