Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın son kamp gününde kadın kolları kongresi yapıldı

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın Gümüldür’deki son kamp gününde İl Danışma Kurulu iptal oldu. Danışma Kurulu toplantısı yerine AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kongresi gerçekleşti. Kongreye 4,5 G ile Bağlanan Başbakan Binali Yıldırım önemli mesajlar verdi. Öte yandan kongrede konuşan AK Parti İzmir milletvekilleri mesaj yağdırdı. Kongrede konuşan İl Başkanı Aydın Şengül ise,teşkilatlara önemli mesajlar verdi. Kampın son gününde danışma kurulu iptal
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın son kamp gününde kadın kolları kongresi yapıldı
Haberler / Yerel Politika
13 Mayıs 2018 Pazar 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın 3 günlük Gümüldür kampı son gününe girdi. İl Danışma Kurulu toplantısı iptal edilerek AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kongresi’ne başlandı.  

İl Kadın Kolları Kongresi gerçekleşecek. Kongre İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Kadın Kolları Kongresi’nde Divan Başkanlığı’na Divan başkanlığına Genel Merkez MKYK Üyesi Hülya Özdağ, başkan yardımcılığına AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Asiye Sandıklı seçildi.

Beden dilinden hafıza tekniklerine iletişim becerilerinden sosyal medya eğitimine kadar alanındaki uzman Dr. Özgür Bolat, Aşkım Kapışmak gibi uzmanların verdiği eğitimlerin yanı sıra 24 Haziran seçimlerine dair yol haritasının belirlendiği kampta yoğun program sonrası Berdan Mardini konseri ile yorgunluk atan AK Parti İzmir Teşkilatı, sabah saatlerinden itibaren  danışma kurulu ve kongrenin yapılacağı otelin salonunda ellerinde Türk bayrakları olduğu halde slogan ve tezahüratlar eşliğinde kongre ve toplantı salonunda yerini aldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,  İl Yönetim Kurulu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Menedres Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları,AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Atila Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık,Prof. Nükhet Hotar’ın da geldiği salonda partililerin coşkulu olduğu görülüyor.

AYDIN ŞENGÜL: EN FAZLA OYU ALIRSAK İSTEDİĞİNİZ KADAR HEP BERABER KAMP YAPARIZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, teşkilata ve kadın kolları mensuplarına yönelik öneri ve taleplerini dile getiren bir konuşma yaptı. 24 Haziran seçimlerinde yüksek oy alınması durumunda ‘istediğiniz kadar kamp’ sözü veren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,

“Egolarınızı tatmin etmek için siyaset yapmayın. Kalbinizle mütevazi olun. Alçak gönüllü olun. Bizim davamız da bunu gerektirir. Onun evindeki derdi sıkıntısı benim derdim sıkıntım olacak. Eğer birlik ve beraberliğimizi sağlarsak başarıyı zaten yakalarız. Başarı kendiliğinden gelir. Ama bütün bunları kenara bırakıp çalışmadan çalışıyormuş gibi siyaset yaparsak inanın ki kayıptayız. Çalışmayanların dedikodu yaptığını, olumsuzluk oluşturduğunu, enerjimizi içinde kaybettirdiğini görüyorum. Dedikodu yapanların, başkaların olumsuzluklarını ön plana çıkaranları dinlemeyin, kulaklarınızı tıkayın, bulunduğunuz ortamdan uzaklaşın. İnsanların kendini alçakgönüllü göstermesiyle alçak gönüllü olunmaz. Siz bunu hissedersiniz. Teşkilat mensuplarım oy almak için siyaset yapmayacak. İnsanların güvenini sevgi ve saygısını kazanmak için siyaset yapacak. Siz insanların gönlünü kazanırsanız onlar oy verir. 1400 kişiyle bir kamp gerçekleştirdik. Aynı dava için koşturuyoruz. Aynı duyguları paylaşıyoruz ama birbirimizi tanımıyoruz. Şimdiye kadar aldığımız en fazla oyu alırsak o zaman istediğiniz kadar hep beraber kamp yapacağız, iki üç gün değil.”

ŞENGÜL: BİRİLERİ SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ DEMİŞTİ, ALLAH’IN İZNİYLE O GÜN GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan olarak seçilmesi için var güçleriyle çalışma sözü veren AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, “Önümüzdeki süreç içerisinde herkes sanki görev bekliyor, kendisine görev verilmezse sanki yapacak bir işi yokmuş gibi davranıyor. Kendinizi kenarda kalmış hissetmeyin. Kendi görevinizi kendiniz kendinize verin. 21 Mayıs’ta milletvekili aday listelerimiz belli olacak. Beklemeyelim. Biz şimdiden hepsi birer milletvekili binlerce teşkilat mensubum. Herkes kendine program yapsın. İnşallah çok güzel programlar yapacağız. İftar programları, ev ziyaretleri, toplantılar yapacağız. Ama bunları sizsiz yapamayız. Kadın ve gençlik kolları başkanımızla güzel bir program yapacağız. Birileri çıkıp sayın Cumhurbaşkanımıza, ‘Seni Başkan yaptırmayacağız’ demişti. Allahın izniyle o gün geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Uzun Adamı 24 Haziran’da Başkan yapacağız” dedi.

KEREM ALİ SÜREKLİ: 24 HAZİRAN’DA REİS’İ BAŞKAN YAPACAĞIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan yapacaklarını belirterek, “24 Haziran’da Reis’i Başkan yapacağız. Kadın Kolları günümüz çok anlamlı bir güne denk geldi. Başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

ATİLA KAYA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I İLK TURDA SEÇTİRMEK İÇİN..

Sürekli’nin ardından Mahmut Atila Kaya kürsüye geldi. Atila Kaya da, “24 Haziran’da sizlerin gayreti ve sevdasıyla Erdoğan’ı hep birlikte Cumhurbaşkanlığına seçmek için ilk turda büyük gayret sarf edeceğinize inanıyorum” diye konuştu.

KALKAN: ON MİLYON ÜYESİ OLUP DA 4,5 MİLYONU KADIN OLAN BAŞKA PARTİ YOK

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “10 milyon üyesi olup da, bunun 4,5 milyonu kadın olan başka bir parti dünyada yok. Bir parti var Adalet ve Kalkınma Parti. Üt üste seçim kazanmanın mahareti yaptığımız yollar, köprüler değil kadınlarımızın çalışmasının sonucudur. Bütün kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyor, helal olsun diyorum. Canlarından can veren bütün anneleri Anneler Günü kutlu olsun” şeklinde bir konuşma yaptı.

HÜSEYİN KOCABIYIK: AK PARTİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KADIN HAREKETİDİR

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da bir konuşma yaptı. AK Parti Milletvekili Kocabıyık, AK Parti’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük kadın hareketi olduğuna vurgu yaparak, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Dilek Başkanımıza hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum. AK Parti esas itibariyle Cumhuriyet tarihinin en büyük kadın hareketidir. Meclisten çıkardığımız yasalara bakın en çok kadın haklarına yönelik yasalar çıkardık. Bunu unutmayalım. AK Parti esasen kadınlar esasen siyasi varlıklardır. AK Parti de siyasi bir kadın hareketidir. Ana vatan derler baba vatan diye bir şey duydunuz m? Reis seni Başkan yapacağız diye bir yazı gördüm. Reis mutlaka başkan olacak. 24 yıl önce de Recep Tayyip Erdoğan’ı siz Reis yapmıştınız. O da seçilmesinde en büyük etken kadınlardır demişti. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

DİLEK YILDIZ BÜYÜKDAĞ:TAMAM SIKILDIK DEDİLER, BİZ DE DEVAM-DOYMADIK DİYORUZ

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Ben de sizler gibi bir kadın ve anneyim. Kadınların hakları ve mutluluğu, özgürlükleri için mücadele ediyorum. Bizler hayatın yarısı değil hayatın tamamıyız. İnsanları dinleyeceğiz ve gönlünü kazanacağız. Gönül kazanmanın seçim kazanmaktan çok daha önemli olduğunu biliyoruz. Tamam dediler sıkıldık dediler Erdoğan gitsin dediler. Biz de devam doymadık Erdoğan bu ülkenin sigortasıdır diyoruz.

BİZ KADINLAR DÜNYAYI SAĞCILIK-SOLCULUK, İLERİCİLİK-GERİCİLİK, DİNDARLIK VE ÇAĞDAŞLIK DİYE İKİYE AYIRMIYORUZ

AK Partili kadınların hayatı ve dünyayı ilericilik-gericilik, dindarlık-çağdaşlık gibi algılamadığını belirten Başkan Büyükdağ, “Biz kadınlar hem sosyal hayatta hem ev iş ve siyasette büyük görevler üstleniyoruz. Annelik duygusuyla gerçekleri çok daha açık görüyoruz. Biz dünyayı sağcılık solculuk diye ikiye ayırmıyoruz. İlericilik ve gericilik, dindarlık ve çağdaşlık diye ikiye ayırmıyoruz. Biz hayatı ve dünyayı açlık ve tokluk, güvenlik ve tehlike, saygınlık ve yoksulluk diye ikiye ayırıyoruz. Sadece nüfusun ve hayatın yarısı değiliz. Biz anneyiz şefkatiz kardeşiz. Aramıza kılık kıyafet,  dindarlık laiklik çağdaşlık kavramlarını sokmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti son yüz yılın en önemli seçimine, tamam mı devam mı seçimlerine gidiyoruz. Sayın Başbakanımız ve milletvekillerimiz önemli bir konuşma yaptı. Seçime hazır olan parti olarak bizlere düşen işin bir ucundan tutmaktır. Anne gayretiyle, güleryüzle, şefkatle ve sevgiyle üstümüze düşeni yapacağız” diye konuştu.

BÜYÜKDAĞ: BİZLER HAYATIN YARISI DEĞİL TAMAMIYIZ

“İlçe kongrelerimizi yaptık. Yoğun takvim içerisinde kadın kollarımız başta olmak üzere bütün teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuşan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ, AK Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik çok sayıda yasal düzenleme yapıldığını anlaarak, şunları söyledi:

“Tek bir şeyin altını çizmek istiyorum. AK Partinin kadınlar ve anneler için neler yaptığını anlatmak istiyorum. Kadınların eğitim-okuma yazma sorunu için elimizden geleni yaptık. Kamu kurumlarında ve stk ve medya kuruluşlarının liderliğinde gerçekleştirilen proje ve kampanyalar gerçekleştirdik. Haydi Kızla Okula Kardelenler Deniz Yıldızı Önce Çocuklar Baba Beni Okula Gönder gibi projeler hayata geçirildi. Kadınların iş yaşamına katılması için kreş imkanları sağlandı. Doğum nedeniyle ücretsiz iznin memuriyet kıdeminde gösterilmesi sağlandı. Kadın ve çocukların şiddete uğradığında başvurabileceği merkezlerin işlevsel ve erişilebilir hale gelmesi sağlandı. Kadınların mecliste daha fazla temsili için çalıştık. Dinin inançları yüzünden ayrımcılığa uğrayan kadınların eğitim ve çalışma hayatının mümkün hale gelmesini sağladık. Karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağladık. Piyasa eğilimleri ihracat mevzuat konularında danışmanlık hizmetleri verildi. Kadınlarını hayatın çeşitli alanlarından men eden ülkeler gelişemez. Gelin güç birliği yaparak mayasında insan sevgisi olan bu enerjiyi kanalize edelim. Vicdanın sesi olalım. Neden AK Parti neden siyaset, neden erdem irade ve cesare? Recep Tayyip Erdoğan evleri dert yuvası olmaktan kurtardı. 24 Haziran'da zaferimiz tamamdır inşallah."

HOTAR: İZMİR’İN AK KADINLARI BU HİKAYEYİ TAÇLANDIRMAYA HAZIR MI'

İzmirli kadınlara seslenen  Hotar, “Parti kapatmalar siyasi yasaklamalarla FETÖ kalkışması ile uğraştı. Hepsinden alnının akıyla çıktı. Bundan sonra bütün bu çabaların taçlanacağı nokta 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi. İzmir’in AK Kadınları bu hikayeyi taçlandırmaya hazır m? Ben zaten on altı yıldır buna bire bir şahidim. Ben biliyorum ki aynen benim çocuğum gibi bir buçuk yaşında iken siyasete giden ve çocuğunu üniversiteye hazırlayan anneler aramızda. Hepsi bu hikayenin bir kahramanı oldu” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası