Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de 2'nci bölge için özel çalışma

AK Parti İzmir 2’nci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Adnan Yılmaz, seçim çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. İzmir’den en iyi sonucu almak için çalışmalarını uzun süre önce başlatan AK Parti’de, 2’nci Bölge için özel olarak kurulan Call Center ile tüm üyelere ulaşarak etkinlikler hakkında bilgilendirme yapılıyor. Milletvekili adaylarıyla birlikte gece-gündüz demeden çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizen 2'nci Bölge SKM Başkanı Adnan Yılmaz, seçmenler yapılan çalışmaları göz önüne alırsa, genel seçimde güzel bir sonuç alacaklarını belirtti. AK Parti İzmir'de 2'nci bölge için özel çalışma
AK Parti İzmir'de 2'nci bölge için özel çalışma
Haberler / Seçim
1 Haziran 2015 Pazartesi 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ -  2’nci Bölge SKM Başkanı Adnan Yılmaz, özel çalışmaları Ege Postası’na anlattı. Karşıyaka’da açılan 2’nci Bölge SKM Başkanlığı’nda kurulan Call Center aracılığıyla tüm üyeler tek tek aranarak etkinlikler hakkında bilgilendiriliyor. Seçime günler kala bugüne kadar sürdürdükleri seçim stratejileri anlatan Yılmaz, genel seçime yönelik sorularımızı da yanıtladı. İşte 2’nci Bölge SKM hakkında merak edilenler ve 2’nci Bölge hakkında Adnan Yılmaz’la konuştuklarımız;

2’nci Bölge SKM neden kuruld? Neler yapıyorsunuz'
Seçim Koordinasyon Merkezi 2. Bölge’de yaklaşık bir ay önce biz bölge olarak ayrıldık. İl SKM Başkanlığımızın altında 1’nci Bölge ve 2’inci Bölge olarak ayrıldık. Bizim yerimizde Kuzey’e hitap ettiği için Karşıyaka’yı en uygıun bölge olarak seçtik ve metropolde konum itibariyle de çok da güzel bir yer. Buradaki yaptığımız çalışmalar içerisinde öncelikle teşkilatların materyal anlamında desteklenmesii noktasında, taleplerini ve isteklerini çözüme ulaştırmak amacımız.



2’nci Bölge’ye özel bir çalışmanız var m? Olumsuz tepkiler de alıyor musunuz'
Üyelerimizi tarayarak Başbakanımızın selamını, il başkanımızın ve vekillerimizin selamını iletiyoruz. Call Center kurduk ve yaklaşık 20 kişi çalışıyor. Çalışanların tamamı kadın ve profesyonel bir çalışma sergiliyoruz. Bunların içinde de call centerda yapacağımız çalışmalara ve etkinliklere yön veriyoruz. Hangi ilçenin etkinliği varsa tüm üyerimizi call center ile haberdar ediyoruz. Sonra da etkinliğin amacına ulaşmasını sağlıyoruz. Vekil çalışmalarında bazı üyelerimizin olumsuz yanıtları vekillerimizin bizzat aramasıyla sonuçlandırıyoruz ama tür olumsuzluklar yok denecek kadar az. Bizi bu da mutlu ediyor.

Milletvekili adaylarıyla nasıl bir organizasyon yürütüyorsunuz'
Her hafta bölge vekillerimizle toplantı yapıyoruz ve istişare ediyoruz. Onlarla birlikte koordinasyon kuruyoruz. Birbirlerine yapmış oldukları programlarla alakalı bilgilendiyoruz. Etkinliklerimizi iletip, onların da bizden taleplerini hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Burada tamamen teşkilatla, ilçelerle ve vekillerle koordine olmuş bir mekanizma görevi görüyoruz. Aradığımız numaralarla üye güncellemelerini de yapıyoruz. Bu da çok önemli…

Aynı zamanda 1’nci Bölge’de de bir koordinasyon merkezi mevcut. Onlarla nasıl bir diyaloğunuz var'
Bizim buradaki en büyük amacımız koordinasyonu en iyi şekilde yapıp, sahadaki karmaşıklığı önlemek. Bizim 1’nci ve 2’nci bölgede koordinasyon konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. 1’nci Bölge’yle de sürekli istişare halindeyiz. Gördüklerimizi paylaşıyoruz. Bu paylaşma neticesinde onlar da yaşadıkları artı veya eksi şeyleri bizimle paylaşıyorlar. İl bazında bizim koordinatörlükler olarak ilde ilçelere verilen koordinasyonu da buradan takip ediyoruz. İlçeye il yönetimi tarafından atanan koordinatörleri de biz buradan destekliyoruz. Güzel bir çalışma oluyor. Bunlar sandığa yansıdığı taktirde güzel sonuç alacağız. Teşkilatımıza inanıp güveniyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar bizim sloganımız bunu yapmak taşa gediğine koymak kadar önemli. 



İzmir’den AK Parti’ye yönelik herhangi bir tepki alıyor musunuz'
İnsanların yapmış oldukları siyaseti suya yazı yazarak değil icraata dökerek anlatmak çok önemli . Daha önceki seçimlerde bir AK Parti tepkisi vardı. Cumhurbaşkanımızın ismine bir tepkisi vardı ama şuanda ne Cumhurbaşkanımıza ne  de AK Parti’ye böyle bir tepkileriyle neredeyse karşılaşmadık diyecek kadar çok az. İstiyoruz ki  AK Parti insanlara dokunan bir parti, insanların sosyal yaşamını önemseyen bir  parti fakat diğer siyasi partilerin yaklaşım tarzları o insanları bizimle kutuplaştırıyor aramıza engel koyuyorlar.

İzmir’de AK Parti ve diğer partiler arasında nasıl bir siyasi çizgi var'
Onların icraatları içerisinde sosyal bir anlayışın hiçbir gerçeğini yerine getiremedikleri için bütün AK Partililerin karşısına geçip sanki vatandaşı aradan çıkartarak bir savaş haline getirdiler. Biz bir siyasi savaş yaşıyoruz. Ülkemizin kalkısınmasında en önemli olan bu seçimi sabote etmeye çalışıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim seçimenimizde haklımızda yüzde 50 oy vererek, bize çok ciddi anlamda sorumluluk veriyor. Biz de bunun bilinciyle yapmış olduğumuz yatırımlar da bizi hiçbir zaman etkilemez. Biz ilk ona nasıl gireriz bunun mücadelesini veriyoruz. AK Parti’nin içinde barındırdığı, içinde yetiştirdiği ülkesi için mücadele verecek insanlar var. Bunların bilgi donanımını ortaya koyacağı süreç seçimlerle geliyor. Bize ne kadar yük yüklerse biz de vatadaşımıza hizmet noktasında yatırım yapacağımıza yürükten inanıyorum. Bunları sonuna kadar savunacağız. Biz gerçekten de kefenimizi giyerek yola çıktık. Benim arabamda gerçekten kefen var. Dahan önceki yerel seçimlerde aldım. Zorluklarla karşılaştığımız için aldım. Çünkü karşımızda siyaset yapan bir anlayış yok. Hizmet siyasetiyle yola çıkan bir anlayış yok. Devamlı bastırma, sindirme, operasyon, hareket kavga, dövüş bunlarla uğraşıyoruz.

HDP hakkında neler düşünüyorsunuz'
Bu ülke 2002’den önce bu memleketin kanını emen  bir anlayış vardı ve bu anlayış yavaş yavaş siliniyor. Bunlar da bu anlayışın son kalıntıları. 400 vekili yakalayacağız. HDP’nin kesinlikle barajı geçeceğine inanmıyorum ama tabiki HDP’yi destekleyen bir anlayış da var. Onlar da burada olsun huzur olsun anlayışı var. Ben katılmıyorum. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu en önemli seçim bu seçim bizim de artık gözümüzü açmamız lazım. Tuttukları siyasi parti bugüne kadar bu memlekete ne kattı ona bakmak lazım. Ölen insanlar var. İnsanlar geleceklerini kararttılar ama bu insanlar sadece birilerini tatmin etme amacıyla yorumlarıyla, insanların geleceğini çalarak siyaset yapıyorlar.

AK Parti sizce İzmir’de neden istediği başarıyı yakalayamadı'
AK Parti bunu hizmet yapabilir mi diye sorulduğunda yüzde 90’ı AK Parti bunu yapar. Neden benimsemiyorsunuz dendiğinde insanların aklı çok başka yönlere gidiyor. 2002’den önce insanlar kredi borçlarından, bankalardan bugün ki karşı anlayışın beklentilerden, onların bu ülkede çalmalarından çırpmalarından bir çok insan perişan oldu. Şimdi ne oldu da insanlar toparlanma hamlesi içerisine girerken aynı senaryo ve vaatlerle insanların geleceğini çalmaya yine başladılar.

Bir sloganınız var ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’… 
Cebinde para varsa insan kendini daha güçlü hissediyor. 2002’de biliyoruz. Emekli maaşları ödenemiyordu. İnsanlar hastanelerde sefil oluyorlardı. Şimdi cebinizde para var ve ya her türlü sağlık hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Eskiden sayıları çok olan fakir ailelerin kanını emen bir kitle vardı. Şimdi o kitle tamamen devlet yatırımlarıyla kendilerine dönüyor. Devlet hastane, okul, köprü, yol yaptı ve bunlar bitmek üzere. Başbakanımız açıklamalara başladı. Dul ve yetimlere yardımlar yapmaya başladı. Artık bu devlet insanlara daha çok nasıl katkı koyulur onun mücadelesini verecek. Bunda da biz yapacağımıza herkes inanır. Onlar konuşur AK Parti yapar.



2’nci Bölge’de AK Parti sizce nasıl bir sonuç alacak'
Seçime girmiş biriyim. Seçimlerde insanların ne yapacağı önemli değil. Doğru olanı yani hakkı olana verdikleri zaman Karşıyaka tam tersi çıkar. Hakkını vereceklerse. Çiğli’de yatırım var mı yok borç ciddi anlamda var. Sadece emlak vergisi toplama, çöp toplamak belediyecilik değil. Yatırım yapacaksınız. İzmir 2’nci Bölge’de insanların adaletli bir yorum yapılacaksa mevcut durumun tam tersi olacak. Vekillerimiz gece-gündüz demeden canla başla açlışıyor. Onlar sahada yok. Bizim tüm vekillerimiz sabah 8’den akşam saat 12’ye kadar hatta bazıları gece 2’ye kadar çalışıyor. Kendi teşkilat içerisinde bir hiyerarşi ile çalışıyor. Onlar Cumhuriyet, Atatürk, laiklik üzerinden gittikleri yerden tek işleri AK Parti’yi kötülemek, sövmek. Ben onların Cumhuriyetçi olduklarına inanmıyorum. Onlar Cumhuriyetçiliği menfaatleri ters düşsün tek kalemde siler atar ama Cumhuriyet bizim yüreğimizde biz Cumhuriyeti de Atatürk sevgisini de hiçbir şeye değişmeyiz. Milliyetçilik falan lafla olmaz icraata dökmek lazım.

Yeni Türkiye diyorsunuz, nasıl bir Türkiye vardı'
Çözüm süreciyle ilgili kellesini değil, vücudunu ortaya koyan tek parti AK Parti’dir. Bundan nemalanmaya çalışıyorlar biz de buna müsaade etmeyeceğiz. Üç yıldan beri bir tane şehit cenazesi yok. AK Parti çözmeye çalışıyor. İnsanlar artık huzur, iş, aş istiyor. Bunlar bu memleketin üzerinde çok ciddi operasyonlar yaptılar. 2002’den önce Doğu’da Güneydoğu’da doğum kontrolüyle alakalı sağlık bakanlığı özel bir çalışma yaptı. Çocuk doğurmasınlar diye. İmam hatipleri kapattılar. Meslek liseriyle oynadılar ve meslek liselerindekiler üniversiteye gidemiyordu imam hatipte okuyanlar da aynı. İnancıyla alakalı geleceğine şaşı bakmaya başladı. İnsanları dinden kopartma mücadelesine girmeye başladı. Meslek liselerinde de işsizlik oranı fazla olsun diye yaptılar. Amaçları bizi dış ülkelere mahkum etmek. Yeni nesil oluşmasın, 30 sene sonra dışarıdan insanlar girsin diye uğraştılar. İnançsız bir nesil yetiştirmekti amaç.

AK Parti ile ifade ettiğiniz Yeni Türkiye nasıl olacak'
AK Parti’yle bunların fikirleri ve hedefleri ters döndü. Şimdi imam hatiplerde meslek liselerinde olanlara devlette sahipleniyor. Sosyal ve ekonomi anlamında çok ciddi hamlelerimiz var. Başkanlık sistemiyle tamamlanacak ve hat safhaya çıkacak. Televizyona bakınca Avrupalı insanları mı yoksa bizim kendi imkanlarımızla gelişmiş bir Türkiye mi görmek isteriz. Biz deaynı kadrolar var, bilinç var. Dünyaya hükmedecek ciddi bir nesil var.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası