Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de büyük değişim

AK Parti İzmir’in birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları açıklandı. Listede Binali Yıldırım ve Hamza Dağ ilk sıraya yerleşirken, eski kadın ve gençlik kolları başkanları arka sırada yer aldı. İlçe başkanlığından istifa eden Yaşar Kırkpınar ile Roman aday Cemal Bekle listeye üst sıradan giriş yaptı. Kimler geldi, kimler gitti
AK Parti İzmir'de büyük değişim
Haberler / Yerel Politika
21 Mayıs 2018 Pazartesi 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI / HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI - 24 Haziran Genel Seçimleri için siyasi partiler adaylarını peş peşe açıkaldı. AK Parti'nin İzmir listesinde büyük değişiklikler olduğu dikkat çekti. 26. Dönem milletvekillerinden sadece Başbakan Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ listede yer aldı.

AK Parti Seçim İşleri Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un YSK’ya teslim ettiği liste ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) adayları belli oldu. Listede birinci bölgede Binali Yıldırım yeniden birinci sıra adayı olarak yer alırken, ikinci bölgedeki ilk sırayı ise İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ aldı.

AK PARTİ’NİN ROMAN ADAYI CEMAL BEKLE BU KEZ DÖRDÜNCÜ SIRADA

Listede yer alan Roman aday Cemal Bekle, bir önceki seçimde beşinci sıradan milletvekili adayı gösterilmiş ve seçilememişti. CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, birinci bölge, üçüncü sıradan yeniden aday gösterilirken, AK Parti’den de Roman aday hamlesi geldi. Bekle, bu kez birinci bölge dördüncü sıradan kendisine yer buldu. Önümüzdeki dönem birinci bölge, Roman adayların mücadelesine sahne olacak. 

Bekle, 4'üncü sıradan adaylığını Yenişehir'de Romanlarla kutladı. Bekle, Romanlar için çok projesi olduğunu, seçilirse bunları hayata geçireceğini söyledi.

YILDIRIM, DOĞAN VE KESKİN LİSTEDE YER ALDI

Birinci bölge üçüncü sırada Mahmut Atilla Kaya’dan sonra kendisine yer bulan Ceyda Bölünmez Çankırı ise 26’ncı dönem Mardin Milletvekili ve TBMM İdare Amiri olarak görev yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Bilal Doğan birinci bölgede beşinci sıradan aday gösterildi. AK Parti Konak İlçe eski Başkanı Temel Yıldırım, birinci bölgede yedinci sıra adayı olarak kendisine yer buldu. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Eski Başkanı Gözde Keskin ise listenin dokuzuncu sırasında yer alabildi.

SÜREKLİ ADAY GÖSTERİLMEDİ, YAŞAR KIRKPINAR ÜST SIRADAN LİSTEYE GİRDİ

AK Parti İzmir milletvekili aday listesinde ikinci bölgede birinci sıraya Hamza Dağ yerleştirilirken, ikinci sırada futbolcu Fehim Alpay Özalan, üçüncü sırada ise Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır yer aldı. Kerem Ali Sürekli yeniden aday gösterilmezken, Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden ve aday adayı olan Yaşar Kırkpınar ikinci bölgenin dördüncü sırasından kendisine yer buldu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen AK Parti'nin mevcut milletvekillerinden İbrahim Turhan, bu dönem aday olmadı. Nükhet Hotar da kendi isteğiyle adaylık başvurusu yapmadı. 

Yeni dönemde milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan da listede yer bulamadı.

ADİL YÜKSEL YEDİNCİ SIRADA, LİSTEDE MELEK EROĞLU SÜRPRİZİ

İkinci bölgede AK Parti İzmir İl eski Yönetim Kurul Üyesi Melek Eroğlu beşinci sıradan kadın aday olarak listeye sürpriz bir giriş yaptı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları eski Başkanı Adil Yüksel ise yedinci sırada kendisine yer buldu.

2. BÖLGE SİL-BAŞTAN

27. dönem 2. bölge milletvekili aday listesinde ise sadece Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yer alırken, kalan diğer tüm isimler sil-baştan değişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası