Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de temayül tarihi belli oldu

AK Parti İzmir’de aday adayları listesi dün belli oldu. Buna göre; İzmir’de 188 kişi AK Parti’ye aday adaylığı için başvurdu. AK Parti'de aday adayları listesinin belli olmasının ardından temayül yoklaması yapılacak. Teşkilat mensuplarına 'milletvekili olarak görmek istediği isimler' sorulacak.
AK Parti İzmir'de temayül tarihi belli oldu
Haberler / Yerel Politika
23 Mart 2023 Perşembe 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Siyasi partilerde 14 Mayıs günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvelliği seçimleri için hareketlilik artarak devam ediyor.

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için verilen süre dün doldu. İzmir'de AK Parti'ye aday adaylığı için başvuranların sayısı 188 oldu.  

Başvuruların sonra ermesinin ardından başvurusu onaylanan aday adayları teşkilatın kantarına çıkmaya hazırlanıyor. 

Edinilen bilgilere göre, Halkapınar Spor Salonu’nda 25 Mart Cumartesi günü yapılacak temayül yoklamasında (ön seçim) teşkilat mensupları, milletvekili olarak görmek istediği isimleri belirleyecek.

Saat 10.00’da başlayacak olan yoklama, saat 16.00’ya kadar sürecek.

AK Parti Genel Merkezinden görevlendirilecek koordinatörler idaresinde gerçekleşecek temayülde, mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri ve il eski başkanları oylanmayacak.

Temayülde; ilçe başkanları ve yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, büyükşehir ve ilçe meclis üyeleri ile mahalle başkanları oy kullanabilecek. Yoklama sonunda oy sandıkları Ankara’ya götürülecek ve genel merkezde açılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası