A grubu şehir plancısı ve aynı zamanda 3 yıldır İZVAK Yönetim Kurulu üyesi olan Maç, “Stada yönelik adeta bir şehir efsanesi olarak konuşulan konulardan biri; konumu, yani kent merkezinde stat olur mu'Diğeri ise; trafik ve otopark sorunu yaratır m? Şehir plancısı ve bu işi 28 yıldır yapan biri olarak stadın yapılmaması için öne sürülen bu gerekçelerin kesinlikle geçerli olmadığını söyleyebilirim. Stadın şu anki konumu, kesinlikle doğrudur. Emin olun ki dünyanın en güzel statları kent merkezlerindedir. Barcelona Nou Camp Stadı (115 bin kişi), Real Madrid Bernabeu Stadı (80 bin kişi), Manchester United Old Trafford Stadı (63 bin kişi), Chelsea Stamford Bridge Stadı (37 bin kişi), St. Etienne Geoffroy Guichard Stadı (42 bin kişi) ve sayılabilecek pek çok stat buna en güzel örneklerdir” diye vurguladı. Statların sabit bir nüfus oluşturmadığını belirten Maç, “Statlar, konser salonları ve benzer toplu eğlence alanları şehir içlerinde yapılır ki herkes ailesiyle, çocuğuyla rahatça yürüyerek ulaşabilsin. Çevreye duyarlı, kendi enerjisini üreten projesiyle stadımız Türkiye’nin en güzel stadı olmaya adaydır” şeklinde konuştu.
TRAFİK VE OTOPARK SORUNU OLMAYACAK
Statla ilgili en büyük korkulardan birinin ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğunun altını çizen Maç, araç trafiğinin az olduğu yerlerde trafik yoğunluğunun olmayacağını belirtti. Maç, “İnsanların yaya olarak ulaşabildikleri yerde araç trafiği olmaz. Uzak çevreden ise ulaşım, maç günlerinde belediye tarafından tahsis edilen toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla sağlanabilir. Dünyadaki yeni jenerasyon statlarda, araç trafiği olmaması için artık otopark da yapılmıyor. Çünkü yaya öncelikli bir trafik anlayışı benimseniyor. Ama yine de özel aracıyla gelen vatandaşlarımız için stat bitişiğinde yeteri kadar otopark alanları tasarlanmış olup, bu alanlara dair izinler yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda ilgili kurumdan alınmıştır” dedi.
İNŞAAT RUHSATINI ALACAĞIZ
Açılan ve devam eden iptal davalarıyla ilgili çarşamba günü inşaat alanında mahkemece keşif yapıldığını belirten Maç, “Girişimlerimiz sonucu bugüne kadar yapılan imalatlarla ilgili olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan Yapı Kayıt Belgesi alındı. İmar barışı kapsamında ödenmesi gereken 2.6 milyon lirayı da Spor Bakanlığı’nın üstlenmesini sağladık. Kalan inşaat işlerine ilişkin yakında inşaat ruhsatını da alacağız ve Karşıyakalılarla paylaşacağız” diye konuştu. 3 yıldır stat için yürütülen çalışmalarda bizzat yoğun çaba sarf ettiğini belirten Maç, “İZVAK olarak, kulübümüzün haklarını korumak amacıyla, kulüp yönetimimizle işbirliği halinde, davalı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanında bir yıl önce davaya müdahil olduk. Çarşamba günü de bununla ilgili inşaat alanında keşif yapıldı. Gereken savunmaları yapacağız. Şehir plancısı olarak bizzat hazırladığım raporları bir haftaya kadar mahkemeye sunacağız” dedi.
ORTAK PAYDADA BULUŞULDU, STADIMIZ YAPILACAK
Ulu önder Atatürk’ün ve birçok devlet büyüğünün bizzat ziyaret ettiği ve her Karşıyakalının bir anısının bulunduğu stat alanının tarihsel bir değere sahip olduğunu belirten Maç, “Seçim arifesinde tüm siyasi parti adaylarının açıklamalarından anlıyoruz ki; engelleyen düşünceler değişiyor. Bu tablo elbette memnuniyet verici. Sonunda ortak paydada buluşuldu sanırım” şeklinde konuştu. 106 yıllık bu şanlı çınarı yaşatmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Maç, “Bu konuda asla siyaset olmaz. Karşıyaka Spor Kulübümüz siyaset üstüdür. Yaklaşık 46 yıldır aralıksız Karşıyaka’da yaşayan, bu sokaklarda Karşıyaka kültürü ile büyüyen biri olarak net söylüyorum; 3 yıldır emek verdiğimiz stadımız yapılacak, Karşıyaka’mızın bir simgesi olacak, büyük ve şanlı tarihimiz orada yaşayacak” dedi. Maç sözlerini, “Belediye olarak en önemli hedefimiz ise, Karşıyaka’nın markası olan Kulübü’müzü, altyapı tesislerine yönelik projelerle güçlendirmek olacaktır” diyerek tamamladı.