Ege Postası
Geri

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Ekonomide esnafın rolü büyük

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine girme hedefinde esnafın rolünün büyük olduğunu belirterek, "2023'e kadar büyük değişim ve ilerlemeler yaşanacak." dedi.     Samsun...
AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Ekonomide esnafın rolü büyük
Haberler / Güncel
30 Haziran 2013 Pazar 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine girme hedefinde esnafın rolünün büyük olduğunu belirterek, "2023'e kadar büyük değişim ve ilerlemeler yaşanacak." dedi.

    Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek'ten esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi aldı. Demir, ekonomide esnafın rolünün büyük olduğunu söyledi.

    Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve kadın kolları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yenilenen Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne giderek, Başkan Metin Sinecek'le görüştü. Kooperatifin yan tarafına yapılan ek binayla birlikte modern bir ortama kavuştuğunu söyleyen Demir, Sinecek'i tebrik etti. Yenilenen yüzüyle binada esnaf ve sanatkarın daha iyi hizmet alacağını söyleyen Demir, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

    REFORMLAR KALICI OLACAK

    Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefi olduğunu anımsatan Milletvekili Demir, "Bu süreçte esnaf ve sanatkarımızın rolünün büyük olacağının farkındayız. Büyük işletmeler kadar küçük ve orta ölçekli esnaflar da önümüzdeki 10 yıllık süreçte ekonomimizin daha da iyileşmesine katkı sağlayacak. Türkiye geride bıraktığı 10 yılda dönüşüm ve değişim sürecinden geçti. Şimdi dönüm noktasındayız. Nasıl geçtiğimiz 10 yıl bir değişim süreci olduysa, önümüzdeki 10 yıl da bir büyük dönüşüm süreci olacaktır. Reform süreçlerinde atılan adımlar kalıcı hale gelecek." dedi.

    FİNANSMANI İYİ YÖNETİN

    Halk Bankası aracılığıyla esnafın kullandığı kredilerin faiz oranının 2002'de yüzde 47 olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın TESKOMB kefaleti ile Halkbank'tan kullanacağı kredilerin faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çekilmesinin talimat verdiğini anımsattı. Faiz oranlarındaki indirimin yanı sıra kooperatifler ve Halkbank tarafından yapılan kesintilerde önemli oranlarda da indirime gidildiğini söyleyen Demir, esnafa bazı tavsiyelerde de bulundu. Demir, çekilen kredilerin işlerinde kullanılmasını isteyerek, "Finansmanınızı iyi yönetin. Eğer paranızı iyi yönetemez, kullanılmaması gereken yerde o parayı kullanırsanız yazık edersiniz. Siz güçlü olacaksınız ki, Türkiye'yi birlikte büyütebilelim." diye konuştu.

    HALK BANKASI ATM KURACAK

    Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Metin Sinecek de, "Karadeniz'de benzeri bulunmayan bir binayı esnaf ve sanatkarımızın hizmetine sunduk. Ek bina inşaatımız da tamamlanıp, hizmete sunuldu. Yakında Halk Bankası ATM'si de konulacak. İnşallah daha iyi hizmetleri burada vereceğiz." dedi. Sinecek daha sonra Milletvekili Demir'e esnaf ve sanatkara verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

    Ziyaret sonrasında Milletvekili Demir, kooperatif binasını gezdi. İnceleme sırasında Başbakan Erdoğan'ın partiyi kurmak için Samsun'a geldiği fotoğrafları gören Demir, onları inceledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası