Ege Postası
Geri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten BMGK açıklaması

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını kabul edilmesiyle ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kuşkusuz bu karar, başta küresel vicdanı temsil eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere küresel vicdana kulak veren liderlerin yürüttükleri yoğun diplomasinin sonucudur. Bu kararın, en kısa zaman "kalıcı" bir ateşkese yol açması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten BMGK açıklaması
Haberler / Dünya
25 Mart 2024 Pazartesi 21:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. ABD ilk kez veto etmedi, teklife çekimser kaldı. Netanyahu, Washington'u ziyaretini iptal etmekle tehdit etti.

"BU KARARIN, EN KISA ZAMAN "KALICI" BİR ATEŞKESE YOL AÇMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda "Gazze'de acilen ateşkes sağlanması karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi, Filistin’de akan kanın durması yolunda ümit veren bir gelişmedir. Kuşkusuz bu karar, başta küresel vicdanı temsil eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere küresel vicdana kulak veren liderlerin yürüttükleri yoğun diplomasinin sonucudur. Bu kararın, en kısa zaman "kalıcı" bir ateşkese yol açması gerektiğine inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"KALICI BARIŞIN TESİS EDİLMESİ NOKTASINDA İRADE GÖSTERİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ"

"İsrail, uluslararası toplumun ortaya koyduğu iradeye uymalı; acil ateşkes kararının gereğini derhal yerine getirmeli ve Gazze’ye insani erişim sağlanmalıdır" diyen Çelik "Gelinen noktada artık Filistin meselesi çözülmeden bölgemizde kalıcı bir barışın tesis edilmesinin imkanı olmadığı açıkça ortadadır. Dolayısıyla BMGK’da ortaya konulan mevcut kararlılığın devam etmesini ve kalıcı barışın tesis edilmesi noktasında irade gösterilmesini destekliyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası