Ege Postası
Geri

AK Parti Tire İlçe Başkanı Uğurlu, rezerv alan kararını değerlendirdi: Gerisi gelecek

Kentsel dönüşüme vize Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığından İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Bakanlık; İzmir’in Tire ilçesi Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerimizin sınırları içinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv alan ilan etti. Bu karar ile kentsel dönüşümün önü açılmış oldu. Kararı değerlendiren AK Parti Tire İlçe Başkanı Abdülkadir Uğurlu, "Burası Tire'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım olacak. Bunu ileriki süreçte diğer etaplar izleyecek. Devletimiz tarafından atılmış bu adım, ilçemiz için büyük önem taşıyor" dedi.
AK Parti Tire İlçe Başkanı Uğurlu, rezerv alan kararını değerlendirdi: Gerisi gelecek
Haberler / Politika
24 Ağustos 2024 Cumartesi 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Tire İlçe Başkanı Abdülkadir Uğurlu, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen, İzmir’in Tire ilçesi Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerinin sınırları içinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv alan ilan etme kararını değerlendirdi.

*BEKLEDİĞİMİZ BİR KARARDI*

Bir an önce depreme dayanıklı sağlıklı konutlara kavuşmak isteyen Tireli vatandaşlara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından müjdeli haber geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir'in Tire ilçesi Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerimizin sınırları içinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv alan ilan etti. Karar Tire'de büyük sevinçle karşılandı. Bu kararla birlikte bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmasının da önü açılmış oldu.

AK Parti Tire İlçe Başkanı Abdülkadir Uğurlu, Tirelilerin bekledikleri bu kararın çıkmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İlçedeki tüm siyasi partilerin temsilcileri ve belediye başkanı ile geçtiğimiz süreçte İzmir İl Kentsel Dönüşüm Daire Başkanına ziyarette bulunduklarını belirten Uğurlu: "Tüm siyasi partiler el ele vererek bu bölgedeki alanın rezerv alan ilan edilmesi için talepte bulunduk. Bu süreçte bizlerde AK Parti İlçe Başkanlığı olarak Ankara'daki bakanlarımız ve İzmir milletvekillerimizi ziyaret edip destek istedik. İl Başkanımız Bilal Saygılının da destekleri ile süreci hızlandırdık. Tüm bu olumlu gelişmeler sonucunda bakanlığımız söz konusu alanı rezerv alan olarak ilan etti." diye konuştu.

*GERİSİ GELECEK*

Rezerv alan ilan edilen bölgenin dar gelirli vatandaşların yaşadığı bir yer olduğunu hatırlatan Uğurlu: "Buradaki binaların neredeyse tamamına yakını en az 20-25 yıllık, depreme dayanıksız evler. Burası Tire'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım olacak. Bunu ileriki süreçte diğer etaplar izleyecek. Devletimiz tarafından atılmış bu adım, ilçemiz için büyük önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası