Ege Postası
Geri

AK Parti'de o kampanyanın startı veriliyor

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatları ile Güneydoğu'ya başlatılan yardım kampanyasını yürüten AK Parti Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanlığı, kampanyayı başlatmak üzere kalabalık bir heyetle Diyarbakır'a gittiler. AK Parti'de o kampanyanın startı veriliyor
AK Parti'de o kampanyanın startı veriliyor
Haberler / Politika
24 Ocak 2016 Pazar 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Heyetin başında bulunan AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkilerden sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Doç.Dr. Selçuk Özdağ, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde silah sesleri altında yaptığı basın toplantısında  önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Biz Türkiye'yiz, imparatorluk bakiyesinin çocukları böyledirler. Son vatan burası, son liman burası. Son limana hep beraber sahip çıkalım" dedi. Özdağ, Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere dağıtılmak üzere gönderilen yardım tırlarının bulunduğu Urfakapı semtinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kadim Diyarbakır'ın barışın ve kardeşliğin şehri olduğunu söyledi. 
Güvenlik ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı insanların yaşadıkları mahalli terk ettiğini belirten Özdağ, Sur ilçesinde çatışmaların sürdüğünü, ilçede yaşayan 23 bin kişiden 20 bininin başka şehirlere taşındığını öğrendiklerini belirtti.

GÜNEYDOĞUYA 6 FARKLI İLİMİZDEN YARDIM

Özdağ, "Buradaki kardeşlerimize devlet zaten yardım yapıyor. Biz kardeşiz, bin yıldır İslam'ın çocuklarıyız, Türk'üyle, Arab'ıyla, Türkmen'iyle. Malazgirt'ten bugüne Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Diyarbakırlılar birbirine zaten yardımcı oluyor. Biz de AK Parti olarak 5 ilimizi görevlendirdik. Konya, Kocaeli, Manisa, Antalya, Bursa teşkilatımız olmak üzere 5 İl'den tırlar geldi. Ayrıca İzmir'den de 2 tır yardım gelecek. Bir kısmı Beytüşşebap'a, bir kısmı Cizre'ye, bir kısmı Silopi'ye, bir kısmı Dargeçit'e bir kısmı da Sur'a geldi" diye konuştu.
Bir tırın da yolda olduğunu bildiren Özdağ, tırlarda battaniye, havlu, mutfak malzemesi, elektrikli battaniye, kuru bakliyat, çocuk maması, çocuk bezi olan yaklaşık 20 bin koliyle çocuklar için oyuncaklar da bulunduğunu bildirdi.
Yardımları Sur Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AK Partili yetkililerin ailelere ulaştıracağını anlatan Özdağ, çam sakızı çoban armağanı olarak ailelere yardımların takdim edileceğini dile getirdi.


DİYARBAKIRLI ÇOCUKLARLA FUTBOL MAÇI

AK Parti heyetinde bulunan 24.Dönem İzmir milletvekili ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan yardımcısı Rifat Sait, eski bir futbol topu ile maç yapan Diyarbakırlı çocuklarla kısa bir futbol maçı yaptı. AK Parti heyetinin tezahüratları çocukların tebessümüne neden oldu. Çocuklar daha sonra eski vekil Sait ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Aynı zamanda gazeteci olan Rifat Sait, Cuma namazı çıkışında Diyarbakırlı vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

PAZARTESİ İZMİR'DEN İKİ TIR DOLUSU YARDIM BÖLGEYE HAREKET EDECEK

Öte yandan AK Parti Genel merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanlığı'nın organizasyonunda AK Parti İzmir il başkanlığınca toplanan yardımlar Pazartesi Güneydoğu'ya ulaştırılmak üzere İzmir'den yola çıkacak. Yardım tırları Pazartesi  (Yarın) saat 13.00'de AK Parti İzmir il başkanlığının önünden törenle hareket edecek. Toplanan yardımlar iki özel tırla taşınacaklar. İzmir'de AK Parti Belediyeleri, AK Parti ilçe teşkilatları ve çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarının destekleri ile toplanan yardımlar içinde kuru bakliyat, ayakkabılar, battaniye, un ve çocuk bezi gibi yardım malzemeleri bulunuyor. Diğer yandan AK Parti İzmir il başkanlığınca Bayır Bucak Türkmenleri içinde yardımlar toplandı ve önümüzdeki günlerde 3 tır dolusu yardım da bölgeye hareket ettirilecek.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası