Ege Postası
Geri

AK Parti'de sansür krizi

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ndeki FETÖ operasyonu ile ilgili çarpıcı saptamaları kaleme aldı. AK Partili Meclis Üyesi’ne ait haber sitesi ise önce bu soruları haber yaptı, ardından yayından kaldırdı. AK Parti'de kriz... Partilisine sansür uyguladı
AK Parti'de sansür krizi
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2016 Pazartesi 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI -  FETÖ’ye yönelik operasyonlar, İzmir’de AK Parti camiasında, ilginç bir polemik yarattı. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, Katip Çelebi Üniversitesi’ndeki FETÖ operasyonuna ilişkin çarpıcı saptamalar ve sorular kaleme alan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun açıklamalarını haber yapan Bayraklı Belediye Meclis Üyesi AK Partili Latif Aydemir’e ait “Egedesonhaber” adlı internet haber portalı, daha sonra bu haberi yayından kaldırdı. Tozlu, gelişmeler üzerine “Bu sorular kimi rahatsız etti” diyerek partilisinin uyguladığı sansüre tepkisini dile getirdi.

İl Başkan Yardımcısı Tozlu, Facebook’taki  sayfasında önce şu satırlara yer verdi:

“Çok kıymetli dostlar;
YÖK ve üniversiteler konusunda yazdıklarım malumunuz ancak İzmir'e biraz değinmek lazım...
Katip çelebi Üniversitesi'nde FETÖ OPERASYONU sonucu 40 şüpheliden 29 ü tutuklu 11'i denetimli serbestlik ile salıverildi. Ancak gelinen süreçte şu açıklamaları üniversitenin kurucu rektöründen bekliyoruz.
1- Bu tutuklanan öğretim üyelerinin referansı kim'
2- Sayın rektör bu öğretim üyelerinin atamaları 17/25 aralıktan sonra gerekli araştırmalar yapılmadan mı atandı'
3- Üniversite yönetiminin görevlerinden istifa eden dekanların yerine yapılan atamalarda da gerekli hassasiyet gösterildi mi'
4- Kurucu rektör olarak basında bu konu ile ilgili neden bir ayrıntılı açıklama yapmıyorsunuz'”

Bayraklı Belediye Meclis Üyesi AK Partili Latif Aydemir’e ait “Egedesonhaber” adlı internet sitesinde bu açıklamalar, haber yapıldı. Ardından haber yayından kaldırıldı.

Şaşkına dönen Tozlu, yine kendi sayfasından “Aşağıdaki haberi açmak istediğinizde açılmayacak, çünkü haber siteye gelen telefon ve baskılarla kaldırıldı. Özgür basına müdahale eden ki? İlkeli habercilik yapmaktasınız biliyorum ama bu tür baskılar sizi yıldırmasın. Sizi kim aradı ve haberi kaldırmanız için baskı yaptı. Bunu şahsıma ve kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Açıklamazsanız, ben açıklayabilirim” şeklinde paylaşımda bulundu.

AK Parti FETÖ konusunda bu kadar hassasiyetle davranırken, AK Partili meclis üyesine ait siteden bu konudaki bir haberin kaldırılması, parti camiasında tepkiyle karşılandı.

Egepostası’na açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Tozlu, “Bu sorular kimi rahatsız etti. Egedesonhaber bu haberi kimlerden gelen tepkiyle kaldırdı. AK Parti, FETÖ ile bu kadar hassasiyetle mücadele ederken, siyasi kanattaki bu rahatsızlığı dile getirmemden hangi siyasiler rahatsız oldu” diyerek, tepkisini dile getirdi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası