Ege Postası
Geri

AK Parti'den emekli maaşı açıklaması

En düşük emekli maaşına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağız. Emekli maaşına yönelik düzenlemenin vergi paketinde yer alacağını öngörüyoruz, vergi paketini yarın Meclis'e sunabiliriz" diye konuştu.
AK Parti'den emekli maaşı açıklaması
Haberler / Ekonomi
15 Temmuz 2024 Pazartesi 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altı aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi.

Ancak bu oran kök maaşlara uygulanacak. Kök aylığı 7 bin 829 lira ve altında olanların maaşına zam yansımayacak. Kök aylığı 7 bin 829 lira üzerinde olan emeklilerin ise maaşına kısmi zam yansıyacak.

Böylece en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira aylık alan yaklaşık 1,8 milyon emekli, temmuz ayında 'sıfır zam' durumuyla karşı karşıya kaldı.

BU AKŞAM ONAYINA SUNULACAK 

Milyonlarca emeklinin gözü aylıklara yapılacak düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli maaşına yönelik çalışma yaptıklarını belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemeye ilişkin son rakamı bu akşam AK Parti'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacaklarını belirtti.

"ORTAYA BAZI RAKAMLAR ÇIKTI"

Yapılan analizler sonucu ortaya bazı rakamlar çıktığını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bunun karşılığındaki bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz. O bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var." (CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası