Ege Postası
Geri

AK Partili Atmaca'dan 'katlı otopark' sorusu: Paralar nerede?

Çankaya Katlı Otoparkı'nın yıkılacağının duyurulmasının ardından sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Partili Uğur İnan Atmaca, "Otoparkın günlük kullanımının girdi-çıktı 4.000 araç civarında olduğunu, Kemeraltı esnafının otopark ihtiyacının % 60 ‘ını karşıladığını göz önüne alırsak, yenisini yapmadan bu otoparkı yıkmak Kemeraltı esnafını DİRİ DİRİ TOPRAĞA gömmektir. Peki yıllardır yıkılması gündemde olan Çankaya katlı otoparkına alternatif otopark yıllardır neden yapılmıyor? Bu ihmal kimin? Bunun sorumlusunun Cemil Tugay olmadığını biliyoruz ama ivedilikle çözüm üretmesi gereken Sn Cemil Tugay’dır. Sn Başkan, otopark bedeli olarak tahsil edilen bu paralarla kentin otopark ihtiyacı çözülmediyse, bu paraların nerede olduğunu bilmek yurttaşlarımızın en doğal hakkıdır. Ve bu konuda ihmali olanlara hesap sormak sizin boynunuzun borcudur. Tekrar soralım, otopark paraları nerede?" ifadelerine yer verdi. 
AK Partili Atmaca'dan 'katlı otopark' sorusu: Paralar nerede?
Haberler / Yerel Politika
15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çankaya Katlı Otoparkı'nın yıkılacağını Mayıs ayı olağan meclis toplantısında, 'yapacak bir şey yok' ifadeleriyle açıkladı. 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait başdaş'ın yıkım tepkisinin ardından bir tepki de AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca'dan geldi.

"İŞTAH KABARTIYOR OLABİLİR Mİ?"

AK Partili Uğur İnan Atmaca, "Binlerce esnafın ekmek yediği bu açık hava AVM si belki birileri tarafından tasfiye edilmek isteniyor, belki de insanlar kocaman AVM binalarına yönlendirilmek isteniyor. Kemeraltı birilerinin iştahını kabartıyor olabilir mi?" diye sordu. 

Otopark için alternatif gösterilmediğini belirten Atmaca, "Alışveriş için gelen binlerce aracın kullandığı bu otoparkı hiçbir alternatif yer göstermeden, çözüm üretmeden yıkılması ister istemez akıllara bu soruyu getiriyor. Kemeraltı’nın diğer aksında varyanttan inişte konumlanmış öbür otoparkın Çankaya’dakinden daha yeni olduğunu yada daha sağlam olduğunu zannetmiyorum. Peki o otopark için benzer testler yapıldı mı? Sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı mı?" ifadelerine yer verdi. 

AK Partili Uğur İnan Atmaca açıklamasının devamında, " İZBB Otopark Yönetmeliği’ne göre her bina, istisnalar haricinde otopark ihtiyacını kendi parselinde karşılamak zorundadır. Bina içinde veya bahçede otopark yapılamıyorsa, hesaplanan otopark bedeli İZBB hesabına yatırıldıktan sonra inşaat ruhsatı alınabilir. Bu uygulamayla hedeflenen, parsel bazında otopark yapılamayan bölgelerde inşaa edilecek bölgesel otoparklar için finansman sağlamaktır. Yıllardır İZBB hesabında toplanan paranın bugünkü değerinin ne kadar olduğunu bilmemekle beraber, İzmir’in otopark sorununu çözecek miktarda olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Çankaya katlı otoparkının hikayesine bu açıdan bakarsak doğru sonuca ulaşabiliriz" diye konuştu. 

"ESNAFI DİRİ DİRİ TOPRAĞA GÖMMEK" 

Kemeraltı esnafının otopark ihtiyacını hatırlatan Uğur İnan Atmaca, "Otoparkın günlük kullanımının girdi-çıktı 4.000 araç civarında olduğunu, Kemeraltı esnafının otopark ihtiyacının % 60 ‘ını karşıladığını göz önüne alırsak, yenisini yapmadan bu otoparkı yıkmak Kemeraltı esnafını DİRİ DİRİ TOPRAĞA gömmektir. Peki yıllardır yıkılması gündemde olan Çankaya katlı otoparkına alternatif otopark yıllardır neden yapılmıyor? Bu ihmal kimin? Bunun sorumlusunun Cemil Tugay olmadığını biliyoruz ama ivedilikle çözüm üretmesi gereken Sn Cemil Tugay’dır. Sn Başkan, otopark bedeli olarak tahsil edilen bu paralarla kentin otopark ihtiyacı çözülmediyse, bu paraların nerede olduğunu bilmek yurttaşlarımızın en doğal hakkıdır. Ve bu konuda ihmali olanlara hesap sormak sizin boynunuzun borcudur. Tekrar soralım, OTOPARK PARALARI NEREDE ?" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası