Ege Postası
Geri

AK Partili Çankırı'dan CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi: Aklımız bize yetiyor

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP'nin 'yapay zeka' çalışmasını değerlendirdi. Çankırı açıklamasında, "Kendi içlerindeki değişimden kaynaklanan bir durumdu. Onları 1 Nisan’dan sonra ne bekliyor onu da herkes merak ediyor. Biz yapay zeka kullanmıyoruz. Kendi aklımız kendimize yetiyor. Bu işler akılla yürütülen işler" ifadelerine yer verdi.
AK Partili Çankırı'dan CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi: Aklımız bize yetiyor
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2024 Cuma 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

 “KILIÇDAROĞLU ATATÜRK’ÜN ÖNÜNE Mİ GEÇTİ?”

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde seçim startını veren Ceyda Bölünmez Çankırı açıklamasında, “Atatürk hepimizin Kırmızı çizgisi. Onun varlığı özellikle kadınlara güç veriyor. CHP yıllarca Atatürk bizim Atatürk’ümüz, biz Atatürk’ün partisinin mensubuyuz diyor. Son zamanlarda İzmir gibi bir şehirde muhalefet vekillerini törenlerde göremedik. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e geleceği gün törende yoklar, Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya gidiyorlar. Kılıçdaroğlu Atatürk’ün önüne mi geçti? O yüzde Atatürk hepimizin. Özellikle biz kadınlar bize tanımış olan seçme ve seçilme hakkına daha da sahip çıkmalıyız. Ben bizim için önemli olan Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’mızın önünden start verdik” ifadelerine yer verdi.

“BEN BU ŞEHRİ YAŞIYORUM”

Saha çalışmalarını anlatan Çankırı, “6 yıldır aynı tempoda çalışıyorum. Ben Kemeraltı’na 15 günde bir kere mutlaka gidiyorum. Bu şehri yaşıyorum. Kampanya dönemi bizim için  master oldu. Vekillik ile başkanlık başka bir şeymiş. Vekillik için kampanya içeriğini partiyle birlikte hazırlıyorsunuz. Bu sefer bireyselsiniz. Bütün yük benim sırtımda. Bu yükü çalışma arkadaşlarımızla birlikte sırtlanıyoruz ve ortaya iş koymaya çalışıyoruz. Dün 90 dakikalık favori video çıkmış” ifadelerine yer verdi.

KEMERALTI’NI FARELER BASTI!

Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin’e tepki gösteren Çankırı, “Kemeraltı Derneği Başkanı, Kemeraltı içerisinde sahra hastanesi açacağını söylüyor. Önce insan sağlığını tehdit eden farelerin temizliğini yaptırın. Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinin üzerinde dernek diye oturuyorsun. Akşam saatlerinde Kemeraltı’nda kedi büyüklüğünde fareler geziyor. Biz sahada görüyoruz” dedi.

“İZMİRLİLERİN SABRI KALMADI”

Konak’la arasındaki bağı anlatan AK Partili Çankırı, “Konak benim İzmir’de ilk yaşamaya başladığım yer. Konak benim için çok özel bir yer. İyi ki de Konak oldu. Ben  6 yıldır bu şehirde vekillik yaparken büyük tepkiyle karşılaşmadım. Şahsıma ve partime hakaret edilmediği sürece cevap vermem. Herkesin ideolojik olarak düşüncesi var. Ön yargıyı birebir de yıkabiliyorum. Sahada İzmirli ‘20 yıldır bizim aklımızla dalga geçiyorlar’ diyorlar. 5 yıldır 90 dakikayı yapabilecekken, Hamza Dağ açıkladıktan sonra 120 dakikaya çıkartmak popülist siyaset. Hamza Bey 90 dakikayı yapabileceğini gördü. Suya yüzde 50 indirim yapacağını söyledi. Yapmak zorundayız, Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz. Vatandaşa bu imkanı sunmak zorundayız. Alt yapı çalışmalarından dolayı faturaya bu kadar yansıması vatandaşın sorunu değil. İzmir artık değiştirmeye geldi. İzmirlilerin sabrı kalmadı. İzmirli artık çantada keklik olayını bıraktı” diye konuştu.

“İLK KAZMA YEŞİLDERE’YE”

Konak’ın sorunlarına dikkat çeken Ceyda Bölünmez Çankırı, “Abdül Batur başkanı ziyaret ettim. Kendisine çalışmaları için teşekkür ettim. Meclis grubumuzla da uyumlu bir çalışma yürüttüler. Kamu yararına olan her durumda biz ortak karar veriyoruz. İtiraz ettiğimiz projeler var. EXPO alanı burada herkesin itiraz ettiği ancak Büyükşehir’in ısrarlı dayattığı bir projeydi.  Nedenlerini de biz çok iyi biliyoruz. Biz Batur’un yaptığı planlar üzerinden revizyon yaparak ilk kazmayı Yeşildere’ye vuracağız. Ortada yapılan bir çalışma var. Neden bir çalışma daha yapıp insanları oyalayalım. Bazı mahallelerde hala doğal gaz yok. İnsanlar evlerinde sıcak uyumak istiyor. Bunlar bir meclis kararı ile yapılabilir. Biz iyi bir iş planlaması ile geliyoruz” dedi.

“GENÇLER AK PARTİ’YE KARŞI DEĞİL”

ORC’nin Z kuşağı ile yapılan anketine dikkat çeken AK Partili Çankırı, “Biz Z kuşağının keskin olduğunu düşünmüyoruz. Gençlerin AK Parti’ye karşı olmadığını gördük. Gençlerden oy aldık. Gençler bizi kendilerine yakın görüyor. Ortada somut başarılar var. Onlar altyapı, köprü duymak istemiyor. Onlar ilk uçağı, Kızılelmayı duymak istiyor. Gençler artık daha realistler. Türkiye’ye karşı umutları var. O yüzden biz gençlerle iyi iletişim kuruyoruz. Biz Hamza Bey ile Gül sokak’a gittik. Hamza Başkan’a ‘bu sefer oyum sana’ diyen çok genç oldu” ifadelerini kullandı.

“TUGAY 30 İLÇEYE HAKİM OLAMAZ”

Cemil Tugay değerlendirmesi yapan Çankırı, “Karşıyaka’da halka mikrofon uzatın. Biz Karşıyaka halkının ne dediğini biliyoruz. Tıpkı Seferihisar halkının dediği gibi halk cevap versin. Cemil Tugay, Hamza Bey kadar sahada değiller. Hamza Bey kadar olaylara hakim değiller. Siz sadece ilçe belediye başkanıydınız. Hamza Bey bu ilde 15 yıldır  çalışıyor. 30 ilçede izi var. Ben de kendim için aynısını söylerim. Ben Karabağlar’da Limontepe’nin problemi nedir? Kaç mahallede kentsel dönüşüm yapılacak biliyorum. Bayraklı’da Onur mahallesindeki sorunu da biliyorum. Ancak sen Karşıyaka’dan gelip 30 ilçeye hakim olamazsın” diye konuştu.

CHP’YE ‘YAPAY ZEKA’ GÖNDERMESİ: AKLIMIZ BİZE YETİYOR

CHP’de aday belirleme sürecinde yaşananlara dikkat çeken AK Partili Çankırı, “Kimse annesinin karnından başkan olarak doğmadı. Ancak bu dengelerin değişik parametrelerde gittiğini gördük. Kendi içlerindeki değişimden kaynaklanan bir durumdu. Onları 1 Nisan’dan sonra ne bekliyor onu da herkes merak ediyor. Biz yapay zeka kullanmıyoruz. Kendi aklımız kendimize yetiyor. Bu işler akılla yürütülen işler. Ben 4 sene boyunca 5 ilde koordinatörlük yaptım. Biz bu illerde önce her 3 ayda bir ziyaret ettik. İlçe belediyelerini ve başkanlarının performanslarını inceledik. Bizde olmayan ilçelerde STK’lara giderek adayın kim olacağını çalıştık ve rapor ettik. 6 ay önce bu raporları masaya koyduk. Teşkilatlarımıza sorduk ve temayül yoklamaları yaptık. Anket çalışmaları yaptık. Komisyonları kurduk. Biz bunları akıl yoluyla yaptık. Bu sebeple hiçbir adayımız çekilmedi. Biz milletimizde, teşkilatımızdan güç alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası