Her sene okulların açılmasıyla yaşanan trafik keşmekeşinden dolayı başta öğrenciler olmak ve veliler olmak üzere tüm İzmirlilerin büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Doğan, Büyükşehir'in ısrarla bu konuya çözüm bulmak için bir türlü çalışma yapmadığını savundu.
İzmir'in yol fakiri bir kent haline geldiğini ve atılan adımlarınsa sorun çözmekten çok varolan sorunları pekiştirdiğini vurgulayan Doğan ''Büyükşehir Belediyesi'ne konuyla ilgili defalarca ikazda bulunmamıza rağmen, hala sorunlara çözüm üretmekten çok uzaklar. Trafiğe çözüm olarak hayata geçirdikleri tramvay ise çözüm olmaktan çıkarak kendi bir sorun haline dönüştü. Bir türlü yeni yollar hayata geçirilmiyor. Gökdelenler Bölgesi ilan edilen bölgeye neredeyse toplu taşıma yok. İnsanlar kent merkezine arabayla girmek zorunda bırakılıyor, ardından da arabınızdan inin kent merkezine öyle gelin deniliyor. İzmirliler de yaşanan bu sorunlar karşısında artık ne yapacaklarını bilemez durumda'' dedi.
İZMİRLİ ÇOCUKLARA HAKSIZLIK
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verilerine göre İzmir'de yaklaşık 650 bin öğrencinin pazartesi günü ders başı yapıcağına dikkat çeken Doğan, ''650 bin öğrencinin bir yerden bir yere sorunsuz bir şekilde taşınması ciddi bir operasyon ancak İzmir'deki yerel yönetim pek de bunun bilincinde değil. Bundan dolayı da her sene aynı manzara. Ancak bu sene özellike kent merkezinde tramvayın geçtiği hatlarda çok daha yoğun bir sıkışıklık yaşanacak. Çünkü tramvay kapasite olarak çocukları taşıyamayacağı gibi onların servis araçlarının da trafikte sıkışmasına neden olacak. Öğrenciler daha derse başlamadan okula ulaşmaya çalışırken yorulacak. Okulu kaçırmamak için servisler daha erken hareket etmeye başlayacak. Bu İzmirli çocuklarımıza haksızlıktır'' diye konuştu.
METRO ÇAĞRISI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce kent trafiğini rahatlatacak yeni yollar açması ve toplu taşıma modellerini çeşitlendirmesi gerektiğinin altını çizen Doğan, ''İzmir nüfusu 4 milyonu aşan bir dünya kenti fakat dünyadaki yeniliklerden ve gelişmiş kentlerdeki mantıktan hala uzak. Şimdi metroyu Narlıdere'ye uzatmak için çalışmalara başladık. Ancak bu toplu trafiğe bir çözüm değil. Çünkü artık trafik sadece belli bölgelerde değil tüm İzmir'de ciddi bir sorun. Özellikle Karabağlar, Buca, ya da Çiğli ve Karşıyaka'nın üst bölgelerinde. Bu denli büyük kentlerde tek bir metro hattını uzatmak tek başına çözüm olamaz. Bu tek hatta paralel bir hattın yanısıra üst bölgelerden ana alterlere de metro hatları çekilmek zorunda. Üstten de ek yollar açılarak bu altyapı desteklenmeli. Peki biz ne yapıyoru? Sadece bir hattı uzatarak o hattı da kalabalıktan kullanılamaz hale getiriyoruz'' ifadelerini kullandı.