Ege Postası
Geri

AK Partili Doğruca’dan ‘seçim’ vaatleri: Karabağlar’ın yenilenmesi lazım

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan aday adayı İrfan Doğruca, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için iddiasını ortaya koydu. Karabağlar’ın baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Doğruca vaatlerini sıraladı.
AK Partili Doğruca’dan ‘seçim’ vaatleri: Karabağlar’ın yenilenmesi lazım
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2023 Çarşamba 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Karabağlar Belediye Başkan aday adayı İrfan Doğruca, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Seçime Doğru programında önemli açıklamalarda bulundu.

Karabağlar’da 5,5 yıl ilçe başkanlığı yapan İrfan Doğruca, “Kadın kollarında bir arkadaşımla seçimleri neden kaybettiğimizi sordu ve ben bir konuşma yaptım. Hanımefendi fikirlerimi benimsedi ve il başkanına ileteceğini söyledi. 2014 yılında İlçe yönetim kurulu üyesi olarak yönetime girdim ve ilçe başkanı olarak çeşitli görevlerde bulundum. 5,5 sene de ilçe başkanlığı yaptım. Milletvekilliği için görevimden istifa ettim ancak olmadı” dedi.

HEDEF MİLLET BAHÇESİ

Karabağlar’a Millet Bahçesi yapmayı hedeflediklerini anlatan Doğruca, “Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’a kazandırılması için katkıda bulundum. Askeri alanların imara açılmaması için Cumhurbaşkanımızın bir talebi vardı. Biz de bakanlığa giderek bu alana Millet Bahçesi yapmak istediğimizi söyledik. Bu öneri kabul gördü. O alan içerisinde spor alanları, yüzme alanları dizayn edilebilir. Bunun Karabağlar’a kazandırılması çevre ilçeler için önemli. Bu alanın önümüzdeki dönemde iktidarımızla beraber tahsisini gerçekleştirip Millet Bahçesini yapmayı hedefliyoruz. Karabağlar’ın en önemli gündemi kentsel dönüşüm. Bununla ilgili de çalışmalarımız var” diye konuştu.

6 AYDA 15 BİN KOLİ

AK parti ilçe başkanlığı olarak yapılan sosyal yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Doğruca, “Pandemiyle birlikte bir çok insan işsiz kaldı. Karabağlar zaten dezavantajlı vatandaşın çok olduğu bir ilçe. Sosyal yardımlara çok başvuru var. Belediyenin ve hğkümetin verdikleri yetmiyor. Biz pandemi döneminde iyi bir proje başlattık. 6 ayda 15 bin koli dağıtımı gerçekleştirdik. Whatsapp hattına gelen bütün taleplerini karşıladık. Bunları yaparken kimseyi rencide etmedik ve parti gözetmedik” ifadelerine yer verdi.

“KARABAĞLAR’IN YENİLENMESİ LAZIM”

Doğruca açıklamasının devamında, “Karabağlar Belediysi borçlanmadan ancak ircaat yapmadan bir yerlere gitmeye çalışıyor. Belediye Başkanları seçimlere girerken proje dahi açıklamıyor. Karabağlar’ı çantada keklik görüyorlar. 10 senedir başkan bir kaç icraat hayata geçireceğini söyledi. Bir kaç tane yolun açılmasıyla ilgili bir proje sundu. Bu projeyi dahi yapmadı. Ciddi bir trafik sorunu var. Kentsel dönüşümle ilgili biz projeleri hazırlıyoruz ve bahaneler bulup dava açıyor. Kentsel dönüşümü engelliyor. TOKİ kurası yapıldı ancak farklı isteklerle prejeyi baltaladı. Temizlik sorunu var kaldırım taşları dahi değişmedi. İnsanlar bahane üretin diye size seçmedi. Bir iddia ortaya koyuyorsunuz koltuğa oturunca bahane uydurmaya başlıyorsunuz. Karabağlar’ın baştan sona yenilenmesi gerekiyor. Karabağlar’ın her yeri proje” dedi.

“İZMİR ÜVEY EVLAT DEĞİL”            

CHP’li isimler tarafından ‘İzmir üvey evlat muamelesi görüyor’ söylemlerine karşı çıkan Doğruca, “İzmir üvey evlat değil. Bu onların bahanesi. Hamza Dağ ve vekillerimiz İzmir için neye ihtiyaç olursa destek veriyor. İzmir’de vatandaşın faydasına bir iş yapılacaksa biz destek veriyoruz. TOKİ’nin önüne geçerlerse ev kiraları yükselir, çünkü konut açığı var. Kentsel dönüşümle ilgili projeler yapıldı. İsteyen evini kendi yapıyor, isteyen müteahhite isteyen devlete veriyor. Elde böyle bir şeçenek var, planlar çizildi ve askıya çıktı. Üfürükten sebeplerle önüne geçiyorlar. Yeşil alan az dediler. Bazı gerçekleri ortaya koymamız lazım. Bazı şeylerden ödün vermek gerekir. O yeşil alanı bırakırsanız insanların arsasından gider. İmar planları askıya çıktıktan sonra mahkemeye verdiler. Buradaki sorunu kaldıracağız ve hayata geçireceğiz. 14 mahallede bu sorundan ötürü doğalgaz yok. İnsanların doğalgaz alma hakkı dahi engellendi. Belediye Başkanı Karabağlar’a 10 senede sadece 1 pazaryeri kazandırdı. Biz bir gençlik merkezi yaptık, ikincisini de yapmak için yer istedik ancak bize alan gösteremiyorlar” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARA HARCAMAKLA BİTMİYOR”

Karabağlar’ın sorunlarını anlatan İrfan Doğruca, “Karabağlar’da aşağı ve yukarı mahalle arasında çok fark var. Yolları çok kötü ve düzeni yok. Karabağlar’da çöp sorunu var. Belediye Başkanı gelsin, Limontepe’yi gezelim. Altyapı çalışması yok. Karabağlar’ın bütçesi yeterli ancak doğru harcanmıyor. Karabağlar şu an sadece devletten gelen parayla yönetiliyor. Marifet o parayı katlayarak projeleri yapmak. Belediye gelirlerini arttıracak iş yerleri açabilirsiniz. Karabağlar’da insanların çay kahve içebileceği yer yok. Belediye bir işletme açabilir ve geliri arttırabilir. Gelen parayı harcamak belediye başkanlığı değil. Sorunları görüp, karşılamak için proje üretmek gerekiyor” dedi.

PROJELERİ NELER?

Karabağlar için projelerinden bahseden İrfan Doğruca, “Karabağlar’da en acil çözmek istediğim sorun doğalgaz. İzmir’in göbeğinde doğalgazın olmaması çok vahim. Adil bir başkan olmazsak allah görevi nasip etmesin. Ardından kentsel dönüşümle ilgili planlamaları hayata geçirmek lazım. Sağlık ocağı, trafo, park yapılacak ama kentsel dönüşüm olmadığı için yapılamıyor. Bu iki sorun çözülünce gençlere kadınlara yönelik projelerim var” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası