Ege Postası
Geri

AK Partili Kalfaoğlu’ndan Soyer’e ‘yeşil alan’ tepkisi

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, tartışmaları hala devam eden Buza Cezaevi alanına yönelik açıklamalarda bulundu. Alanın 6'da birinin yapılaşmaya açılacağını belirten AK Partili Kalfaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in yeşil alan çağrısına tepki gösterdi. Kalfaoğlu açıklamasında, '’ Soyer çıkıp, ‘burayı yeşil alan yapacağız’ diyor. Cehape zihniyeti algı üretiyor. Sen sürecin başında neredeydin? Buranın yeşil alan olamayacağını biliyosun. Çıkıp halkın aklı ile oynamaya hakkın yok. Bu kadar erkeksen Büyükşehir’in binası yıkıldı, orayı yeşil alan yap. Biz de oraya yeşil alan istiyoruz’’ dedi.
AK Partili Kalfaoğlu’ndan Soyer’e ‘yeşil alan’ tepkisi
Haberler / Yerel Politika
2 Kasım 2022 Çarşamba 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair porgramında önemli açıklamalarda bulundu. 

"Diğer partilere örnek oluyoruz"

AK Parti’nin karınca modeli programından bahseden AK Partili Kalfaoğlu, ‘’Bizler AK Parti  olarak Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye’de bir çok ilke imza attık, atmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarihinin en önemli liderlerinden biri. Bizler uzun zamandan beri sahada önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli önderliğinde karınca modeli dediğimiz bir programımız var. İl başkanımızla her hafta bir ilçede bütün ekip ile beraber tam saha çlaışmasını gerçekleştiriyoruz. Biz Buca’da 3 vekil ağırlayacağız ve saha çalışması gerçekleştireceğiz. Bizler saha çalışmalarında diğer partilere örnek oluyoruz’’ dedi. 

"Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar"

CHP’den gelen 'sahaya inmiyorlar' eleştirilerine yanıt veren AK Partili Hakan Kalfaoğlu, ‘’Bizler seçimden sonra bütün teşkilatımızla vatandaşlarımızı ziyaret ederek yanlarında olduk. Seçimden seçime gelme gibi bir zihniyet var. Bu CHP zihniyetinden kalmadır. Biz hep vatandaşlarımızın  halini hatrını sorduk. Daha seçime 3 yıl varken biz saha çalışmalarımızı yapıyorduk. Cehape zihniyeti yeni yeni sahaya çıkmaya başladı. CHP’liler seçime 6-7 ay kala jetonları düşmüş. ‘AK Partililer sahada değil’ diyorlar bunu bir geçsinler. Kerem Ali Başkan karınca modelini 3.5 yıldır devam ettiriyor. Algı operasyonu yapmaya çalışyorlar ama vatandaş artık yemiyor’’ ifadelerine yer verdi. 

"İzmir CHP’nin kalesi değil"

Önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir’de AK Parti’nin birinci parti olacağını ileri süren Kalfaoğlu, ‘’İzmir, CHP’nin kalesi değil. İzmir, Burhan Özfatura döneminde Doğru Yol Partisi ile de yönetildi. Buca’da AK Partili belediye başkanımız görev yaptı. Buca AK Parti belediyeciliğini bilir. İzmir kesinlikle Cehape'nin kalesi değil. Cumhurbaşknımızı tekrar seçtikten sonra 2024’te İzmir AK Parti belediyeciliği ile tanışacak. Cehape zihniyetini İzmir Büyükşehir Belediyesinde halkımız son yıllarda gördü. Binali Yıldırım’ın aday olduğu dönemde FETÖ operasyonları oldu. O dönemde seçimi kazanmak üzereydi, ancak FETÖ operasyonalarından dolayı kaybedildi. Önümüzdeki seçimlerde İzmir AK Parti’nin olacak’’ dedi. 

Kalfaoğlu’ndan DP hatırlatması 

AK Parti’nin en çok oy aldığı ve üye yaptığı ilçe olan Buca’da çalışmaları anlatan AK Partili Kalfaoğlu, ‘’Buca’da güçlü bir teşkilat var. Buca AK Parti’nin en çok oy aldığı ilçemizdir. Ben 2 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu iki yıl içinde daha güçlü bir yapı oluşturduk. Şu an çok çalışkan gençlik kollarımız var, mahalle başkanlarımız var. Yaklaşık bin kişilik ekibimiz var. Bu ekip ile sahadayız. Biz gece gündüz demeden teşkilat ile beraber çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza dokunuyoruz, Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Vatandaşımız bu ülkeye bugüne kadar kimin, faydası olduğunu kimin çalıştığını görüyor. Halk geçmişte yaşananları da biliyor. Cehape zihniyetinin yıllarda ülkemize çektirdiklerini biliyoruz. 1950’li yıllarda vatandaş ‘Yeter söz milletindir’ diyerek Cehape zihniyetinden kurtuldu. Vatandaş bakıyor ve bu zihniyetin bir şey yapamayacağını görüyor. Daha aday bile belirleyemediler. Vatandaşımız Erdoğan’a bir şey olsa ne yaparız deyip, Cumhurbaşkanımıza 4 elle sarılıyor’’ ifadelerine yer verdi. 

"Buca’nın kanayan yarasıydı"

62 yıl hizmet verdikten sonra 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle boşaltılan ve yıkılan Buca Cezaevi hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Kalfaoğlu, Cezaevi’nin Buca’nın yıllardır kanayan yarası haline geldiğini belirtti. Kalfaoğlu açıklamasında, ‘’ Ben doğma büyüme Bucalıyım. Cezaevi Buca’nın kanayan bir yarasıdır. Geçmiş dönemlerde burayı kaldırmak kimseye nasip olmadı. Yıldırım adaylığı sürecinde cezaevinin kaldırılması ile ilgili sözü verdi. 2019 yılında biz belediye seçimlerini kaybettik. 2020 yılında cezaevinin kaldırılması ile ilgili bir süreç yaşadık. Başrolü oynayan da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletekili Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli’dir.  Bizler cezaevi alanın halkın menfaatine yönelik değerlendirelim dedik. Vekillerimiz Tunç Soyer’e seslendi. Gel birlikte istişare edelim dedik. Soyer’in Buca’da cezaevi olduğundan haberi yoktu sanırım hiçbir şey yapmadı. Sonra dedik ki Buca’nın bir başkanı var. Erhan Kılıç’a seslendik. Gel çorbada tuzun olsun dedik. Erhan bey bu konuya sıcak baktı. 2020 yılında süreci başlatıp toplantılar gerçekleştirdik. Proje üzerinde uzlaştık. Burası Adalet Bakanlığı'nın kendi mülkü. Bizim yaptığımız plan sonrasında Bakanlık cezaevini İller Bankası'na devretti, karşılığında 350 tane lojman aldı. Burada bir plan yaptık’’ ifadelerini kullandı. 

"Cezaevi alanında az bir yapılaşma olacak"

Alanın nasıl değerlendireceğini açıklayan Kalfaoğlu, ‘’Cumartesi pazarı var ve o pazar yeri yol ortasına kurulur ve yol kapanır. Kimse buraya çözüm üretemedi. Biz bu alana bir tane kapalı pazar yeri yapalım dedik. Buraya bir de okul yapalım dedik. Adnan Kahveci Bulvarı yolu cezaevinden dolayı kesiliyor. Buca’nın trafiği kitlenmiş durumda. Arkadaki yolu açalım trafiği rahatlatalım ve alternatif bir geçiş sağlayalım dedik. Cezaevinin ön ve arka kısmında yeşil alan tedarik ettik. İller Bankası burada 16 bin metre karelik inşaat alanı olan bir yapılaşma olacak. Buranın yetkisini ruhsatını Buca Belediyesi verecek. Gönül isterdi ki Buca'nın durumu olsa da belediye burayı kamulaştırabilse, ama Buca 15 yıldır Cehape zihniyeti elinde, bütçeleri yok. Bol bol konserler, gereksiz işler yapıyorlar. halkın parasını savunuyorlar. Kamulaştırma yapamadığı için böyle bir süreç var. Az bir yapılaşma olacak’’ dedi. 

"Yıkılan Büyükşehir binasını yeşil alan yap"

Cezaevinin yıkım sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in herhangi bir desteği olmadığını ifade eden  Kalfaoğlu, ‘Herhalde biri Soyer’in kulağına söyledi. Soyer çıkıp, ‘burayı yeşil alan yapacağız’ diyor. Cehape zihniyeti algı üretiyor. Sen sürecin başında neredeydin?  Buranın yeşil alan olamayacağını biliyosun. Çıkıp halkın aklı ile oynamaya hakkın yok. Bu kadar erkeksen Büyükşehir’in binasi yıkıldı, orayı yeşil alan yap. Biz de oraya yeşil alan istiyoruz. Sayın Soyer Büyükşehir binasının olduğu yeri yeşil alan yap görelim’’ dedi. 

"Biz AVM yapılmasına engel olduk"

Büyükşehir’in hazırladığı planlarda AVM olduğunu ileri süren AK Partili Kalfaoğlu, ‘’Geçmiş döneme baktığımızda Buca’nın imar sorunu var. Kötü bir yapılaşma var. Biz Buca’ya otobandan ikinci bir giriş açtık. Otobandan Buca’ya giriyorsunuz 4 şeritli yol. Bir anda bir buçuk şerite düşüyor. Maalesef bu cehapenin iş bilmezliğinden kaynaklı bir durum. Vatandaşı tek istediği vardı o da cezaevinin kaldırılmasıydı. Cezaevinin olduğu alan Büyükşehir’in planlarında AVM gözüküyor. Kendileri buraya AVM yapacak. Biz AVM yapılmasına da engel olduk.  O alanın altı da biri yapılaşmaya açılacak. Kalan kısımlar Buca Belediyesi’nin olacak. Burada yapılan hizmeti sabote etmeye çalışıyorlar’’ ifadelerine yer verdi. 

Buca metrosu şuan komedi dizisi gibi oldu

Buca Metrosu hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Kalfaoğlu, ‘’Bu arkadaşlar çıkıp dediler ki, ‘Buca’ya metro yapacağız’. Bol bol atıp tuttular. Sonra açılış yaptılar bunların hepsi hikaye. Bir ihale yaptılar. En düşük teklifi veren firmaya ihaleyi vermiyorlar tutup hiçbir haklı gerekrçeleri olmadan hukuksuzca 529 milyon lira daha fazla veren firmaya verdiler. İhale iptal oldu. Adamlar daha ihaleyi yapamadan şov işine girdiler. Buca metrosu şuan komedi dizisi gibi oldu. Onlar yapamaz, yaparsa AK Parti yapar.’’ dedi. 

Seyfi Demirsoy Hastanesi açılıyor 

Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin açılış tarihini duyuran kalfaoğlu, ‘’1960 yılında yapılmış 200li yıllarda tadilat görmüş eski bir hastanemiz var. Sağlık Bakanımız hastane depremden hasar aldıktan sonra, sıcağı sıcağına Bucamıza gelip hızlı bir şekilde hastane projesini gerçekleştirdi. Türkiye’nin en hızlı hastanesi Seyfi Demirsoy Hastanesi 2-3 haftaya kadar açılmış olacak. Kasım ortasında da açılışını yapacağız. Hastaneminiz açıldıktan sonra Bucamızda sağlık ile ilgili daha ferah günler göreceğiz. İlerleyen günlerde de yıkılan hastane alanına yeni bir hastane yapılacak. 30 Ağustos depreminde Ecevit başbakandı. Başbakanın sağlık sorunları vardı. O deprem olduktan sonra 1-2 saat başbakana haber vermediler. Vatandaşlar, ‘nerede bu devlet’ diye bağırırdı. Şu an bir deprem olunca oraya hemen devletin eli gelip, eksiği tamamlıyor. Depremler Allah’tan geliyor. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun’’ ifadelerine yer verdi. 

"Buca’nın anasını ağlattılar"

Son olarak CHP’li başkanları eleştiren Kalfaoğlu, ‘’Erhan Kılıç’tan 2 dönem önce Buca yine CHP’deydi. Onunda öncesinde AK partideydi. Ak Partli beldiye başkanı Buca’da çok önemli projeleri imza atmıştı. Bucayı çok güzel bir hale getirdi. CHPlilere 1 lira borç bırakmadan belediyeyi teslim etti. Sonrasında gelen başkanlar hiçbir yaraya parmak basmadı ve gerekli yatırımları yapmadan paraları savurdu. Yapılan projelere bile sahip çıkmadılar. Yedigöller vardı, şuan 3 göl kaldı. 4 göle beton dökmüşler. CHP zihniyetinde başkanlar gelip geçti Buca’nın anasını ağlattılar’’ dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası