Ege Postası
Geri

AK Partili Kaya'dan ulaşıma sert tepki: İzmir trafiği İstanbul’u aratmıyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentte her geçen gün büyüyen trafik sorununu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme taşıdı. Şehir içi ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çeken Kaya, İzmir’deki tabloyu İstanbul trafiğine benzetti.
AK Partili Kaya'dan ulaşıma sert tepki: İzmir trafiği İstanbul’u aratmıyor!
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2026 Cuma 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentin ana arterlerinde yaşanan kilitlenmeyi sosyal medya hesabından yaptığı kapsamlı bir açıklamayla sert dille eleştirdi. İstanbul'un gürültüsünden ve karmaşasından kaçan vatandaşların İzmir'e yerleştiğini hatırlatan Kaya, "İstanbul’un trafiğinden, kalabalığından, kaosundan bunalanların yıllardır bir hayali vardı: İzmir’e gelmek. Daha sakin bir hayat, daha rahat bir ulaşım, biraz daha nefes alınabilir bir şehir... Pandemi ve hibrit çalışma modelleriyle bu talep daha da arttı. Ancak gelinen noktada insanların İstanbul’dan kaçma sebepleri İzmir’de tam karşıklarına çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Altınyol, Ankara Caddesi ve Yeşildere Günün Her Saati Tıkalı"

Eskiden İzmir trafiğinin sadece mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunlaştığını, ancak günümüzde bu durumun tüm güne yayıldığını vurgulayan Kaya, kentin kilit noktalarını tek tek sıraladı:

"Günün neredeyse her saatinde ana arterler dolu. Altınyol dolu, Ankara Caddesi dolu, Yeşildere dolu. Kent merkezindeki tüm bağlantı yolları dolu. Şehir büyüdü, nüfus ve araç sayısı arttı ama İzmir’in ulaşım altyapısı aynı hızla büyümedi. Yeni alternatif güzergahlar üretilemedi; kavşaklar, bağlantı yolları ve otoparklar trafik yüküne göre planlanamadı."

Toplu taşıma sisteminin de sürücüleri otomobil kullanımından vazgeçirecek konfor ve entegrasyona ulaştırılamadığını belirten Kaya, vatandaşın dakikalar içinde gidebileceği mesafelerde saatlerce zaman kaybettiğini kaydetti.

"Trafik Sadece Zaman Değil, Ekonomik ve Psikolojik Kayıptır"

Ulaşımdaki tıkanıklığın sadece yolda geçen süreden ibaret olmadığını söyleyen Atilla Kaya, "Trafik ekstra yakıt demektir, stres demektir, ekonomik kayıp ve vatandaşın hayatından çalınan zaman demektir. Bir şehrin büyümesini engelleyemezsiniz ama o büyümeyi yönetmek zorundasınız" değerlendirmesinde bulundu.

Yerel yönetimin ana görevinin kenti geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"İzmir yıllardır büyüdü ancak ulaşım vizyonu maalesef aynı hızla büyümedi. Bugün İzmir’i İstanbul gibi yapan şey sadece nüfusu değil; kenti İstanbul trafiğinden beter bir tabloya mahkum eden plansızlıktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası