Ege Postası
Geri

AK Partili Kaya’dan Seda Kaya Ösen’e fuar çıkışı: 'Bu fuarı bu hale kim getirdi?'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Fuarın mevcut durumundan CHP’li yerel yönetimleri sorumlu tutan Kaya, “Mesele, İzmirlinin fuara ilgisini kaybetmesi değildir. Mesele, yerel yönetimin fuarı eski cazibesinden, uluslararası kimliğinden ve ticari ağırlığından uzaklaştırmasıdır” dedi.
AK Partili Kaya’dan Seda Kaya Ösen’e fuar çıkışı: 'Bu fuarı bu hale kim getirdi?'
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2026 Pazar 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi. Ösen’in açıklamasını ve “teşhis koymadan yaptığı tespitleri” hayretle karşıladığını belirten Kaya, fuarın yönetimi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’a yüklendi.

“Eski-yeni CHP kliklerinin eseridir”

95 yıllık İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geldiği durumu “üzücü” olarak nitelendiren Kaya, bunun sorumluluğunun CHP’li yerel yönetimlerde olduğunu savundu.

Kaya, “95 yıllık İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geldiği üzücü durum, eski-yeni CHP kliklerinin eseridir. Çeyrek asırdır ideolojik kibirle, beceriksiz yerel yöneticilerinizle Güzel İzmir’imize büyük zararlar verdiniz” ifadelerini kullandı.

Kent için gönderilen kaynakların verimsiz kullanıldığını ileri süren Kaya; çöp, su kayıp ve kaçakları, yollar ve trafik üzerinden de yerel yönetimleri eleştirdi:

“Kentimize hizmet için gönderilen milyarlarca liralık kaynağı çarçur ettiniz. Çöpü toplanıp bertaraf edilemeyen, suyu şebekede kayıp kaçağa giden, yolları delik deşik, trafiği Çin işkencesine dönmüş koca bir şehir bıraktınız. Kentimizin kimliğini ve şehrimize ait değerleri birer birer aşındırdınız.”

“Kasaba panayırına dönüşüyor dedik, dinlemediniz”

İEF konusunda geçmişte yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını savunan Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yıllardır söyledik, anlattık, uyardık. ‘İzmir Enternasyonal Fuarı bir kasaba panayırına dönüşüyor’ dedik. Dinlemediniz. Bildiğinizi okudunuz. Sonuç ortada. Artık gerçekleri siz de saklayamıyorsunuz.”

Fuarın kimliği, niteliği, uluslararası gücü ve ziyaretçi kaybına ilişkin tartışmalara işaret eden Kaya, “Bugün İEF’nin kimliğini, niteliğini, uluslararası gücünü ve ziyaretçi kaybını sorguluyorsanız, önce şu soruyu sormanız gerekiyor: Bu fuarı bu hale kim getirdi?” diye sordu.

“İEF’yi yöneten hükümet değil”

Fuarın yönetim sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ta olduğunu vurgulayan Kaya, sorumluluğun başka yerde arandığını öne sürdü:

“İEF’yi yöneten hükümet değil. İEF, yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve onun yönetimindeki İZFAŞ tarafından yönetiliyor. Hep yaptığınız gibi, sorumluluğu başka yerde arama kolaycılığına sığınıyorsunuz.”

“Sorun İzmir’de ve İzmirlilerde değildir”

Tartışmanın İzmirlinin fuara ilgisi üzerinden yürütülmesine karşı çıkan Kaya, asıl meselenin yerel yönetimin yaklaşımı olduğunu savundu:

“Mesele, İzmirlinin fuara ilgisini kaybetmesi değildir. Mesele, yerel yönetimin fuarı eski cazibesinden, uluslararası kimliğinden ve ticari ağırlığından uzaklaştırmasıdır. Sorun, kesinlikle İzmir’de ve İzmirlilerde değildir.”

Kaya, yerel yönetimleri kentin temel sorunlarına karşı ilgisiz ve bilgisiz olmakla suçlayarak, başarısızlıklara siyasi gerekçeler üretildiğini ileri sürdü.

“25 yıllık yerel yönetim anlayışı” eleştirisi

Açıklamasının sonunda Ösen’e yönelik eleştirilerini sürdüren Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sorun, İzmirlinin iradesini yıllardır çantada keklik gören, samimi eleştirileri duymayan, iş yapmak yerine polemik üretmeyi tercih eden ve bu şehrin tüm değerlerini yönetmekte yetersiz kalan, sizin de içerisinde bulunduğunuz 25 yıllık vizyonsuz yerel yönetim anlayışındadır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası