Ege Postası
Geri

AK Partili Kırkpınar'ın 'tek parti faşistleri' söylemi Meclis'i karıştırdı: Atatürk mü faşist?

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek parti faşistlerinin, kendilerini imtiyazlı gören bir avuç siyasi ve ekonomik seçkinin değil, bu devlet 86 milyonun devletidir” sözleri tepki toplandı. CHP Grubu’ndan “Faşist kim açıkla, Atatürk mü faşist?” sesleri yükseldi.
AK Partili Kırkpınar'ın 'tek parti faşistleri' söylemi Meclis'i karıştırdı: Atatürk mü faşist?
Haberler / Politika
25 Kasım 2023 Cumartesi 08:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında “Faşist Cumhurbaşkanı” tartışması yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek parti faşistlerinin, kendilerini imtiyazlı gören bir avuç siyasi ve ekonomik seçkinin değil, bu devlet 86 milyonun devletidir” sözlerini kullanması üzerine muhalefet “Tek parti faşisti kim? Adını koy. Sözünü geri al” tepkisini gösterdi.

Tartışma sonrası Komisyon Bakanı Mehmet Muş, oturuma 5 dakika ara verirken, aranın ardından yeniden söz alan Kırkpınar, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kast etmediğini savunarak “Açık oy, gizli tasnifin olduğu, 28 Şubat’ların olduğu, 27 Mayıs’lar gibi vesayetin ve askeri sistemlerin etkili olduğu dönemlerden, süreçlerden dolayı ülkemizin yaşadığı sıkıntılar var. Onları kast ederek konuşmamı sürdürmek istedim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası