Ege Postası
Geri

AK Partili Kırkpınar’dan CHP’ye ‘hizmet’ eleştirisi: Bayraklı’da ekmek su gibi hizmete ihtiyacı var

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Özel’in İzmir’e sık sık gelmesini değerlendiren ve Hamza Dağ’a yönelik eleştirilerine yönelik açıklamalarda bulundu. CHP’nin panik halinde olduğunu ileri süren Kırkpınar, “Arkadaşları ciddi bir telaş sarmış. CHP Genel Başkanı İzmir’den çıkmıyor. Korkunun ecele faydası yok. Bayraklı’nın bu dönem ekmek su gibi hizmete ihtiyacı var. Solcuyu, liberali, muhafazakarı, sosyal demokratı kaşıyarak siyaset yapma dönemi geçti. Belediye seçimi hizmet seçimi. Bu farklılıkları kaşıyarak buradan siyasi prim elde etme dönemi geçti. Bu dönem ben herkesin belediye başkanı olacağım. Biz Bayraklı’da hizmetin bayrağını kaldıracağız. Bayraklı belli bir siyasi partinin yeri haline gelmeyecek” dedi.
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’ye ‘hizmet’ eleştirisi: Bayraklı’da ekmek su gibi hizmete ihtiyacı var
Haberler / Yerel Politika
26 Mart 2024 Salı 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, TR 35 TV’de 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

"ALGI OPERASYONLARIYLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Logo tartışmalarının seçimin kulvarını değiştirmeye yönelik olduğunu ileri süren AK Partili Kırkpınar, “Rakiplerimiz bu seçimin genel seçim havasında gitmesini arzuluyor. İstiyorlar ki logolar ve partiler yarışsın. Bayraklı’yı hizmetsiz bırakanlar, taş üstüne taş koymayanlar ve kendi kaderine terk edenler Bayraklı tartışılsın istemiyorlar. Logolar yarışsın ve genel seçim havasında gitsin diye arzulamalarına rağmen biz seçimi olması gereken kulvara ısrarla çekiyoruz. Bayraklı’da belediye hizmetleri yeterli mi değil mi? Önemli olan bu. Altyapı, yeşil alan, parklar, bahçeler, spor tesisleri yeterli mi? Kentsel dönüşüm alanında hiçbir adım atılmadı. Asıl konuşulması gereken meseleler bunlar olmasına rağmen ısrarla seçimin kulvarını değiştirmeye yelteniyorlar. Biz bu algı operasyonlarıyla mücadele ediyoruz. Belediye çalışanlarının işlerine son verecekler gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar. Biz belediyeye, şantiyelere gittim ve işçilere, ‘Bizim böyle bir derdimiz yok. İşine giden, gelen ve alın teri döken herkes başımızın üstünde’ dedim” ifadelerine yer verdi.

“BAYRAKLI’NIN KAYBEDECEK 5 YILI YOK”

Bayraklı’da hizmetsizlikten şikayet eden AK Partili Kırkpınar, “CHP’nin en çok oy aldığını bölgelerde de çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet ettiğimizde herkes hizmetsizlikten muzdarip. Çocuğunu parka götürürken yaşıyor. Arabayla işine gelirken altyapıdan dolayı 3 ayda bir alt takım değiştiriyor.  Yeni yapı müracaatında bulunup ruhsatın onaylanmasını 2 yıl bekleyen vatandaşlar var. Sağcı olsun, solcu olsun hiç fark etmeden  vatandaşlarımızın artık ekmek su gibi hizmete ihtiyacı var. Biz siyasi parti seçmiyoruz. Bayraklı’nın kaybedecek 5 yılı yok. Hesap sormamaya alıştırılmış bir Bayraklı var. 2019’da her mahalleye sözler verilmiş ama hiçbiri yapılmamış. ‘Biz yapmasak da Bayraklı’da seçimi götüreceğiz’ rahatlığı var. Bu devranın böyle gitmemesi lazım. Bu seçimin sürprizlere gebe olduğunu düşünüyorum” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖRNEK MODEL

Bayraklı’da rezerv alanın yetersiz olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, “Kentsel dönüşüm alanında hızlıca reaksiyon almamız gerekiyor. Deprem kuşağında yaşıyoruz ve saniyeler içerisinde olup bitiyor. Geride tarifi imkansız acılar bırakıyor. Bayraklımız İzmir depreminde en ağır yarayı alan ilçe oldu. Dolayısıyla biz deprem gerçeğini görmezden gelemeyiz. Depremi değiştiremeyeceğimize göre yaşadığımız yeri depreme dirençli hale getirmek zorundayız. Şu an üflesen yıkılacak binalar var. O vatandaşlar kendi kaderlerine terk edilmiş. 2009’da Bayraklı ilçe oldu ve 3 dönemde kentsel dönüşüm sözü verildi ancak adım atılmadı. Biz yerinde dönüşümden yanayız. Vatandaşlarımızı mahallesinden etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce gönül rızası önemli. Vatandaşlarımızın razı olmadığı hiçbir adım atılmayacak. Hiçbir hak kaybı yaşamayacaklar ve ceplerinden bir kuruş para çıkartmayacağız. Bunu sağlayabilmek için emsal artışı dediğimiz kat artışını getireceğiz. Şu an yüzde 20 uygulanan yerler var ama henüz bir gelişime olmadı. Biz yerine göre yüzde 30’a kadar emsal artışı getireceğiz ki vatandaşlarımızın cebinden para çıkmasın. Müteahhit ile vatandaşı başbaşa bırakmayacağız. Şartları Bayraklı Belediyesi olarak belirleyeceğiz. Adeta bir garantör  olacağız ve şartlar vatandaşlardan yana olacak. Zemin eüt çalışması yapacağız. Zemin el veriyorsa tamamını orada yapacağız. Zemin 3 kata izin verdiyse 1 kat alacaklı kaldıysa rezerv alan dediğimiz yerden vereceğiz. O rezerv alanı 5 bin konut ancak o Bayraklı’nın ihtiyacını karşılamaz. O rezerv alanını 15 bine çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.

DEPREM YAŞAM ÜNİTESİ YENİ KONUTLARA BEDELSİZ, MEVCUT KONUTLARA İNDİRİMLİ

Deprem yaşam ünitesini anlatan Kırkpınar, “Biz yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, deprem yaşam ünitelerini oluşturacağız. Deprem sırasında vatandaşlar oraya girecek ve kendini koruyacak. Bu üniteyi yeni yapılacak konutlara bedelsiz yapacağız. Mevcut konutlarımızda da zorunlu hale getireceğiz. Mevcut konutlarda deprem yaşam ünitesinin bedelinin yüzde 50’sini biz karşılayacağız” diye konuştu.

"BİR AYAĞIMIZ ANKARA’DA"

Bakanlardan destek aldığını vurgulayan Bilal Kırkpınar, “Bizim bir ayağımız Ankara’da olacak.  Bakanlar ben aday olduğumda bizzat cepten arayarak tebrik ettiler. Çoğuyla beraber çalıştım. Biz göreve gelirsek 1 yıl içinde farkımızı ortaya koymamız gerekiyor. Prosedürlere takılmadan halletmemiz gerekiyor. Bizzat bakanları arayarak işleri sonuçlandırmamız lazım. Osmangazi’de Endüstri Meslek Lisesi mahallemizin talebi ve biz bunun sözünü aldık. Ödenek MEB’den gelecek. Biz şehr-i emin olmaya talipsek Bayraklı’da olan her problemin muhattabıyız. CHP’li ilçe belediye başkanları bakanlara gitmiyor, irtibat kurmuyor. İzmir dışında CHP’li belediye başkanları gidiyor ve biz asla partisinden dolayı mesafe koymuyoruz. Bu bir hizmet anlayışı. CHP’liler için güzel bir kaçamak yeri. ‘Biz beceriksizsiz’ diyeceklerine topu taca atıyorlar” dedi.

BAŞKANA ÖZEL ASANSÖR

Belediye Başkanı Sandal’a asansör üzerinden tepki gösteren Kırkpınar, “Belediyemizi ziyarete gitti. Başkan makamına çıkan bir asansör var. Sadece başkana özel. Belediye personelleriyle aynı asansöre binmeye çekinen bir anlayış. İçimden, ‘Allahım bana böyle bir belediye başkanlığını nasip etme’ diyerek dua ettim. Biz her hafta halk buluşmaları yapacağız. Personellere sorarsanız size pespembe bir tablo çizerler. Biz geri dönüşleri vatandaşlarımızdan alacağız” dedi.

“KORKU POMPALAYANLARA FIRSAT VERMEYİN”

Mevcut sendika DİSK ile çalışmaya devam edeceğini belirten AK Partili Kırkpınar, “Belediye çalışanlarına ‘eşit işe eşit ücret’, ‘iş barışı’ diye bir çok vaatlerde bulunulmuş ancak yüzüstü bırakılmış. Çalışma şartlarındaki zorlukların farkındayız ve düzelteceğiz. Eşit işe eşit ücret vererek adaletsizliği bitireceğiz.  Biz mevcut sendika ile DİSK ile çalışmayı sürdüreceğiz. Hatta sendikal haklarını daha da iyileştireceğiz. Tüm belediye çalışanlarımıza Ramazan Bayramı’nda 10 bin TL bayram ikramiyesi yatırılacak. Çalışanlarımıza baskılar yapılıyormuş. Sandığa gidince fotoğraf isteyeceklermiş. Bu tarz baskılarla, korku pompalayarak siyasi iradelerini değiştirmeye çalışanlara fırsat vermesinler” ifadelerine yer verdi.

"BU SEÇİM EMEKLİ SEÇİMİ DEĞİL"

CHP’nin emekliler üzerinden seçimi yürütmesine tepki gösteren Kırkpınar “Bu seçim emekli seçimi değil. Bayraklı’da hizmet etmeyenler umudunu emekliye bağlamış. Emeklinin tepki oyunu alma derdinde. Bu seçimin asıl konusu hizmet” dedi.

“DEPREM AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN DİYE GAYRET EDECEĞİM”

İzmir depreminin ardından Bayraklı’nın neden afet bölgesi ilan edilmediği sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, “99 depreminde devletimiz deprem bölgesiyle 1 hafta boyunca irtibat kuramadı. İzmir depreminde devlet bütün bakanlıklarıyla burada kamp kurdu. Bu deprem afet bölgesi ilan edilmesi konusu çok önemli. Biz elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bir çok noktada belli şartlara tabi olmamak için ilan edilmeli. Bu çalışmalarım sonucunda Bayraklı deprem afet bölgesi ilan edilecek” ifadelerini kullandı.

TELAŞ SARMIŞ!

Özel’in İzmir’e sık sık gelmesini değerlendiren ve Hamza Dağ’a yönelik eleştirilerine tepki gösteren Kırkpınar, “Arkadaşları ciddi bir telaş sarmış. CHP Genel Başkanı İzmir’den çıkmıyor. Korkununn ecele faydası yok. Bayraklı’nın bu dönem ekmek su gibi hizmete ihtiyacı var. Solcuyu, liberali, muhafazakarı, sosyal demokratı kaşıyarak siyaset yapma dönemi geçti. Belediye seçimi hizmet seçimi. Bu farklılıkları kaşıyarak buradan siyasi prim elde etme dönemi geçti. Bu dönem ben herkesin belediye başkanı olacağım. Biz Bayraklı’da hizmetin bayrağını kaldıracağız. Bayraklı belli bir siyasi partinin yeri haline gelmeyecek. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası