Ege Postası
Geri

AK Partili Şanlı'dan etik çıkışı: Konak'ta 'peşkeş' tartışması

Konak Belediyesi'nin ilçenin çeşitli bölgelerinde yer alan taşınmazlarda sahip olduğu hisseleri için mecliste satış kararı alması AK Parti ve CHP arasında krize yol açtı. AK Partili Şanlı'dan etik çıkışı!
AK Partili Şanlı'dan etik çıkışı: Konak'ta 'peşkeş' tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2016 Salı 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyesinin dün gerçekleşen meclis toplantısında Hasan Hoca Mahallesi, 2'inci Süleymaniye Mahallesi ve 2'inci Aziziye Mahallesi'ndeki çeşitli taşınmazlardaki hisselerin satışı yönünde karar aldındı. Belediyeye ait çeşitli büyüklüklerde söz konusu hisselerin satışına yönelik bu girişime AK Parti'li meclis üyelerinden ise sert tepki geldi.

ŞANLI'DAN ŞOK "PEŞKEŞ" ÇIKIŞI!

Yaklaşık 120 metrekare büyüklüğe sahip dört ayrı alandaki belediye hisselerinin satışına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı’dan kararla ilgili flaş bir çıkış geldi. 2'inci Süleymaniye Mahallesi'ndeki taşınmazlarda belediyeye ait 42 metrekarelik hisse satışına karşı çıkan Şanlı'nın, "Bu mecliste eskiden beri 40 metrekare, 5 metrekare yerler satılıyor. Bu yerler satılıyor ama nereye satılıyor, kime satılıyo? Birilerine peşkeş mi çekiliyor'" şeklindeki sözlerine CHP cephesinden tepki geldi.

HİSSELER CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNE Mİ SATILDI'

Kararı etik bulmadığını açıklayan Şanlı, meclis kararı ile söz konusu hisselerin aynı zamanda müteahhit olan CHP'li meclis üyesi Murat Erginci tarafından satın alındığını ileri sürdü. Şanlı, konuyla ilgili olarak komisyon kurulup detaylı araştırma talep eden AK Parti grubu adına yaptığı konuşmada, satış işleminin mercek altına alınmasını talep etti. AK Parti'nin peşkeş çıkışına CHP'li üyelerden sert tepki gelirken, CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ ise Şanlı'nın sözlerini geri almasını istedi.

PEKDAŞ: HUKUKA UYGUN İŞLEM YAPTIK

Tartışmaların ardından konuya açıklık getiren ve yapılan tüm işlemlerin yasal olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise şunları kaydetti: "Biz bir kamu görevi yapıyoruz. Hepimiz bu görevi çeşitli alanlarda yapıyoruz. Bu işleri yaparken kanuna uygun yapmamız gerekiyor. Yetkimiz kanuna dayanır. Denetleme yolu hukuka açıktır. Biz buraya millete eziyet çektirmek için gelmedik.  Sorunları çözmek için alışmalar yapılıyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Gereken çalışmalar yapılıyor alanlar inceliyor. Ondan sonra değer tespiti yapılarak meclise sunuluyor. Bu işlemler aleni bir şekilde yapılıyor. Biz bunların hesabını her zamana veririz. Burada bir şaibe yaratmak doğru değildir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası