Ege Postası
Geri

AK Partili Sürekli Ankara’da öğrencileri ağırladı: Gündem İzmir!

“Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği'nin” organizatörlüğünde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sürekli; “CHP’li belediyeler İzmir’de çok başarılı bir algı yönetimi yapıyor. Bu algı yönetimiyle birlikte uzun süreden beri de başarılı oluyorlar” dedi Sürekli Ankara’da öğrencileri ağırladı
AK Partili Sürekli Ankara’da öğrencileri ağırladı: Gündem İzmir!
Haberler / Politika
24 Aralık 2015 Perşembe 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli,  Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği'nin organizatörlüğünde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencilerini Meclis’te ağırladı. Öğrenciler ile yapılan sohbet toplantısında ülke siyasetine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Bir öğrencinin “Suriye ile kardeştik ne oldu da bu duruma geldik” sorusu üzerine Sürekli şunları söyledi;

ESAD HALKINA ZÜLÜM YAPTI
Sürekli, “Suriye’de dış mihrakların da devreye girmesi ile birlikte Esad’ın posizyonunu değiştirmesi ve Esad’ın halkına zulüm yapması bizim Suriye ile aramızda sorunların başlangıcı olmuştur. Bunun arkasında çok büyük bir ekonomik güç var. Suriye ile iş adamlarımız çok büyük yatırımlar yapmışlardır. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon Suriyeli yaşıyor. Bunun büyük bölümü bizim bölgemizde bundan dolayı oy kaybımızda oldu, bu çok önemli değil, Aylan bebeği gördükten sonra burada yaşanan Suriyeliler üç milyonda olsa biz sonunda kadar buna katlanacağız.  Bu yaşanan süreci hep eksi olarak görmemek lazım, geçtiğimiz dönemlerde Suriyeli iş adamlarının ülkemize büyük yatırımlar yaptığını da görmek lazım. Ayrıca bu hep zararda olsa biz bu zararı sonuna kadar çekmeye razıyız. Çünkü bu bizim insanlık görevimiz” dedi.

Gaziantep’ten katılan bir öğrencinin İzmir sorusu ise toplantıya danga vurdu. “ Ben 15 yıl İzmir’de yaşadım. Geçtiğimiz günlerde yeniden İzmir’e gittim benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Devletimiz İzmir’e bu kadar para yolluyor, Banliyö projesine dahi devletimiz destek verdi. Ancak; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu har vurup harman mı savuruyor da, bu kadar desteğe rağmen İzmir neden gelişmiyor, bunu neye bağlıyorsunuz.”
Buna ilişkin bir diğer öğrenci ise, “AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde belediyeler başarılı işler yapıyor. Örneğin ben Kayseri’de yaşıyorum ve Kayseri Belediyesi çök güzel işler yapıyor. Neden İzmir’de belediye başarılı olamıyor” diyerek ikinci bir soru ekledi.
Öğrencilerin İzmir soruları karşısında Sürekli  CHP’nin algı yönetimine bağladı.



İZMİR’DE ALGI YÖNETİMİNİ KIRAMADIK
Sürekli, “Bu söylem İzmir’de kararsızlardan biz oy getiren bir söylem oldu. CHP’li belediyeler İzmir’de çok başarılı bir algı yönetimi yapıyor. Bu algı yönetimiyle birlikte uzun süreden beri başarılı oluyorlar. Ancak, bu işin sonuna geldiler. Ancak; biz bunu kırmak için başarılı olamadık.   O bizim eksiğimiz. İzmir’de ideolojik bir algı, AK Parti kurulduğundan itibaren başlayan bir algı var, hala o söylem üzerinde algı yönetime devam ediyorlar. Bunu bir şekilde kıracağız. AK Parti’nin özgürlükleri kısıtlayıcı,yaşam tarzına müdahaleci, belediyecilik yapacağı yönünde algı var, halbuki; 13 yıldır genel iktidardayız, genel iktidar genel kurallar koyar, yaşam tarzına müdahale olursa genel iktidar koyar. Oysa geçen süre içinde bırakın böyle birşeyi tam tersine isteyen istediği şekilde yaşıyor. Özgürlükler her alanda genişledi. Ancak; CHP İzmir’de bu algı yönetimini iyi bir şekilde bugüne kadar yürüttü. Bu dönem bu iş bitmiştir. Önümüzdeki dönem AK Partili belediye ile İzmir’in tanışmasına az bir süre kalmıştır. Çünkü İzmir merkez sağ orijinli bir il’dir. Merkez sağ oylarını Aziz Kocaoğlu almayı başarmıştır. O da onun başarısıdır. Ancak; genel konjonktür faktörü var. Bakanımız Binali Yıldırım 2014 yerel seçimlerinde merkez sağın oylarını alacak bir isimdi Ancak; 17-25 Aralık olayları bunu engelledi” şeklinde cevapladı.

HÜKUMETİMİZ ORTAK ÇALIŞMAYA AÇIK
İzmir’de başarılı olmanın uyumlu bir çalışmayla mümkün olduğunu ifade eden Sürekli, “İzmir’de kentin gelişmesi ve değişmesi için yerel yöneticilerin hükümetimizle birlikte uyum içinde çalışması gerekiyor. İdeolojik bir çatışmadan ziyade kentin gelişimi için ortak bir noktada birlikte çalışmalıyız. Bunun en büyük örneği “İZBAN” projesidir. Sayın Bakanımız bu konuda seçimlerden önce yerel yöneticilere birlikte çalışmak için çağrıda bulundu. Bu konuda hükümetimiz her zaman ortak çalışmaya hazırdır” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası