Ege Postası
Geri

AK Partili Sürekli’den Uzundere'de ‘İZBETON formülü’ tepkisi: Günü kurtarma adımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretiyle gündeme oturan Karabağlar Uzundere’deki kentsel dönüşüm üzerine yapılan tartışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in alandaki dönüşüm için İZBETON formülünü devreye sokacaklarını duyurmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den tepki geldi.  Başkan Sürekli, çözüm için randevu isteyen mahalle halkına 45 gün sonrasına randevu verildiğine dikkat çekti ve “Biz bu randevunun 45 gün geciktirilmesinin de bir oyalama olduğunu düşünüyoruz. Süreci takip ediyoruz. Ama bu atılan adım, günü kurtarmak için atılan bir adımdır” dedi.
AK Partili Sürekli’den Uzundere'de ‘İZBETON formülü’ tepkisi: Günü kurtarma adımı
Haberler / Yerel Politika
8 Kasım 2021 Pazartesi 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda birdizi programa katılmak için gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde Karabağlar Uzundere’de yaşanan kentsel dönüşüm mağduriyeti gündeme gelmişti. 

Ellerinde dövizlerle eylem yapan mahalle sakinleri Kılıçdaroğlu’yla görüşmüş ve Kılıçdaroğlu da konunun takipçisi olacaklarını belirtmişlerdi. 

Yaşanan dönüşüm gerginliğinin ardından alana giderek mahalle sakinleriyle görüşen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir’e çağrıda bulunmuşmuş ve tapuların iade edilmesi durumunda bölgedeki dönüşümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde TOKİ aracılığıyla çözmeye talip olduklarını açıklamıştı.

Sürekli’nin çağrısının ardından ise Büyükşehir, İZBETON formülünü devreye sokmuştu. 

İZBETON formülünün meclis gündemine alınmasını takip eden süreçte mahalle sakinleri bir basın açıklaması yaparak hamleyi “gün kazanma girişimi” olarak değerlendirmişler ve “Karşıyaka Örnekköy’de İZBETON’un bu ihaleyi aldığını ve 8 ayda bir çivi çakılmadığını görüyoruz. Samimi değiller, gün kazanıyorlar. Biz sadece bize yapılan haksızlığı dile getiriyoruz, tapuların verilmesini ve bu işin devlet büyükleriyle ya da Cumhurbaşkanı ile çözüme gidilmesinden yanayız” demişlerdi. Mahalle sakinleri ayrıca sorunun çözülmesi noktasında büyükşehirden talep ettikleri randevunun 45 gün sonrasına verilmesine de “hayal kırıklığı” sözleriyle tepki göstermişlerdi.

“OYALAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Öte yandan; bölgedeki kentsle dönüşüm için İZBETON formülünün devreye sokulmasını değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, günü kurtarmak adına atılan bir adım olduğunu ifade etti ve “Biz çağrımızı yaptık, vatandaşlarımız Büyükşehir’den randevu istediler. Onların görüşmesine bağlı olacak gelişmeler. Vatandaşlarımız yaptıkları açıklamada görüşlerini dile getirmişler. Uzundere’de yaşayan vatandaşlarımızın, ‘Biz İZBETON’un başka anlarda yaptıklarını biliyoruz. Bu, sürüncemede bırakmaktır’ şeklinde bir açıklaması var. Takip ediyoruz. Biz bu randevunun 45 gün geciktirilmesinin de bir oyalama olduğunu düşünüyoruz. Süreci takip ediyoruz. Açıklamamızı yaptık, biz olduğumuz yerdeyiz. Ama bu atılan adım, günü kurtarmak için atılan bir adımdır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası