Ege Postası
Geri

AK Partili Vekil Sürekli’den çarpıcı değerlendirmeler

Gün Ortası’nda programında Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir ve kent gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Partili Sürekli’den Kocaoğlu'na eleştiri
AK Partili Vekil Sürekli’den çarpıcı değerlendirmeler
Haberler / Yerel Politika
3 Nisan 2018 Salı 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Gazeteci Mithat Umutoğullarının sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’deki AK Partili belediyelere hizmet götürmediği, açtığı çukurları da kapatmadığını iddia etti.

İLÇE BELEDİYELERİMİZ SES ÇIKARDIKÇA İNADINA KAZIYORLAR

AK Partili Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Büyük bir sıkıntı. Burada ilçe belediyelerimiz çok haklı. AK Partili belediyelere  bilerek, kasıtlı yapılıyor. İl başkanımızla aynı görüşteyim. Bülent Soylu, Mahmut Badem'in haykırışlarını birebir yaşıyoruz. Soylu güzel birşey yaptı. Pankart asıyor. Büyükşehir belediyesi cezalandırdı bizi diye. Arif Bey de yapıyor. Kemalpaşa'ya gidiyoruz. 15 gün önce yapılmış, gidiyorum kazılmış. Mazeret üretmek zorunda değil Arif Başkan. Büyükşehir yapılmış yolu bozuyor. Ben gözlerimle gördüm. İsyan ettikçe daha fazla yapıyorlar. İlçe belediyelerimiz ne kadar ses çıkarırsa inadına daha fazla yapıyorlar. Çukurları kazıyorlar. İZSU bunun önderliğini yapıyor, büyükşehirin diğer kurumları da. Perişan ediyorlar. Yazık. Kamu kaynakları israf oluyor” diye konuştu.

BU KADAR PROJE YAPTIN BÖYLE BİR PROJE GÖRDÜN MÜ'

Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı’ya yapılan şehir hastanesinin Cumhuriyet tarihi boyunca İzmir’e yapılan en büyük iktidar yatırımı olduğunu vurgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na,

“Bayraklı Şehir Hastanesi. Bayraklı'nın İzmirlinin gururu. Cumhuriyet tarihinin İzmir'e en büyük kamu yatırımı olacak. Aziz Bey söylüyorsun söylüyorsun. Şuraya bir git ya. Geçerken otoyoldan arabanı çevir, oraya bir çık. Bu kadar proje yaptın da böyle bir proje gördün mü' Konuşuyorsun ama bir git gör” diye seslendi.

GENEL MERKEZİN İRADESİNE UYULMASI GEREKİYOR

Kongre süreçlerinde çift liste yaşanan ilçelerle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, genel merkezin kararlarına uyulması gerektiğini söyledi ve disiplin sürecinin işletilebileceği uyarısında bulundu:

“İl Başkanımız kendisi de almıyor bu kararları. Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatıyla, genel merkezle, Başbakanla istişare yapılıyor. Genel merkezle birlikte bazı kararlar alıyor il başkanımız. Bu kararlar da genel merkezin iradesi oluyor. Cumhurbaşkanımızı temsil ediyor. Onun için bu kararlara uyulması gerekiyor. Bazı ilçelerde bazı bu kararlara aykırı  davranışlar oldu. Bunları doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz. Partimizin disipliniyle ilgili bir konu gündeme gelirse Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak gereği yapılır. Parti disiplinine aykırı olursa gereğini yapar.”

AYDIN BEY İZMİR’E HAREKET GETİRDİ, MOTİVASYONU ARTTIRDI

İl başkanlığı görevine tekrar getirilen Aydın Şengül’e övgüler dizen Kerem Ali Sürekli, Şengül’ün teşkilata motivasyon ve hareket getirdiğini ve başarılı sonuçlar alınacağına inandığı dile getirdi:

“Aydın Bey ile bizim çalışma arkadaşlığımız çok eskiye dayanıyor. Ben kurucu teşkilat başkanıyım. İsmail Katmerci ile birlikte. CV'sine baktım, 2002 yıl. Çok genç, siyaseti bilmiyor, teşkilat başkanlığı yapabilecek mi dedim Ali Aşlık'a. İnsani ilişkileri o kadar muazzamdır ki, fevkalade yapar dedi. Hakikaten Aydın Bey bir ay içinde işi kavradı, öğrendi, çok başarılı görevler yaptı. İzmir için çok faydalı olacaktır, oluyor. Bir il başkanının havaalanında karşılanması İzmir siyasetinde görülmemiş bir olaydı. Teşkilatlar bağrına bastı Aydın Beyi. Aydın Bey İzmir'e hareket getirdi, motivasyonu arttırdı. Tecrübeli, siyaseti bilen bir il başkanımız.”

DEFALARCA ANLATTIK AMA ANLATMAKTAN USANMAYACAĞIZ

CHP’li yetkililerin partilerinin insanların hayat tarzına karışacağı şeklinde algı operasyonu yürüttüğünü ancak usanmadan bunun böyle olmadığını anlatmaya devam edeceklerini anlatan Kerem Ali Sürekli,

“Aziz Bey'in de CHP'nin de algı operasyonları konusundaki hünerlerini konuşalım. O konuda çok başarılılar. Hayat tarzlarına müdahale iddiasıyla operasyon yapıyorlar, bir de hükümet bize hak ettiğimiz parayı vermiyor biz de hizmet edemiyoruz deyip mağdur edebiyatı yapıyorlar. Özellikle hayat tarzına müdahale. Bunları biz devamlı doğru olmadığını anlatıyoruz. Defalarca anlattık ama anlatmaktan usanmayacağız. Onlar operasyon yapmaya çalışacaklar biz o operasyonu boşa çıkarmaya devam edeceğiz.  İstanbul, Ankara, Konya'da 25-30 yılı buluyor iktidarlar. Ne değişmiş oralarda. İzmir'de hayat tarzında ne değişmiş. Kordondayız. İnsanlar özgürce istediklerini yapıyorlar. Hangi müdahale va? İcraat yönünden örnek gösteririz ama hayat tarzı anlamında örnek yoktur hayat tarzına karışıldığı hakkında.”

DEMEK Kİ BİZ İZMİRLİLERE KENDİMİZİ DAHA İYİ ANLATAMIYORUZ, ANLATMAK ZORUNDAYIZ

AK Partili İzmir Milletvekili kendilerini ve partilerini İzmirlilere yeteri kadar iyi anlatamadıkları şeklinde bir özeleştiri yaparak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bunlar boş çabalar. Bazen etkili oluyorlar m? Tabiki istediğimiz oyu alamıyorsak İzmir'de. Bir parça olsun etkili oluyorlar. O zaman kabahat bizde. Daha çok anlatıp daha çok çalışacağız. Özeleştiri yapmaktan çekinmiyoruz. Demek ki biz İzmirlilere kendimizi daha iyi anlatamıyoruz. Anlatmak zorundayız. İl Başkanımız da diyor, biz oy almaktan ziyade gönüllere girmeliyiz. Bizi tanısınlar, oy vermesinler. Oyu kutsaldır herkesin. Bizi tanısınlar, ön yargılarından kurtulsunlar. Bizi tanısınlar, sevsinler, oy vermesinler. Zaten 16 yıldır iktidardayız. 7 tane İzmir'de belediyemiz var, on tane olur. Büyükşehir. Olur. Cenab-ı Allah çalışana hakkını verir. Biz daha çok çalışmalıyız. Ama CHP'nin ve Aziz Kocaoğlu'nun bu algı operasyonunun hiçbir karşılığı yok. Tamamen uydurma şeyler. Bunun toplumda vücut bulmaması için gereğini yapacağız.”

SİYASET KULÜBE GİRMEYECEK, SIKINTILI GÜNLERİ GEÇECEĞİZ

Karşıyaka Spor Kulübü’nün borçlarını Mesut Sancak’ın da desteğiyle azalttıklarını, puan silme cezasından kurtardıklarını ve ileri günlerde daha somut gelişmeler de olacağını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli,

“Siyaset kulübe girmeyecek, aslolan kulüptür. Bakın 106 yıllık kulüptür. Enderdir ülkede. Atatürk'ün iki kez ziyaret ettiği bir kulüp. Karşıyaka Spor Kulübü'ne Atatürk tarafından resmi olarak arma verilmiş, ay yıldızlı armayı taşıyor. Yeşil Kırmızı. Yeşil İslamiyeti, Kırmızı Türklüğü temsil ediyor. Bu kadar önemli kulüp. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya silah taşımışlar. Buna siyaset üstü bakmalı ve sıkıntılarını gidermeliyiz. Bunu  kulüp de taraftarlar da biliyor. Kendimizi ifade edebildik, bu konuda çok mutluyuz. Kritik günlerden geçiyoruz. Birkaç hafta sonra netleşecek. Taraftarlarımıza sabırlar diliyorum. Sıkıntılı günleri geçeceğiz” diye konuştu.

KARŞIYAKA STADI BİR ŞEKİLDE YAPILACAK

AK Partili Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka stadının Başbakan Binali Yıldırım’ın da açıklamasıyla yapılacağını dava sürecini aşmaları durumunda gereğinin yapılacağını dile getirdi:

“Yarın önemli bir toplantı var kulüple ilgili. Kamuoyuna da dava açanlara da anlatacaklar. Olmazsa mahkeme de kulüp de Bakanlık da haklılığını ortaya koyacak. Ben bir hukukçu olarak diyebilirim ki davayı Bakanlık kazanır. İnanıyorum. Süre kayboluyor. Stat tartışmalarını da bir kenara bırakalım. Şu bir ay içerisinde kulübün geleceğiyle ilgili bizim önemli sürecimiz var. Onu bir geçelim. Sayın Başbakan. İcraat adamı. Bir şekilde yapılacak. Karşıyakalılara taraftarlara teşekkür ediyorum.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Kongreler coşkulu geçiyor çoğunlukla. Süreç nasıl geçt? Zaman zaman tansiyon

Kerem Al Sürekli: Kongreler bizim açımızdan kardeşliğin perçinlendiği süreçlerdir. Atılım dönemlerinin başlangıcıdır. Geçmişte 2003 kongrelerini hatırlıyorum. 2003'te de Ali Aşlık il yönetiminde, ben il başkan vekiliyim. Hareketli kongreler yaşadık. Partinin yeni kurulmuş dönemleriydi. Bu hareketlilik, heyecan sonuçta başarıyı getiriyor. 2004'te yerel seçimlerde en yüksek oyu İzmir'de aldık. Bu dönem de yerel seçim öncesine denk geldi. İddiaları olan teşkilat mensupları yönetimlere talip oluyorlar. Ama partinin geleneksel yapısı var. Biz kararlarımızı istişare ile alırız. Tüm teşkilat kademelerinde istişare yapılır. 2014 kongrelerinde Süleyman Bey kongreler başlamadan önce bizleri topladı, o zaman ilçe başkanıydım, ben kongrelerin çift listeli olmasını önerdim teşkilat başkanı olarak. Ama istişare sonunda karar tek liste olarak çıktı. Ben de bu karara uyup uyguluyorum. Karar olgunlaştıktan sonra karara uyulur ve gereği yapılır. İzmir'de bu alınan ilçelerdeki kararları doğru bulmayanlar olabilir. İl Başkanımız kendisi de almıyor bu kararları. Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatıyla, genel merkezle, Başbakanla istişare yapılıyor. Genel merkezle birlikte bazı kararlar alıyor il başkanımız. Bu kararlar da genel merkezin iradesi oluyor. Cumhurbaşkanımızı temsil ediyor. Onun için bu kararlara uyulması gerekiyor. Bazı ilçelerde bazı bu kararlara aykırı  davranışlar oldu. Bunları doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz. Bu çift liste çıkan yerlerde çoğunda divan başkanlığı yaptım. Tüzük ne diyorsa onu uyguluyoruz.

Bayraklı'da getirilen liste tüzüğe uygun değildi, kabul edilmedi. Diğer yerler de uygundu. Kabul ettik. Adaylarla da konuştuk. Partimizin iç barışı zedeleyecek davranışlardan kaçınıldı. Çift listeli yerlerde buna dikkat edildi. Ancak gönül isterdi ki çift liste çıkmasın. Genel merkezin müsaadesi ile oldu çift liste. Çift listeli yarış olmasında fayda vardır dedi genel merkez geçmişte. Ali Aşlık ile yarış dediler. Aksi karar olsaydı yarışmazdım. Birkaç yer kaldı, oralarda genel merkezin iradesine uyulur. Partimizin disipliniyle ilgili bir konu gündeme gelirse Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak gereği yapılır. Parti disiplinine aykırı olursa gereğini yapar. Siyasi olarak devam ediyor olaylar. Selçuk aydınlığa kavuşacak. Buca, Menemen'de zaten genel merkezin adayları kazandı.

Mithat Umutoğulları: Anti demokratik davrandığı şeklinde eleştiriler var partinize. Bütün bunlara rağmen kongrelerinizde müthiş bir coşku var. Çift adaylı yerlerde geçmiş dönemde siz il başkanlığınız gündeme geldi,  Karşıyaka İlçe Başkanı oldunuz. Sonra milletvekili oldunuz. Günü geldiğinde sahip çıkıyor parti aslında.

Kerem Ali Sürekli: Genel merkez iradesine uyulması şart. Hiçbir emek AK Parti’de karşılıksız kalmıyor. 25 yıllık siyasetçiyim. Karşıyaka'da liderimiz Erdoğan İstanbul'da il başkanıydı, ben de İzmir'de mahalle başkanlığından başladım. Her görevi kabul ettik. Bizim işleyişimiz gayet demokratik ve gereği yapılıyor. 2015 seçimlerinde temayül birincisiyim. Genel merkez tabanın isteklerini dikkate alıyor demek ki. Ben de Atila Kaya da milletvekili şu anda. Nesrin Ulema. Teşkilatta emek verip çalışanlar mutlak abir yerlere geliyor. Bizleri izlesinler. Hamza Dağ örneği çok önemli. Gençlik kolları il yönetim kurulu üyesi olarak siyasete başladı. Başkan oldu, milletvekili oldu, MKYK'ya giriyor, şimdi de genel başkan yardımcısı oluyor. Herkes birer Hamza Dağ, Aydın Şengül, Kerem Ali Sürekli olabilir. Onun için genel merkez kararlarına uymalıyız. İshak Gazel koordinatörümüz. ilçe başkanı olamayan bir arkadaşımız üzüntülerini dile getirdi. İshak Bey de yanımdaydı. Hiç üzülmesin dedi. Ben 2011'de ilçe başkan adayı olarak gittim. Beni merkez ilçe  başkanı yapmadılar, 2013'te il başkanı sonra da milletvekili yaptılar. Onun için disiplinli, samimiyetle, içselleştirerek çalışacağız.

Mithat Umutoğulları: Parti içinde birlik ve beraberlik vurgusu yapıyor sürekli il başkanı. 3 metropol kongresinde size sevgilerini pankartlarla göstermişlerdi. Teşkilatlarla beraber olmak. ciddi emek veriyorsunuz.

Kerem Ali Sürekli: Çok mutlu oluyoruz. Bizim yaptığımız görevler Allah'ın lütfettiği bir nimet. Bir şükrü var. Bu şükür vatandaşa ve millete hizmetle olur. Görevlerin bir süresi vardır. Yaparız yapmayız oluruz olmayız. Göreviniz bittiğinde aynı sevgi ve güleryüzü görebiliyorsanız siz doğruyu yapmış olursunuz. Gönüllerde hoş sada bırakmak önemli. İzmir Başbakanın şehri. İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım Başbakanımız. Maestro. Orkestra şefi. Bizler de ona layık olmaya çalışıyoruz.

Mithat Umutoğulları: Kısa zaman önce devir teslim töreni oldu. Sayın Delican yerini Şengül'e bıraktı. Bu değişikliği nasıl değerlendiriyorsunuz.

Kerem Ali Sürekli: 20 ilçe kongresi yaptı il başkanı. Bülent Delican başkanımızın ayrıldıktan sonra kendi beyanı vardı, görev değişikliği kişisel birşey değil. Kendisi de kişisel olarak algılamadı. Teşkilatların üçte ikisi yenileniyor ülke çapında. 2014'te de böyleydi. Büyükşehir belediye başkanlıklarında değişim süreçlerini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir değişime gitti. Onun için 3,5 yıl il başkanlığı yaptı Bülent Bey. Tabi bu değişim normaldir. Bayrağı Aydın Şengül'e devretti. Bundan sonra partimizin herhangi bir kademesinde görev alacaktır. Aydın Bey ile bizim çalışma arkadaşlığımız çok eskiye dayanıyor. Ben kurucu teşkilat başanıyım. İsmail Katmerci ile birlikte. CV'sine baktım, 2002 yıl. Çok genç, siyaseti bilmiyor, teşkilat başkanlığı yapabilecek mi dedim Ali Aşlık'a. İnsani ilişkileri o kadar muazzamdır ki, fevkalade yapar dedi. Hakikaten Aydın Bey bir ay içinde işi kavrandı, öğrendi, çok başarılı görevler yaptı. İzmir için çok faydalı olacaktır, oluyor. Bir il başkanının havaalanında karşılanması İzmir siyasetinde görülmemiş bir olaydı. Teşkilatlar bağrına bastı Aydın Beyi. Aydın Bey İzmir'e hareket getirdi, motivasyonu arttırdı. Tecrübeli, siyaseti bilen bir il başkanımız. Genel başkan yardımcımız teşkilattan yetişme. Nükhet Hanım ha keza. Necip Kalkan, odaların en renkli simasi. Hüseyin Kocabıyık entelektüel açıdan İzmir'e büyük katkıları oluyor. İbrahim Turhan öyle. İbrahim Bey Ankara'da görev alıyor.

Mithat Umutoğulları: Ortada görünmüyor İbrahim Bey...

Kerem Ali Sürekli: İbrahim Turhan Karşıyakalıdır. Onun katkıları Ankara'da. Başbakanımızın İzmir'den olması ve il başkanımız Aydın Şengül ile 2019 hedeflerine yürüyoruz.

Mithat Umutoğulları: Aziz Bey Aydın Beye dosya verdi. Dosyaları alıp Bakana götürdü. Karşılıklı dosyaların verildiği bir süreç başladı. Kentin siyasetin tansiyonunu bu kadar yükseltmeye gerek var mıydı'

Kerem Ali Sürekli: Film kopmadı. Koparmak istedi Aziz Bey. Aydın Bey izin vermedi. Menemen kongresinde ne kadar kavga etmek isteseniz de biz yapmayacağız dedi Aydın Bey. Aziz Bey ile büyükşehirde beraber çalıştık, grup sözcüsüydüm. Siyaseti son altı ay kala yapalım derdi. Son süreçte buna uymadı. Son altı ay kala yapıyordu ama Aziz Bey'in de CHP'nin de algı operasyonları konusundaki hünerlerini konuşalım. O konuda çok başarılılar. Hayat tarzlarına müdahale iddiasıyla operasyon yapıyorlar, bir de hükümet bize hak ettiğimiz parayı vermiyor biz de hizmet edemiyoruz deyip mağdur edebiyatı yapıyorlar. Özellikle hayat tarzına müdahale. Bunları biz devamlı doğru olmadığını anlatıyoruz. Defalarca anlattık ama anlatmaktan usanmayacağız. Onlar operasyon yapmaya çalışacaklar biz o operasyonu boşa çıkarmaya devam edeceğiz.  İstanbul, Ankara, Konya'da 25-30 yılı buluyor iktidarlar. Ne değişmiş oralarda. İzmir'de hayat tarzında ne değişmiş. Kordondayız. İnsanlar özgürce istediklerini yapıyorlar. Hangi müdahale va? İcraat yönünden örnek gösteririz ama hayat tarzı anlamında örnek yoktur hayat tarzına karışıldığı hakkında. Menderes, Gümüldere, Özdere, ne değişti ne değişecek. Genel iktidardayız 16 yıldır. OHAL ile yönetiliyoruz. OHAL'i terörle mücadele kapsamında çıkardık. Türkiye hissetmiyor. İnsanlar özgürce yaşamlarını sürdürüyor. Bunlar boş çabalar. Bazen etkili oluyorlar m? Tabiki istediğimiz oyu alamıyorsak İzmir'de. Bir parça olsun etkili oluyorlar. O zaman kabahat bizde. Daha çok anlatıp daha çok çalışacağız. Özeleştiri yapmaktan çekinmiyoruz. Demek ki biz İzmirlilere kendimizi daha iyi anlatamıyoruz. Anlatmak zorundayız. İl Başkanımız da diyor, biz oy almaktan ziyade gönüllere girmeliyiz. Bizi tanısınlar, oy vermesinler. Oyu kutsaldır herkesin. Bizi tanısınlar, ön yargılarından kurtulsunlar. Bizi tanısınlar, sevsinler, oy vermesinler. Zaten 16 yıldır iktidardayız. 7 tane İzmir'de belediyemiz var, on tane olur. Büyükşehir. Olur. Cenab-ı Allah çalışana hakkını verir. Biz daha çok çalışmalıyız. Ama CHP'nin ve Aziz Kocaoğlu'nun bu algı operasyonunun hiçbir karşılığı yok. Tamamen uydurma şeyler. Bunun toplumda vücut bulmaması için gereğini yapacağız. Çok büyük haksızlık. Bazen yap işlet devret modeliyle yapılanları hesaba katmıyorlar. Hükümet bunları yapıyor. Hükümet garanti veriyor. Garanti verdik de diye de kızıyorlar. Önemli olan İzmirlinin aldığı hizmet, yatırım.  Şu anda 45 milyarlık 16 yılda yatırım yapılmış. Sayın Başbakanımız saydı. Özellikle sağlık yatırımlarını ben anlatıyorum. İzmir'in Konak Tüneli ne kadar rahatlattı hepimizi. Ne kadar muhteşem bir eser. Ki ne kadar karşı çıkıldı biliyorsunuz. Sabuncubeli Tüneli muhteşem bir eser. Açılacak. İzmir Körfez Geçiş Projesi, ortaya atıldığından beri söylüyoruz, yüzde 70'lerin üzerindeydi destek, son anketi bilmiyorum, yükseldiği anda düğmeye basılacak. Herşey hazır, hazır hale de getirdik.

Mithat Umutoğulları:Karşıyaka Spor Kulübü ve Karşıyaka Stadı hakkındaki süreç' Kongrede açıklamalarınız oldu.. 

Kerem Ali Sürekli: Karşıyaka taraftarlarına teşekkür ediyorum. Onlarla bağımız gönül bağı. Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili konuşurken siyasi kimliğimi bir yana bırakıyorum. Üç dönem ikinci başkanlığını yaptım. Kendimi bu şekilde adıyorum. Siyaset geri planda. Madde Bağımlılığı Komisyon Başkan Vekiliyim. O da siyaset üstü. İki konuda da siyaseti kenara bırakıyorum. Siyaset kulübe girmeyecek, aslolan kulüptür. Bakın 106 yıllık kulüptür. Enderdir ülkede. Atatürk'ün iki kez ziyaret ettiği bir kulüp. Karşıyaka Spor Kulübü'ne Atatürk tarafından resmi olarak arma verilmiş, ay yıldızlı armayı taşıyor. Yeşil Kırmızı. Yeşil İslamiyeti, Kırmızı Türklüğü temsil ediyor. Bu kadar önemli kulüp. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya silah taşımışlar. Buna siyaset üstü bakmalı ve sıkıntılarını gidermeliyiz. Bunu kulüp de taraftarlar da biliyor. Kendimizi ifade edebildik, bu konuda çok mutluyuz. Kritik günlerden geçiyoruz. Birkaç hafta sonra netleşecek. Taraftarlarımıza sabırlar diliyorum. Sıkıntılı günleri geçeceğiz. Ama A B C planlarımız var. En sıkıntılı sürecimiz 28 Aralık'taki genel kurulumuz vardı. Çok az kişi vardı, kabus gibi bir gündü. O sıkıntıları aştık. Yepyeni bir yönetim geldi. Folkart Mesut Sancak. Futbol konusunda 3 milyona yakın yardımla 18 puanın silinmesinin önüne geçti. Selçuk Yaşar'ı şükranla anıyorum. Basketbolda o, futbolda Mesut Sancak. Şu anda durum flu, 3-4 hafta sonra netleşecek. Bir ay sonraya randevu veriyorum. Mesut Bey de bu konuda hassas. Bu süreçte Genel Kurul'da kararları aldık. Kararlar belli. Kulübü kurtarmaya çalışalım önce. Bu süreç geçsin önce. Mesut Bey bir karar aldı. Hep beraber kulübün kurtulmasına odaklandık. Sezon bitince kulübün geleceğiyle ilgili somut şeyler konuşacağız.

Statla ilgili de samimiyiz. Aydın Şengül'ün vekilliği döneminde onun da katkıları var. Süreci tamamıyla yöneten Hamza Dağ'dır. Ben koordinasyonu sağlıyorum. Birlikte görüşüyoruz. Sayın Başbakanımız net mesaj verdi. Alsancak Stadı hızla ilerliyor. Göztepe ile ilgili gelişmeler sürüyor. Karşıyaka'da sıkıntılar sürüyor. Başbakan noktayı koydu. Bu stadı yapacağız dedi. İmar çalışmalarıyla ilgili süreç devam ediyor. İmar planına vatandaşlar itiraz etti. Haklarıdır. Demokratik ve hukuki haklarını kullanıyorlar. İtirazları Bakanlık tarafından reddedildi. Plan yürürlüğe girerken dava açtılar. Bir yandan dava devam ediyor. Bir yandan da ruhsat aşamasına kadar bazı teknik işlemler yürüyor. Yarın bir toplantı yapacaklar. Ruhsat başvurusundan sonra neler yapılacak, dava açan vatandaşlarla görüşecekler. Anlatacaklar. Çekincelerinizi karşılıyoruz diye. Onlar da davalarını geri çekerlerse problem kalmaz. Davalar sürerse Gençlik ve Spor Bakanlığımız davayı avukatlarıyla takip edecek. Çühnkü biz vatandaşları mağdur etmiyoruz. İmar yönünden orası stat. 15 günde bir maç yapılacak. Futbol sezonu 7-8 ay sürüyor. Maç iki saatlik bir olay. Niye itiraz ediyorsunuz demiyorum.

Belki de iyi anlatılmadı kamuoyuna. Yarın önemli bir toplantı var kulüple ilgili. Kamuoyuna da dava açanlara da anlatacaklar. Olmazsa mahkeme de kulüp de Bakanlık da haklılığını ortaya koyacak. Ben bir hukukçu olarak diyebilirim ki davayı Bakanlık kazanır. İnanıyorum. Süre kayboluyor. Stat tartışmalarını da bir kenara bırakalım. Şu bir ay içerisinde kulübün geleceğiyle ilgili bizim önemli sürecimiz var. Onu bir geçelim. Sayın Başbakan. İcraat adamı. Bir şekilde yapılacak. Karşıyakalılara taraftarlara teşekkür ediyorum. Bazen diyorlar ki Karşıyaka'da oy alamıyorlar diye yapmıyorlar. Göztepe'nin dokusuyla Karşıyaka'nın  dokusu, sosyal yapısı Göztepe ile aynı. Oy oranları aynı. Göztepe'yi yapıyoruz da Karşıyaka'yı niye yapmıyoru? Ne dediysek takipçisiyiz.

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka Belediye başkanıyla bir görüşmeniz oldu.

Kerem Ali Sürekli: Kulübün geleceğiyle ilgili gittim. O zaman başkan samimi davrandı. Ne konuştuysak aksine bir şey yapmadı. Kulübün geleceğiyle ilgili bir şeyler yaptık, görüşmeler yaptık, destek oldu. Oluşan yeni yönetimde başkanın desteği var. Onun da desteklediği bir yönetim var şu anda Karşıyaka'da. Ruhsat konusunu o zaman konuştuk. Gelin projeyi sunun, bir bakayım dedi. Mimarlar gidip konuştu. Çekinceleri oldu galiba. Bürokratik işlemler devam ettiği için ruhsat başvurusu yapılmadan önce yine kulüp yönetimi, mimar, Bakanlık Başkanlığa gider bir sunum yapar, ondan sonra resmi başvuruyu yaparlar. Ruhsatı verir vermez tamamen Başkanın takdirindedir. O konuda da yorum yapmıyorum. Çünkü alternatiflerimiz var. Karşıyaka Belediyesi ruhsatı vermezse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsatı alacağız. Orası yürür de. Tabi dava konusu önemli. Davada yürütmeyi durdurma ya da aleyhte karar çıkarsa sıkıntıya gireriz. Ama onun da çıkmaması için yarınki toplantıda bir yol haritası yapılacak. Yani hukuki süreç de takip edilecek.

Ne zaman 2012'de gündeme geldi stat konusu. Ben de ilçe başkanıydım. Üçümüz beraber bu sürecin içindeydik. Büyükşehir Belediyesi o zaman dava açtı. O davayı açmasaydı. O davayı da kaybettiler. Ama dava bir buçuk yıl sürdü. Sonra müteahhit fiyat farkı istedi. Veremeyince iş başa döndü. Suni gündem oluşturmak istemiyorum. Bilgilendirme amaçlı söylüyorum. Artık olan olmuş bundan sonrasına bakalım. Takımımıza destek olalım. Stat ayrı bir parantez. Yapılacak, Başbakan söylüyor, yapılacak diye. Genel kurulda alınan kararlar devam edecek kulüple ilgili.

Mithat Umutoğulları: İzmir köy olsun deniyor niy? İzmir de gelişsin. 2014'ten beri çivi çakılmadı. Kentin dokusunu korumak ve çağa uydurmak önemli.

Kerem Ali Sürekli: Büyükşehir Belediye meclisinde de tartıştık o konuyu. Her şehir meydanı ile anılır. Tamam bizim Gündoğdu ve Cumhuriyet Meydanı var ama büyük Avrupa şehirlerinde çok büyük meydanlar vardır. Konak Meydanı'nın da, büyükşehir binası deprem yönünden sıkıntılı, onun yıkılması lazım, birkaç bina yıkılarak bir Konak Meydanı oluşturulmasını gündeme getirmiştik. Hemen başkan bir şeyler söyledi. Bayraklı'daki, İnciraltı'ndaki imar planlarını konuşmuştuk. Hep rant rant diyor. Tabi ki şehir kendi rantını kendi oluşturacak. Bu rant şehre gelecek, kişilere değil. Ana gündem maddemiz şehir. Şehir rantını oluşturacak, bu rantı yine şehir kullanacak. Kişiler ayrı.

Mithat Umutoğulları: Bayraklı'da gecekondular 30-40 yıllık. Yenilenme her yerde gerekli..

Kerem Ali Sürekli: Canlı yayın yapıyorum. En büyük talep kentsel dönüşüm ve TOKİ. Bana söylemeyin, yerel iktidarı bize vermediniz, sizde. Siz hükümetsiniz yapın diyorlar. 2019 seçimlerinde bu iş AK Parti büyükşehiri ve ilçe belediyeleri alırsa AK Partili belediyeler bunu yapar. Aksi durum olursa da artık kentsel dönüşüm yasasının güncellenmesi lazım. Karabağlar'da hükümet olarak yapıyoruz. 3 bin konut. Her gittiğim ilçede müjde de veriyorum. TOKİ beklentisi had safhada.

Mithat Umutoğulları: AK Partili belediyelerin isyanı var. Menderes, Torbalı, Kemalpaşa. Kazıların üzerinin kapatılmadığını söylüyorlar.

Kerem Ali Sürekli: Benim bölgem Kemalpaşa Ödemiş Kınık. Menderes'e gittiğimde de görüyorum. Büyük bir sıkıntı. Burada ilçe belediyelerimiz çok haklı. AK Partili belediyelere  bilerek, kasıtlı yapılıyor. İl başkanımızla aynı görüşteyim. Bülent Soylu, Mahmut Badem'in haykırışlarını birebir yaşıyoruz. Soylu güzel birşey yaptı. Pankart asıyor. Büyükşehir belediyesi cezalandırdı bizi diye. Arif Bey de yapıyor. Kemalpaşa'ya gidiyoruz. 15 gün önce yapılmış, gidiyorum kazılmış. Mazeret üretmek zorunda değil Arif Başkan. Büyükşehir yapılmış yolu bozuyor. Ben gözlerimle gördüm. İsyan ettikçe daha fazla yapıyorlar. İlçe belediyelerimiz ne kadar ses çıkarırsa inadına daha fazla yapıyorlar. Çukurları kazıyorlar. İZSU bunun önderliğini yapıyor, büyükşehirin diğer kurumları da. Perişan ediyorlar. Yazık. Kamu kaynakları israf oluyor. Vatandaşın vergileriyle yapılıyor. İnat ve siyaset uğruna gidiyorsun kazıyorsun öyle bırakıyorsun. Vatandaş eziyet çekiyor. Bunun hesabını veremezler.

Mithat Umutoğulları: Büyükşehir belediye başkanı kendileri kazıyor diyor.

Kerem Ali Sürekli: Bu çukur olayları büyükşehir belediyesinin organize işleridir. Özellikle AK Partili olmak üzere, kendi partisinden ters düştüğü belediye başkanları olmak üzere buralarda kasıtlı olarak yapılıyor.

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka'ya TOKİ, devlet hastanesi müjdesi verdiniz.

Kerem Ali Sürekli: Çiğli Bölge Hastanesi enteresan. Türkiye'nin en başarılı hastanelerinden birisi şu anda. Talep çok. Herkes Çiğli'ye akın akın geliyor. Sorun bitti. 22'sinde Bornova'yı açıyoruz. Vatandaş memnun olsun da biz hastane yapmaya devam edeceğiz. Anketlerde hasta memnuniyeti yüksek oranlarda İzmir'de. Bütün doktorlarımız hastane yönetimleri çok başarılı İzmirde. günlük 1800 acile başvuru var Çiğli'de. Bakan bile şaşırdı. Tebrik ediyorum tüm sağlık çalışanlarını. Karşıyaka Devlet Hastanesi. Orası 16 dönüm sağlık alanı. 8 dönümünde sorun yok. 8 dönümü şuulu, kamulaştırma yapmak lazım. 3-4 yıl sürer. Oturduk belediyeyle. Hakkını vereyim hah. Burada sağlık konusunda Akpınar'ın hakkını vereyim. Beraber oturduk. Hastane yapacağız buraya. Ben vekil olarak ihtiyaç var diyorum. Formülünü oluşturalım dedim. Bir çalışma yaptılar Karşıyaka Belediyesi bürokratları. 13 katlı. Büyükşehir bürokratları da olumlu gidiyor şu anda. İmar verdiler. 13 katlı, 150 yataklı, 24 bin metrekare hastane planlandı. Karşıyaka ardından büyükşehir belediyesinden onay çıkacak. Onay çıktıktan sonra bizim için kolay. Biz bir yılda yapıyoruz. Aksilik çıkarsa kamuoyunu bilgilendiririz. Sağlık Bakanlığı bir istisna yapıyor Karşıyaka'ya. Belediye de imar konusunda esneklik verdi. İnşallah hayata geçer. Yapılıncaya kadar da oraya semt polikliniği kuruyoruz. Konteynır semt polikliniği kuruyoruz oraya.

TOKİ İzmir'i pilot bölge seçti. Arazi üretemiyoruz, sıkıntı. Çiğli'de bir yer bulduk. Emlak konut planlama aşamasında. Sorun çıkmazsa başlangıç yapacağız Çiğli'de. Karşıyaka'da, Nafiz Gürman'da çalışmalarımız var. Bütün İzmirli hemşehrilerimizi çok seviyoruz.

Bayraklı Şehir Hastanesi. Bayraklı'nın İzmirlinin gururu. Cumhuriyet tarihinin İzmir'e en büyük kamu yatırımı olacak. Aziz Bey söylüyorsun söylüyorsun. Şuraya bir git ya. Geçerken otoyoldan arabanı çevir, oraya bir çık. Bu kadar proje yaptın da böyle bir proje gördün mü' Konuşuyorsun ama bir git gör.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası