Ege Postası
Geri

AK Partili Yıldız'dan çarpıcı Bergama iddiası: Çöplerin atık suları ovaya akıtılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, NEO Haber ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız, Bergama’da bir çöp tesisinin arıtmasının çalışmaması nedeniyle çöplerin atık sularının Bergama’nın ovalarına aktarıldığını iddia etti. Söz konusu iddialarla ilgili bir videoyu ekranlara taşıyan Yıldız, "Bu kentin şu an Çevre Odası Başkanlığı yapmış bir ilçe belediye başkanı var. Niye bir açıklama yapmıyor? Bu görüntüler, çevre felaketine neden oluyor." diyerek tepki gösterdi.
AK Partili Yıldız'dan çarpıcı Bergama iddiası: Çöplerin atık suları ovaya akıtılıyor!
Haberler / Yerel Politika
18 Eylül 2025 Perşembe 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, NEO Haber ekranlarında yayınlanan Kutluhan Nesil ile Uyandırma Servisi programına konuk oldu.

Yıldız, İzmir’in başlıca sorunlarından biri olan çöp krizine ilişkin dikkat çekici iddiaları ekranlara taşıdı. Yıldız, Bergama’da bir çöp tesisinin arıtmasının çalışmaması sebebiyle çöplerin atık sularının Bergama’ya akıtıldığını iddia ederek, konuya ilişkin bir vatandaşın çekmiş olduğu videoyu ekranlara yansıttı.

“SİZ BUNU YAPMADINIZ”

Yıldız, “Ödemiş’te kapasiteyi arttırabilirsiniz çünkü İzmir’in günlük çöp üretimi 5 bin ton civarında.  Bergama’yı normal haline getirip belki 500 bilemediniz 1000 ton ama yine Bergama, Dikili o bölgenin çöpünü toplayacak bir noktaya getirdiğinizde zaten 3 bin – 3 bin 500 tonluk bir alan oluşturuyorsunuz. İhtiyacınız düşüyor 2 bin tonluğa. Bunun da esasında bir kaç lokal yerde çok rahat çözebilirken siz bunu yapmadınız.” ifadelerini kullandı.

“HANİ NEREDE ÇEVRECİ ARKADAŞLAR?”

AK Partili Yıldız, yetkililere seslenerek Bergama’daki çöp tesisinde yer alan arıtma sisteminin neden çalışmadığını sorarak, yaşanan duruma sert çıktı.

Yıldız, “Mesela Bergama’da bir gerçeği ortaya koyalım. Bergama’da çöp tesisinin arıtma tesisi var, çöpün kendi arıtması. O çalışmıyor. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Niye çalışmıyor? O çalışmadığı için, 3 bin tona yakın Bergama’nın sırtına yüklediğiniz için ortaya çıkan o çöpün pis suyunu vidanjörlerle çekiyorsunuz, götürüp Bergama’daki İZSU Arıtma Tesisi’nden arıtmaya çalışıyorsunuz. O görüntüler, o arıtma tesisinin üretip arıtmadığı pis sular. Nereye veriyoruz biz bunu? Pamukları yetiştirdiğimiz, en önemli gördüğümüz o Bergama’nın ovalarına veriyoruz. Hani nerede çevreci arkadaşlar? Bu kentin şu an Çevre Odası Başkanlığı yapmış bir ilçe belediye başkanı var. Niye bir açıklama yapmıyor? Bu görüntüler, çevre felaketine neden oluyor.” eklinde konuştu.

VATANDAŞTAN VİDEOLU TEPKİ

Söz konusu iddialara ilişkin çekilen videoda vatandaşın, “Çöpten çıkan atık suların vidanjörlerle Fatih ve Atatürk Mahallesi’ndeki kanalizasyonlara veriliyor. Arıtma tesislerinde arıtılmadan bu şekilde Bakırçay Ovası’na salınmakta.” diyerek duruma tepki gösterdi.

AK Partili Yıldız’dan CHP’li Özkan’a videolu cevap!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası