Ege Postası
Geri

AK Partili kadın vekiller, CHP’li Genç’i şikayet etti

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözlerine AK Partili 19 kadın milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısı ile tepki gösterdi. Kadın vekiller, CHP’li Genç’i önce kınadı...
AK Partili kadın vekiller, CHP’li Genç’i şikayet etti
Haberler / Politika
25 Nisan 2013 Perşembe 20:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözlerine AK Partili 19 kadın milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısı ile tepki gösterdi. Kadın vekiller, CHP’li Genç’i önce kınadı ardından tüm topluma ve kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, TBMM Genel Kurulu’nda sarf ettiği, “18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Fatma Hanım bir dergi hazırlamış. Ön sözünde ‘Çanakkale Zaferi'nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığı’nı diyor ama ‘Atatürk’ kelimesini ağzına almıyor. Bu ‘Atatürk’ kelimesini almak sizi çok mu rahatsız ediyo? Acaba Atatürk bu cumhuriyeti kurmasaydı siz şimdi hangi devletin vatandaşıydınız ve o makamda oturacak mıydını? Eğer zaten otursaydınız hangi tarikat mensubu bir kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdini? Yani, bu Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin.” şeklindeki sözlerine, AK Partili kadın vekiller düzenledikleri basın toplantısı ile cevap verdi.

Kadın vekiller adına söz alan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, “Tarih boyunca kadınlarımız başta Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Nene Hatun ve adlarını şu anda anamayacağımız tüm kadınlarımız ülkenin birik ve bütünlüğü için cansiperane çalışmışlardır. Bugün biz seçilen vekiller olarak aynı yolda yürüyoruz.” dedi.

Genel Kurul görüşmelerinde CHP’li Genç’in ‘akıl, mantık, ahlak ve izan almayan’ bir soru yönelttiğini belirten Gönül, Hiçbir kutsalı olmayan bu kişiyi tüm kamuoyuna özelikle kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet ediyor ve kınıyoruz.” diye konuştu.

Gönül, Meclis’te bu tür konuşmaların yer almaması gerektiğini de ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası