Ege Postası
Geri

AK Partili kadınlarda değişim rüzgarı

AK Parti İzmir’de ana kademede başlayan değişim rüzgarı ve yenilenme çalışmaları kadın kolları ile de sürüyor. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından İzmir’e gönderilen iki koordinatör, İzmir’deki ilk mesaisini tamamladı. 30 ilçe kadın kolları başkanları ve il kadın kolları yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüşen iki koordinatör, kısa süre sonra tekrar İzmir’e gelecek ve çalışmasını sürdürüp, hangi ilçelerde kimlerle yola devam edileceğine karar verecek. Başkan değişimleri ve kongre sürecinin ardından tüm ilçe kadın kolları Ankara’da 3 günlük eğitime alınacak. Ardından İzmir’de kadın kollarının tüm üyelerine aynı eğitim verilecek. Koordinatörler tek tek görüştü
AK Partili kadınlarda değişim rüzgarı
Haberler / Yerel Politika
14 Mart 2018 Çarşamba 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de ana kademe ilçe başkanlarının değişim süreci, kadın kolları ve gençlik kollarında da sürüyor. AK Parti Genel Merkezi, bir genel başkan yardımcısı ve bir Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesini, yaklaşık 3 yıldır AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Gözde Keskin’in yeniden görev talep etmemesi nedeniyle AK Partili kadınların İzmir’deki yeni başkanının belirlemesi için İzmir’e gönderdi.

AK Parti Kadın Kolları Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Koordinatörü Jülide İskenderoğlu ve MKYK Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Sorumlusu Hülya Özdağ Özen İzmir’e gelerek, 30 ilçenin kadın kolları başkanları ve il kadın kolları yönetim kurulu üyeleriyle tek tek mülakatlar gerçekleştirdi.

İL KADIN KOLLARI BAŞKANINI BELİRLEYECEK

Partilerinin ana kademe ilçe başkan değişim ve kongre takvimiyle paralel bir çalışma yürüten AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez yetkililerinin İzmir’e gönderdiği iki koordinatörün bir günlük çalışması dün tamamlandı. İlçe başkanlarıyla tek tek görüşen iki kadın koordinatör, il kadın kolları yönetim kurulu üyeleriyle de görüşerek, kimi il kadın kolları başkanı olarak görmek istedikleri konusunda görüş sordu.

İKİ KOORDİNATÖR TEKRAR İZMİR’E GELECEK

Koordinatörler, hazırladıkları raporu Ankara'da partilerinin genel başkanına sunacak. Bir süre sonra tekrar İzmir’e gelecek olan iki koordinatör, bu kez ilçelere giderek, burada hem online başvuruda bulunup yönetimlerde görev almak isteyen kadınlarla hem teşkilat mensuplarıyla görüşecek. Koordinatörler aynı işlemi ilde de gerçekleştirerek, mülakatlar yapacak ve kimlerin ilçe kadın kolu başkanı olacağını, yönetimlerini tek tek gözden geçirecek.

JÜLİDE İSKENDEROĞLU: İZMİR’DE İŞİMİZ ÇOK, TEKRAR GELECEĞİZ

İki genel merkez koordinatöründen AK Parti Kadın Kolları Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Koordinatörü Jülide İskenderoğlu, süreç hakkında nasıl bir yöntem izleyeceklerini anlattı:

“Bugünlük geldik. İlçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleriyle tanışma amacıyla geldik. Gözde Başkanın göreve devam etmeme kararı nedeniyle yeni il kadın kolları başkanını belirleyeceğiz. Devam edeceğimiz kadın kolları başkanlarıyla yola devam edeceğiz. Arkasından nüfusu 50 binin üzerindeki ilçelerde mülakat yapmak için tekrar İzmir'e geleceğiz. İzmir'de işimiz çok. İlçelere tek tek gideceğiz. Mülakatları genel merkez olarak yapacağız.  Kadın kolları başkanları bir havuz oluşturuyorlar. Online başvuruyla da yönetimlerde yer almak isteyen arkadaşlarımızın talepleri alındı. Onlarla da görüşeceğiz. Ardından ilçe kadın kollarının kongrelerini yapacağız. Sonrasında da il mülakatını ve ilin kongresini yapacağız. Ana kademeyle istişare halinde, tarihleri uyumlu olacak şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biraz da onların kongre sürecini bekledik. Kadın kollarımız birlikte çalışacakları kadın arkadaşlarla uyumlu çalışsın istiyoruz.”

İSKENDEROĞLU: İZMİR’İN ARTIK AK PARTİLİ BELEDİYELERİ HAKETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Kongre sürecinin ardından bu kez tüm ilçe başkanlarını Ankara’da 3 gün sürecek bir eğitim kampına alacaklarını kaydeden İskenderoğlu, bu çalışmanın ardından mahalle başkanlarına kadar tüm teşkilata İzmir’de eğitim vereceklerini dile getirdi:

“Kongre sürecinin ardından ilçe başkanlarını Ankara'da eğitim programına alacağız. 3 günlük bir kampa gireceğiz. Arkasından mahalle başkanları dahil olmak üzere teşkilatımıza İzmir'de de eğitim vereceğiz. İzmir'i önemsiyoruz. İzmir'in artık AK Partili belediyeyi hak ettiğini düşünüyoruz. Umarım İzmirliler de böyle düşünüyor. Teşkilatımız çok kararlı. Yenilenme süreciyle yola devam ediyoruz.”

İSKENDEROĞLU: İZMİRLİ KADINLAR ÜLKEMİZE BİR BAŞBAKAN HEDİYE ETTİ

İzmirli kadınların AK Parti’yi artık anladıklarını düşündüğünü dile getiren Jülide İskenderoğlu, İzmirlilerin Türkiye’ye Başbakan kazandırdıklarını vurguladı ve artık AK Parti’yi tercih edeceğine inandığını söyledi:

“Bence artık 16 yıldır yaptıklarımız ortada. İzmirli kadınların AK Parti ile ilgili kafalarında soru işareti oluşmasına, muhalefetin bizi yanlış yönlendirmesine gerek olmadığını anlayacak kadar akıllıdır İzmirli kadınlar bence. Ne kadar akıllı olduklarını aslında sayın Başbakanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçmeyerek gösterdiler. Ülkemize bir Başbakan hediye etti. Onun için onlara teşekkür ediyoruz. biz kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeden, özgürlüklerin Türkiyesi olmaya 16 yıldır çalışıyoruz. Artık koşarak gidiyoruz. Umarım İzmir bu koşuda geride kalmayacak ve bu dönem AK Parti'yi tercih edeceğine inanıyoruz.”

HÜLYA ÖZEN: TEŞKİLATLARIMIZI YENİLEYİP GÜÇLENDİRECEĞİZ

MKYK Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Sorumlusu Hülya Özdağ Özen de, “Biz de bu yenilenme sürecinde teşkilatlarımızla biraraya gelerek teşkilatlarımızı güçlendirmek, yeniden yapılandırmak ve taze kan vermek amacıyla bölgedeyiz. Teşkilatlarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz. İlçe yönetimlerimizle hareket edip yenilenip yolumuza devam edeceğiz. Gözde Başkanla ilgili bir sıkıntımız yok. Kendisi görev almak istemediği için yeni il kadın kolları başkanını belirleyeceğiz. Yeni başkan belirleninceye kadar da Gözde Başkan ile devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

GÖZDE KESKİN: BU BİR BAYRAK YARIŞI, TEŞKİLATIMIZ YENİLENECEK

Coşkulu geçen mülakat sürecinin kendisini de mutlu ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de, yerine gelecek isme şimdiden başarılar diledi ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu söyledi:

“Coşkulu mülakat süreci beni de çok mutlu ediyor. 3 yıldır bu görevi yürütüyorum. İlçe başkanları ve yönetimimizle birebir mülakatlar yapıldı. Bu bir bayrak değişimi. Teşkilat olarak yenileneceğiz. Ben de şahsım olarak kadın kollarının yanında ve destekçisi olacağım. Yeni görev alan arkadaşlara tecrübelerimizi aktaracağız. Bugüne kadar üç seçim geçirdik. Bir darbe atlattık. Bu süreçte ekibimizde olan AK Kadınlara ve tüm teşkilat mensuplarımıza minnettarım” şeklinde bir değerlendirme yaptı.  

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası