Ege Postası
Geri

AKAD Başkanı Yenmiş: Ayrıştırmadan değil birleştirmeden yanayız

İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, ayrıştırmadan değil, birleştirmeden yana olduklarını söyledi. İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği Başkanı Nihat Yenmiş ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO...
AKAD Başkanı Yenmiş: Ayrıştırmadan değil birleştirmeden yanayız
Haberler / Genel
23 Temmuz 2013 Salı 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, ayrıştırmadan değil, birleştirmeden yana olduklarını söyledi.

İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği Başkanı Nihat Yenmiş ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
İskenderun’da alevi kültürünü yaşamak ve yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden dernek Başkanı Nihat Yenmiş, Hatay’ın bu bağlamda örnek bir mozaik oluşturduğunu belirtti. Hatay’da yüz yıllardır şehrimiz barış ve hoş görü ortamının hakim olduğunu dile getiren Yenmiş, “Ayrışmadan değil birleştirmeden, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamadan yanayız.” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Hatay coğrafi yapısı, tarihsel konumu itibari ile barış ve hoş görünün dinlerin kesiştiği medeniyetlerin buluştuğu bir şehir. Böylesi bir şehirde barış ve hoşgörünün hakim olması, dileyen insanların ibadetlerini dilediği gibi yerine getirmeleri ve bu konuda hür olduğunu görmekteyiz. Her ine ve her inanca da saygı göstermek durumundayız. Bu bağlamda hoşgörü keti olan şehrimizde birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası