Ege Postası
Geri

AKP'den Deniz Feneri kıyağı

"Belediye 4 dönüm arazinin 25 yıllığına bedelsiz tahsisine ilişkin karar arefesinde."
AKP'den Deniz Feneri kıyağı
Haberler / Politika
10 Kasım 2012 Cumartesi 01:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''Kazlıçeşme'de, Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi'nin de bulunduğu yaklaşık 4 dönümlük arazinin, 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin Zeytinburnu Belediye Meclisi'nin karar arifesinde olduğunu biliyoruz'' dedi.

Zeytinburnu Belediye Meclisi CHP Grup Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Günaydın, Deniz Feneri e.v bağlantılı soruşturma sürecinin 2008 yılının eylül ayında başlatıldığını hatırlattı.

Savcıların soruşturma kapsamında yeterli delile ulaştıklarını savunan Günaydın, ''Türkiye'de dava açılmasıyla ilgili olarak da Ankara ile İstanbul mahkemeleri arasında bir görevsizlik kararı, pinpon topu gibi gidip gelmeye başlamıştı. Nihayetinde verilen kararla 16 Ocak 2013'te İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde faillerin yargılanmasına başlanılacak'' diye konuştu.

Günaydın, Deniz Feneri Derneği'nin 2000 yılından beri Kazlıçeşme'deki merkezinde ruhsatsız faaliyet gösterdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:




''Kazlıçeşme'de, Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi'nin de bulunduğu yaklaşık 4 dönümlük arazinin, 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesiyle ilgili Zeytinburnu Belediye Meclisi'nin bir karar arifesinde olduğunu biliyoruz. Bağış yoluyla yapılan yüzyılın en büyük usulsüzlüğü olarak Almanya'da tanımlanan bir davanın asıl faillerini, bu davanın kurumsal kimliği olan Deniz Feneri Derneği'ni Türkiye'de soruşturmak, insanlardan bağış yoluyla toplanan paraların nasıl özel çıkarlar uğruna kullandıklarına yönelik hesap sormak ve ruhsatsız binaları yıkmak yerine, sur tecrit alanı içinde 1/1000'lik koruma amaçlı imar planlarının hükümlerine aykırı olarak bu bölgeyi 25 yıllığına derneğin kullanımına tahsis etmek, Türkiye'de hükümetin ve AKP'ye bağlı belediyelerin içinde bulunduğu hukuksuz ve kamuya aykırı durumu açıkça ortaya koymaktadır.''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Zeytinburnu Belediyesi'nin AK Partili meclis üyelerini uyararak, ''Deniz Feneri Derneği arazisiyle ilgili karara el kaldırırlarsa suç işleyeceklerdir. Yarın öbür gün arkalarında kimseyi bulamazlar ama peşlerinde biz olacağız'' dedi.

Toplantıya, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan ile partililer katıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası