Ege Postası
Geri

AKSİAD'tan Arnavutluk ve Kosova'ya iş gezisi

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) 8 kişilik üye iş adamı ile birlikte Arnavutluk ve Kosova'nın önemli merkezlerinden Tiran, Berat, İşkodra, Dıraç, Fier, Görice, Debre, Elbasan ve Prizren illerinde pazar bulma imkanlarını...
AKSİAD'tan Arnavutluk ve Kosova'ya iş gezisi
Haberler / Ekonomi
2 Temmuz 2013 Salı 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) 8 kişilik üye iş adamı ile birlikte Arnavutluk ve Kosova'nın önemli merkezlerinden Tiran, Berat, İşkodra, Dıraç, Fier, Görice, Debre, Elbasan ve Prizren illerinde pazar bulma imkanlarını araştırdı. İş adamları, üç günlük gezide Arnavutluk ve Kosova'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Arnavutluk ve Kosova ülkelerinde iş potansiyelini inceleyen iş adamlarına Zile Kaymakamı Nuri Özder de katıldı. AKSİAD Genel Sekreteri Mahmut Şencan, "Dernek olarak öncelikli hedeflerimizin başında üyelerimizi yurt dışına açmak, ihracat yapmalarını sağlamak, ticaret hacimlerini artırmaktır. Bu kapsamda, 2013 yılının 8. yurt dışı gezimizi gerçekleştirdik. 8 kişilik heyetle gerçekleştirilen Arnavutluk ve Kosova gezisinde bizleri Kosova’da Prizren iş adamları ve esnafı, Arnavutluk'ta ise Arnavutluk Türk İş Adamları Derneği ağırladı. Üyelerimiz iş adamlarıyla ikili görüşme imkanı buldu. Ayrıca, ziyaretlerde Arnavutluk ve Kosova ülkelerinde iş potansiyelini inceleyen iş adamları tarihi ve kültürel mekanları da gezdi.” dedi.

Geziye Katılan Zile Kaymakamı Nuri Özder de AKSİAD bünyesinde yapılan bu tür gezilerin, ticari görüşmeler yanında ufuk açıcı faaliyetler olduğunu söyledi. Teorik bilgilerden ziyade her zaman pratik bilgilerin daha akılda kalıcı olduğunu ifade eden Özder, o yüzden gezilerin insanların ufkunu açmada çok daha faydalı olduğunu gördüklerini söyledi. Özder, yabancı ülkelere yapılan gezilerin ekonomik anlamda yeni yatırım alanlarını da beraberinde getireceğini ifade etti. Özder, şöyle dedi: "Böyle gezilerin ekonomik anlamda yeni pazarların açılmasına vesile olacağını düşünüyorum. Gidilen her ülkede Türk okullarını görmenin ayrıca mutluluğunu yaşadık. Yakın bir gelecekte Türkiye, dünyada söz sahibi bir ülke, lider bir ülke konumuna gelecektir. Çünkü her ülkede bir Türk okulunu görmemiz ve orada pırıl pırıl bir geleceğin yetiştiğini görmek bunun en büyük ispatıdır. Yabancı öğrencilerin Türkçe öğrenmesi ve Türkiye sevgisi ile yetişmesinden daha güzel ne olabilir. Türkiye'nin son yıllardaki atağında iş adamlarının samimi, ciddi ve planlı gayretleri, girişimleri var. Bu süreçte atılan her adım önemli. Ekonomik canlanmaya vesile olan, istihdama vesile olan firmalarımıza teşekkür ediyorum."

Geziye katılan iş adamı Hüseyin Berberoğlu da "Çok verimli, güzel bir gezi oldu, hem Kosova hem de Arnavutluk hakkında geniş bilgi sahibi olduk, buralara kesin yatırım yapmamız şart, kardeşlerimiz bizleri bekliyor. Her alanda yatırım imkanı olabilir bu ülkelerde, prosedür yok, işsizlik çok fazla ve işçilik maliyetleri çok düşük, dil problemi yoktur. Ayrıca, oradaki insanların Türkiye'ye değer verdiklerini, özellikle de Kosova halkının Türkiye'den çok şey beklediğini gördük. Çok verimli bir gezi olduğuna inanıyorum." dedi. Gittikleri ülkelerde kendilerini TUSKON’a bağlı dernekten yetkililerin karşıladığını belirten Berberoğlu, "Türk okulları, dil kursları var orada, görev yapan öğretmenlerin, Arnavutluk ve Kosova halkının gönüllerinde taht kurduklarını gördük. Bizler de bu arkadaşların sağladığı güven vesilesiyle ve dil sıkıntısı yaşamadan iş bağlantıları yapabiliriz." diye konuştu.

Hüseyin Berberoğlu, Tokat’ın ve Zile’nin gelişimine katkıda bulunma anlamında yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi. İlin kendi kabuğundan çıkıp, gerek yurt içinde gerek yurt dışında iş bağlantıları yapmasının önemine değinen Berberoğlu, TUSKON ve bağlı derneklerin her organizasyonunun ekonomik getirisi olduğunu söyledi.

Geziye katılan diğer iş adamları ise bulundukları bölgenin fotoğrafını çekme noktasında AKSİAD’ın yurt içi ve yurt dışı programlarının devam etmesi gerektiğini, bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişmesi için bu tür programların artısı olduğunu söylediler.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası