Ege Postası
Geri

AKÜ, Türkiye'nin en kapsamlı müzik müzesini açtı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi açıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, iş adamı İbrahim Alimoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan müzenin, ülkenin en kapsamlı müzik...
AKÜ, Türkiye'nin en kapsamlı müzik müzesini açtı
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi açıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, iş adamı İbrahim Alimoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan müzenin, ülkenin en kapsamlı müzik müzelerinden birisi olduğunu söyledi. Solak, “Müzemizde 100 yılı aşkın geçmişe sahip, farklı ülkelere ait 200'den fazla enstrüman yer almaktadır. Kültür ve sanata katkı yapmak amacı ile kurulan müzenin ve benzeri girişimlerin devamını diliyorum. Üniversite-kent işbirliği noktasında da güzel birer örnek olacağına inanıyorum.” dedi.

Devlet konservatuvarı bünyesinde son dönemde yapılan çalışmalara da dikkat çeken AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Sahne Sanatları ve Türk Halk Oyunları bölümlerini konservatuvara kazandırdıklarını, bu yıl ilk öğrencilerini aldıklarını belirtti.

Rektör Prof. Solak, “Son dönemde konservatuvarımıza kazandırdığımız biri kuyruklu, 12 duvar piyanosu ile birlikte 15 dersliğimizin tamamı piyanolu hale geldi. Bugün itibariyle 40 adet piyano bulunmaktadır. Öğrencilerimizin enstrüman derslerinde kullanabilmeleri için hazırlanan tam donanımlı bireysel çalışma odalarının piyano eksikliği giderildi. Türk musikisinin birbirinden önemli isimlerini yad etme amacı taşıyan 'Türk Müzik Kültürüne Hizmet Edenlere Saygı Rölyefi' yönetim olarak desteklediğimiz bir başka projeydi ve kısa sürede tamamlandı.” diye konuştu. Solak, Afyonkarahisar'da Geleneksel, Kültürel, Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi' isimli 253 bin liralık bütçeli projeyle geleneksel folklorik değerleri ortaya çıkaracaklarını, elde edilecek kültür mirasının da yine konservatuvarda sergileneceğini dile getirdi.

Alimoğlu Kültür, Sanat ve Araştırma Derneği (AKSAM) olarak bir başka yeniliği daha hayata geçirecek olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadığını belirten iş adamı İbrahim Alimoğlu, kişisel müzik enstrümanları koleksiyonunu halkla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Alimoğlu, 6 ay gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamlanan müzik müzesinin, ülkedeki müzik ve müzecilik adına önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını belirtti.

Bölgenin en kapsamlı müzik müzesi olma misyonuyla hizmet verecek müzede sergilenecek enstrümanların büyük bölümü Afyonkarahisarlı iş adamı İbrahim Alimoğlu'nun özel koleksiyonundan oluşuyor. Diğer özgün müzik aletleri ise yurdun ve dünyanın çeşitli bölgelerinden derlenmiş bulunuyor. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü ile AKSAM arasında müze kurulmasına ilişkin 8 Nisan 2013 tarihinde protokol imzalanmıştı.

Açılışa, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, iş adamı İbrahim Alimoğlu, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası