Ege Postası
Geri

AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1150 odalı Ak Saray’ının bulunduğu AOÇ arazisinde bir de ABD Büyükelçiliği yükselecek.
AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek
Haberler / Güncel
23 Aralık 2014 Salı 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOKİ ile ABD arasında protokol imzalandı Ancak Mimarlar Odası detaylarını sorunca “çok gizli” denilerek bilgi verilmedi.

Ankara­’da, ‘Ak Sa­ra­y’­ın ya­pı­mıy­la uğ­ra­dı­ğı tah­ri­bat önem­li bo­yut­la­ra ula­şan Ata­türk Or­man Çift­li­ği ara­zi­si­ne ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği de ya­pı­la­cak. AB­D’­nin, An­ka­ra Bü­yü­kel­çi­li­ği­’ne 1 Şu­bat 2013’te­ki can­lı bom­ba sal­dı­rı­sı­nın ar­dın­dan da­ha gü­ven­li ve ge­niş bir ara­zi­ye ta­şın­mak için baş­lat­tı­ğı ha­zır­lık, AOÇ ara­zi­siy­le ta­mam­lan­dı. ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği, iki yıl­dır sü­ren tar­tış­ma­lar­la il­gi­li ola­rak “Sa­tı­şa iliş­kin sü­reç, arazinin sahibi TO­Kİ­’ye so­rul­ma­lı­dı­r” açık­la­ma­sın­da bu­lun­muş­tu.

ŞEH­RİN EN PA­HA­LI BÖL­GE­SİNDE…

Şeh­rin en pa­ha­lı böl­ge­sin­de ka­lan 6 bin 400 met­re­ka­re­lik AOÇ ara­zi­si için TO­Kİ ve ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­ko­lün de­tay­la­rı­nı öğ­ren­mek için Mi­mar­lar Oda­sı An­ka­ra Şu­be­si dev­re­ye gir­di. TO­Kİ­’den bil­gi edin­me kap­sa­mın­da pro­to­kol ta­lep edil­di. An­cak TO­Kİ, “Çok giz­li­” ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le bil­gi ver­me­di. Bu­na kar­şı açı­lan da­va ise “Ö­zel du­rum­la­r” ge­rek­çe­siy­le red­de­dil­di. Mi­mar­lar, tem­yiz yo­lu­na baş­vu­ra­cak. Ara­zi, 1983’te Ga­zi Üni­ver­si­te­si­’ne “tıp fa­kül­te­si bi­na­sı” yap­ma­k” ko­şu­luy­la verilmiş an­cak 2010 yı­lın­da TO­Kİ­’ye devredilmişti.(SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası