Ege Postası
Geri

APİKAM'da 'Boyoz ve midye' söyleşisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından gerçekleştirilen Kent Söyleşileri'nin bu yılki son konuğu olan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri, “Göç Olgusu ile İzmir’de Boyoz ve Midye”yi anlatacak.
APİKAM'da 'Boyoz ve midye' söyleşisi
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Aralık 2017 Pazar 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her ay gerçekleştirdiği söyleşilerle kent tarihi ve kültürüne ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı programında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri'nin söyleşisine evsahipliği yapacak. 27 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de APİKAM Toplantı Salonu’nda düzenlenecek “Göç Olgusu ve İzmir’de Boyoz, Midye” konulu söyleşide, İzmir mutfak kültürünün klasiklerinden olan iki ürün üzerinden İzmir’deki kültürel etkileşimler anlatılırken, göçle gelen boyoz ve göçle gelenlerin ürettiği midye dolma ele alınacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi olan Ahmet Uhri'nin  Ateşin Kültür Tarihi, Hitit Mutfak Kültürü, Anadolu’da Ölümün Tarih Öncesi, Boğaz Derdi ve Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri adlı kitapları bulunuyor.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası