Ege Postası
Geri

ASAL Araştırma'dan son yerel seçim anketi: Soyer'e destek ne durumda?

ASAL Araştırma, İzmir, Eskişehir ve Mersin'de yaptığı son anketlerin sonuçlarını paylaştı. Anket sonucuna göre Tunç Soyer ve Vahap Seçer'î başarılı bulanlar azınlıkta kaldı.
ASAL Araştırma'dan son yerel seçim anketi: Soyer'e destek ne durumda?
Haberler / Politika
20 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ASAL Araştırma yerel seçimler öncesinde Eskişehir, İzmir ve Mersin'de kasım ayı içerisinde gerçekleştirdiği "Siyasi Eğilim Araştırması" sonuçlarını açıkladı. 

8-11 Kasım tarihleri arasında İzmir'de 1600 kişi ile yapılan ankette, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" diye soruldu.

Katılımcıların cevapları şöyle oldu:

Çok başarılı: Yüzde 8

Başarılı: Yüzde 24,5

Ne başarılı, ne değil: Yüzde 13

Başarısız: Yüzde 34.5

Çok başarısız: Yüzde 11

Katılımcıların yüzde 9'u cevap vermedi.

"Bu pazar bir yerel seçim olsa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e oy verir misiniz?" sorusuna ise,

Katılımcıların yüzde 31.5'i "Evet oy veririm" 

Yüzde 12'si "Belki veririm, belki vermem" 

Katılımcıların yüzde 48'i ise "Hayır oy vermem" 

Yüzde 8,5 ise cevap vermedi.

MERSİN

ASAL Araştırma tarafından 16-19 Kasım tarihleri arasında Mersin'de yaşayan 1240 kişi ile yapılan ankete göre Mersin'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i de başarılı bulanlar azınlıkta kaldı.

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusuna 'Çok Başarılı' diyenler yüzde 8,5'te kalırken, başarılı bulduğunu söyleyenler yüzde 23 çıktı. 'Ne başarılı, ne değil' diyenler yüzde 16.5, 'başarısız' bulanlar ise yüzde 33.5 çıktı. Vahap Seçer'i çok başarısız bulanlar ise yüzde 9,5 oldu. Katılımcıların yüzde 9'u ise cevap vermedi.

ASAL anketinde "Bu pazar bir yerel seçim olsa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e oy verir misiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 35'i 'Evet oy veririm' cevabı verirken, yüzde 10'u belki veririm belki vermem' dedi. Vahap Seçer'e oy vermeyeceğini söyleyenler ise yüzde 45 çıktı. Katılımcıların yüzde 9.5'i ise soruya cevap vermedi. 

ESKİŞEHİR

Asal Araştırma, Eskişehir'de yaşayan 1500 kişiye 15-18 Kasım tarihleri arasında "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" diye sordu.

 Ankete katılanların yüzde 11'i çok başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 34'ü de 'başarılı' bulduğunu ifade etti. Ne başarılı ne de başarısız olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 10.6 çıkarken, başarısız bulanlar yüzde 29, çok başarısız bulanlar ise yüzde 7 çıktı.

"Bu pazar bir yerel seçim olsa, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e oy verir misiniz?" diye de sorusunda ise Yılmaz Büyükerşen'e tekrar oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 40 çıkarken, belki veririm belki vermem diyenler yüzde 13.4, 'oy vermem' diyenler de yüzde 36 çıktı. Yüzde 10.4 ise cevap vermedi.(GAZETE DUVAR)

 

ORC'den yeni anket: İzmir'de tercihler değişiyor mu?
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası