Ege Postası
Geri

AÜ öğrencilerine uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından örgün eğitim kapsamında seçmeli ders olarak okutulacak 'Girişimcilik' dersleri, 2013-2014 eğitim öğretim yılında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında değerlendirilecek. Küçük ve Orta...
AÜ öğrencilerine uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından örgün eğitim kapsamında seçmeli ders olarak okutulacak 'Girişimcilik' dersleri, 2013-2014 eğitim öğretim yılında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında değerlendirilecek.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yeni girişimcilere sağlanan 100 bin TL üst limitli yeni girişimci desteğine, bu dersi alan öğrenciler de başvuru yapabilecek. AÜ Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Aşkale Meslek Yüksekokulu'nda okuyan öğrenciler bu imkandan faydalanabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, kariyer planlaması yapma sürecinde olan öğrenciler için girişimciliğin de önemli bir alternatif olduğunu ve artık yeni kurulan işletmelerin büyük bir kısmının KOSGEB destekli olarak kurulduğunu ifade etti. KOSGEB tarafından sağlanan girişimcilik desteklerinin şartlarının her geçen gün iyileştirildiğini anlatan Çarlıoğlu, üniversite tarafından sağlanan bu imkandan tüm öğrencilerin faydalanmalarını arzu ettiklerini belirtti. Çarlıoğlu, yapılacak yarışmada İş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden en fazla 24 ay içinde işini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 30 bin TL hibeye ek olarak 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 5 bin TL ödül verileceğine de sözlerine ekledi.

Üniversite tarafından örgün eğitim kapsamında verilen 'Girişimcilik' dersleri öğrencilere İş Planı Ödülü Yarışması'na katılabilmek için de bir imkan sunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası