Ege Postası
Geri

AYM'den 'dokunulmazlık' kararı: Hükümetten ilk yorum

Anayasa Mahkemesi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin iptal istemini reddetti.
AYM'den 'dokunulmazlık' kararı: Hükümetten ilk yorum
Haberler / Politika
3 Haziran 2016 Cuma 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 Anayasa Mahkemesi, bazı CHP'li ve HDP'li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bireysel başvurularını reddetti.

Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuryu reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) heyeti, CHP ve HDP milletvekillerinin "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemi"ni incelemeye aldığını duyurmuştu.

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca yapıldığı bildirilmişti.

Yüksek Mahkemenin ret gerekçesinin, yazımın tamamlanmasının ardından öğleden sonra açıklanacağı öğrenildi. 

Dokunulmazlıkla ilgili düzenleme Meclis'te 376 oyla kabul edilmişti. Meclis'in kararından hemen sonra HDP'nin tüm milletvekilleri, CHP'den ise Sezgin Tanrıkulu, Haluk Pekşen, Tanju Özcan, Namık Havutça ve Ceyhun İrgil iptal için başvuru yapmıştı.

Kurtulmuş: AYM’nin kararı doğru, artık söz mahkemelerde

Anayasa Mahkemesi’nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesini “doğru bir karar” olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Söz artık mahkemelerin” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) CHP ve HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı başvuruyu reddetmesini değerlendirdi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu: 

"Burada güçler ayrımı prensibine uygun bir şekilde Anayasa Mahkemesinin kararının ortaya çıktığı görülüyor. Bu açıdan da bizim açımızdan da Anayasa Mahkemesinin kararı yerindedir, doğrudur. Bundan sonra tabii artık dokunulmazlıkların kaldırılması ve tek tek bütün bu fezlekelerin mahkemelere intikali ile ilgili süreç geliyor. 

Bu süreçte artık söz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ya da Anayasa Mahkemesi gibi bir üst yargı organının değil, söz bütünüyle her dosyayla ilgili o dosyanın gittiği mahkemeleri ilgilendiren durumdadır, yani söz artık mahkemelerindir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası