Ege Postası
Geri

Acemi kasaplar hastanelik oldu

Her sene olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da birçok acemi kasap kurbanlık hayvan keserken kendini yaraladı. Sabahın erken saatlerinde 'acemi kasap' haberleri ilk olarak Samsun, Kırklareli, Kayseri, Yozgat ve Çorum'dan geldi.
Acemi kasaplar hastanelik oldu
Haberler / Güncel
28 Haziran 2023 Çarşamba 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Samsun’da bayram namazının ardından kurban kesmek için kolları sıvayan acemi kasaplar, çok geçmeden soluğu acil servislerde aldı.

Acemi kasaplar hastanelik oldu - 2

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine gelen acemi kasaplardan kimisi bıçakla elini ve kolunu keserken kimisi de hayvanın boynuz darbesiyle yaralandı.

Acemi kasaplar hastanelik oldu - 3

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca vatandaş hastanedeki tedavilerinin ardından tekrar kurban kesim yerlerine giderek, yarım bıraktıkları işe yetişmeye çalıştı.

Acemi kasaplar hastanelik oldu - 4

Acemi kasaplardan kimisi hayvanı tutarken yara aldığını belirtirken kimisi ise kesim aşamasında kendini yaraladığını ifade etti.

Acemi kasaplar hastanelik oldu - 5Acemi kasaplar hastanelik oldu - 6

Kırklareli'nde kurban keserken acemilikleri nedeniyle yaralanan vatandaşlar hastanelere başvurdu.

Kırklareli'nde kurban keserken parmağından, bacağından hafif yaralanan bazı vatandaşlar tedavi için Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Hafif yaralı vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Vehbi Çetin, kurbanını kestiği sırada dikkatsizliği nedeniyle bıçakla bacağını yaraladığını belirtti.

Tedavisinin ardından yaşadığı Asilbeyli köyüne döneceğini ifade eden Çetin, kurban keseceklerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

KAYSERİ'DE DE BENZER OLAY

Kayseri'de de bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk günü kentte önceden belirlenen alanlarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı.

Hayvanlarını kendileri kesmek isteyen bazı kişiler ise kesim sırasında el, kol ve bacaklarından yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Kayseri Devlet Hastanesi acil servisine geldi. Yaralılara ayakta müdahale edildi.

Kocaeli Darıca'da da kurban kesmek isterken kendisini yaralayan 10 kişi hastaneye başvurdu.

Kesim sırasında hayvanların darbesi ve kesici aletlerle kendilerini yaralayanlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

YOZGAT

Yozgat'ta büyükbaş kesimlerinde zor anlar yaşayan bazı acemi kasaplar yaralanıp hastanelerin acil servislerine koştu. Yozgat il genelinde kurban kesimi esnasında yaralanan 47 acemi kasabın hastanelerin acil servislerine başvurduğu öğrenildi.

Kurban keserken yaralanıp Yozgat Şehir Hastanesine gelen Talip Özoğlu, “Kurbanımızı yatırdık kesiyorduk, o arada babam tam bıçağı vurmuşken hayvan huysuzlandı, o arada parmağıma geldi. Dikiş atıldı, tendona biraz zarar vermiş. Şimdilik iyiyim” dedi.

Başka bir acemi kasabın yakını da kesilme olayını, “Satır yaptı. Kemiği kırarken hafiften yaralandı” diye özetledi.

ÇORUM

Çorum'da Kurban Bayramının ilk gününde bayram namazı sonrasında kurban kesimine başlayan ve kendilerini yaralayan 50'den fazla vatandaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Vatandaşlar, hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alındı. 

Hastaneye kendi imkanları ile gelen vatandaşların bazılarının elinden bazılarının ise bacağından yaralandığı görüldü. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde müdahalesi yapılan vatandaşlar tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.

Kurban keserken kurbanlığın tepmesi sonucu bıçakla kendi bacağını yaralayan Fahri Solak, "Acemi kasap böyle olur. Daha önce de kurban kestim ancak ilk kez yaralandım. 12 tane dikiş atıldı" dedi.

Kurbanlık hayvanın derisini yüzerken bıçağı kaydırdığını ve elini kestiğini anlatan Hüseyin Çatal ise "Kurban keserken elimizi de kestik. Derin oldu, kanamayı durduramayınca buraya geldik 6 dikiş atıldı" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası