Ege Postası
Geri

“Acılar yaşanmadan tedbir almalıyız”

Meclis toplantısında konuşan Başkan Selvitopu son günlerde artan iş kazalarına dikkat çekti:
“Acılar yaşanmadan tedbir almalıyız”
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2014 Çarşamba 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında Ermenek’te yaşanan maden faciasına yönelik üzüntüler dile getirilirken Türkiye’deki iş kazaları da tartışıldı. Toplantıda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu son günlerde ülke genelinde iş kazalarının arttığını ve bu kazalarda insanların hayatını kaybettiğini belirterek insan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. İş kazalarıyla ilgili bilimin öngördüğü tedbirlerin kazalar olmadan alınması gerektiğine de değinen Başkan Selvitopu, “Önemli olan yaptığınız işte insan hayatını öne alan önlemleri zamanında almaktır.  Acılar yaşanmadan tedbir almalıyız. Bu hem yerel yönetimlerin hem de merkezi hükümetin görevidir.” Dedi.
Karabağlar Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda Karabağlar Belediyesi’nin şirketi KARBEL’in 6 milyon TL’lik sermaye artırımı kararı görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi. Meclis toplantısında son günlerde madenlerde yaşanan kazalar da gündeme geldi. Meclis üyeleri dilek ve temenniler bölümünde bu konuda söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Ermenek’de yaşanan maden kazasıyla ilgili üzüntülerini dile getirerek madende mahsur kalan işçilerin yakınlarına sabır diledi.
 
İş kazalarından kaynaklanan bu acıların ülkemizde çok sık yaşandığını, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirten Selvitopu, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu bu nedenle insanların hayatlarını korumak için tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini söyledi.    
 
İnsan hayatı için önlem alınmalı

İnsanların siyasi görüşlerinin, inançlarının hayatları karşısında hiçbir öneminin olmadığına da değinen Selvitopu, “İnsan hayatının önemi tartışılmaz. Ne iş yaparsanız yapın hiçbir şey insan hayatı kadar önemli değildir. Ölen insanın şu veya bu siyasi partiden veya inançtan olmasının önemi yoktur. Önemli olan yaptığınız işte insan hayatını öne alan önlemleri almanızdır. Biz bütün işlerimize bu bakış açısıyla bakmalıyız. Görevimiz insanın hayatını kaybetmesine yol açan unsurları önlemektir. İş kazalarıyla ilgili bilimin öngördüğü tedbirleri almaktır. Bu konularda gereken hassasiyeti gösterirsek insanlar ölmez. Bu, yerel yönetimler ve merkezi yönetimin görevidir. Bizim belediye olarak da bu konuda eksiklerimiz varsa meclisimizde dile getirilecek ve eksiklikler ortadan kaldırılacaktır. Bizim ülkemizde genellikle sıkıntılar yaşandıktan, hayatlar kaybedildikten sonra önlemler alınır. Oysa gelişmiş ülkelerde bu olaylar yaşanmadan önce önlemler alınır. Biz de ülke olarak o noktaya varmalıyız.” Diye konuştu.
 
Madenci yakınlarına yardım gündemde

Öte yandan CHP’li meclis üyesi ve Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan Ermenek’te yaşanan maden faciasına yönelik çeşitli yardım kampanyaları başlattıklarını dile getirdi.  Ermenekliler Derneği merkezinin Karabağlar’da yer aldığını ve Ermeneklilerin çoğunluğunun Karabağlar’da oturduğunu belirten Aydoğan, madende mahsur kalan işçilerin yakınlarına yardım kampanyası başlattıklarını Karabağlar Belediye meclisinden de bu konuda destek beklediklerini belirtti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası