Ege Postası
Geri

Adalet Bakanı ve DEM Parti arasında kriz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında İmralı'ya yeni ziyaret için başvuru yaptıklarını bildirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki gösteren Bakırhan, "Adalet Bakanı bu sürecin neresinde duruyor? Yaptığı açıklamalar sürece zarar veriyor. Umut hakkı bir haktır insanlar sonsuza kadar cezaevinde mi kalacak?" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı ve DEM Parti arasında kriz
Haberler / Politika
18 Mart 2025 Salı 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmelere dair konuştu. Bakırhan, İmralı'ya ziyaret için yeni bir başvuru yaptıklarını bildirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakırhan, “Halkların statülerinin tanındığını demokratik, eşit, adil Suriye için büyük bir fırsat ortaya çıktı. Suriye’deki anlaşmaya ve türkiyede barış sürecine demokratik toplum çağrısı damgasını vurmuştur. Fakat bu mutabakata atılan imza henüz kurumadan Suriye’de halkların ve inançları görmezden gelen bir geçiş anayasası yürürlüğe girdi. Suriye geçici anayasası hazırladılar, bu Suriye’yi yeni bir karanlığa sürükleme girişimidir. 15 günde kurduğu geçicii komisyon bir taslak açıkladılar. Kürtlerle, Alevilerle, Süryanilerle, Dürzilerle görüşülmemiş... Bu anayasa kapsayıcı olabilir mi?​” dedi.

"SONSUZA KADAR CEZAEVİNDE Mİ KALACAK?"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Tuncer Bakırhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına tepki gösterdi. Bakan Tunç'un umut hakkına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanı bu sürecin neresinde duruyor? Yaptığı açıklamalar sürece zarar veriyor. Umut hakkı bir haktır insanlar sonsuza kadar cezaevinde mi kalacak?" (Sözcü)

YORUM EKLE

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası