Ege Postası
Geri

Adalet ve Manavkuyu Planları'na hak sahipleri itiraz etti

Bayraklı Belediyesi’nin 1/1000 Ölçekli Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri Uygulama İmar Planı Revizyonuna 71 hak sahibi itiraz etti. İtirazlar belediyenin Temmuz ayında yapılacak olağan meclis toplantısında değerlendirilecek.
Adalet ve Manavkuyu Planları'na hak sahipleri itiraz etti
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Haziran 2022 Salı 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Bayraklı Belediyesi’nin, Adalet ve Manavkuyu Mahallelerini kapsayan, toplam 80 hektarlık alandaki 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planları, Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisleri’nde onaylandıktan sonra geçtiğimiz ay askıya çıkarılmıştı. 

Bir ay boyunca askıda kalan planlara askı süresince 71 hak sahibi itiraz etti. Meclis gündemine eklenen itirazlarla ilgili maddeler, Bayraklı Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi’nde ele alınacak.

PLANDA NELER VAR?

80 hektarlık alanı kapsayan Revizyon İmar Planı çalışmasına göre; mevcut imar planında 86 bin metrekare olan yeşil alan miktarı 90 bin metrekareye çıkarıldı. Her iki mahalledeki sosyal ve kültür tesis alanları ile park, eğitim, sağlık ve belediye tesis alanları da 127 bin metrekareden 134 bin metrekareye yükseltildi. Yeni revizyon planında, binaların inşaat hakkı için de yüzde 5 artış öngörüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası