Ege Postası
Geri

Adana'da şiddetli deprem! Çevre iller de sallandı

Naci Görür'ün Kahramanmaraş depremlerinin ardından sık sık deprem olacağı konusunda uyarı yaptığı Adana'da şiddetli deprem oldu. AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre ölen veya yaralanan olmadığı belirtilirken yine merkez üssü Kozan'da saat 10.57'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öte yandan deprem Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de panik yarattı. İki kişi yüksekten atlayarak yaralandı. Sumbas ilçesi Gaffarlı köyünde ise depremin şiddetiyle düşen kayalar köy yolunu ulaşıma kapattı. 
Adana'da şiddetli deprem! Çevre iller de sallandı
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2023 Salı 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Naci Görür'ün Kahramanmaraş depremlerinin ardından sık sık deprem olacağı konusunda uyarı yaptığı Adana'da şiddetli deprem oldu.

AFAD'ın verilerine göre; Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem oldu.

Depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 3.7 kilometre derinlikte, 5.6 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

Saat 08.44'te meydana gelen deprem başta Osmaniye ve Kahramanmaraş olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

Panik yaşatan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi. İlk bilgilere göre ölen veya yaralanan olmadığı belirtiliyor. 

4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA OLDU

AFAD, Kozan ilçesinde saat 10:57’de, 9 kilometre derinlikte ve 4.4 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin 5 kilometre derinlikte ve 4.6 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabında açıklama yaptı. Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Bugün saat 08.44’te Adana’mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem - 1

KOZAN-FEKE YOLU KAPANDI

Kozan'da metruk binanın duvarları deprem nedeniyle yıkıldı. Deprem sırasında yamaçtan kopan kaya parçası Kabaktepe Mahallesi'ndeki müstakil bir evde hasara yol açtı. Ayrıca Kozan-Feke kara yolu kopan kayalar nedeniyle ulaşıma kapatıldı.  

DÜŞEN KAYALAR YAYLA YOLUNU KAPATTI

Deprem Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de panik yarattı. Paniğe kapılarak balkondan atlayan 2 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre depremin nedeniyle sarsıntı yaklaşık 25 saniye kadar sürdü.

Öte yandan Adana Sumbas Diniker Mahallesi ile Kozan Göller Yaylası arasında yola kayaların düşmesi sonucu yol kapandı. Sumbas ilçesi Akdam köyünde bir evin yıkıldığı, göçük altında kalan olmadığı öğrenildi.

CAN YA DA MAL KAYBI YOK

Adana Valisi Süleyman Elban'dan depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Elban, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir ihbar yapılmamıştır." dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisinin olduğunu söyledi.

AFAD: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer de olumsuz bir durum olmadığını ve saha taramalarının devam ettiğini belirtti. 

DEPREM SONRASI 3 ARTÇI

5,5'lik depremin ardından Kozan merkezli 3 artçı deprem daha kaydedildi. Artçı sarsıntıların ikisinin 2,7 birinin ise 3,2 büyüklüğünde olduğu açıklanırken 10.57'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

(NTV / ANKA/ Haber Merkezi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası