Ege Postası
Geri

Aday olmak isteyen odaları başkanları istifa etmek zorunda kalacak

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, yerel seçimde aday olmak isteyen meslek odalarının başkan ve yöneticilerinin; odalardaki görevlerinden istifa etmek zorunda kalacaklarını söyledi.
Aday olmak isteyen odaları başkanları istifa etmek zorunda kalacak
Haberler / İzmir
7 Kasım 2013 Perşembe 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çeşitli meslek odalarında seçilmiş, toplum önderi olmuş kişilerin milletvekili, belediye meclisi üyesi ya da belediye başkanı olmasını zorlaştırmaya çalışmanın yanlış olduğunu ifade eden Susam, “Esnaf odalarının, ticaret odalarının, sanayi odalarının, ziraat odalarının, mimarlar ve mühendis odalarının başkan ve yöneticilerine ‘aday olmak istiyorsanız, seçildiğiniz görevlerden istifa edin’ denilmektedir. Oysa bu kişiler hem bilgi birikimleriyle hem de temsil ettikleri ve hesap vermek durumunda oldukları kitlelerin gücüyle bu görevleri yapacaktır. Başkan ve yöneticilerin sayısı binleri, temsil ettiği kişilerin sayısı ise milyonları bulmaktadır. Böylesi örgütlü kesimin seçilmiş temsilcilerinin Parlamento’nun ve yerel parlamentoların dışında bırakmak katılımcı demokrasilerde kabul edilemez” diye konuştu. 

2010’da kanuna girdi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Kararında yaptığı yorumun hatalı olduğunu ifade eden Susam, “YSK verdiği kararda ‘Yerel Seçim Kanununda istifa zorunluluğu yok ama Milletvekili Seçimi Kanunu’na var’ diyerek, binlerce yöneticiyi istifaya mecbur etmiştir. Bu madde Milletvekili Seçimi Kanunu’na 2010 yapılan ve adına ‘demokratikleşme’ dediğiniz, ileri demokrasi dediğiniz bir paketle girdi. Bu önemli sorunun iş birliği içinde çözülebilmesi ve önümüzdeki yerel seçimde bu temsilcilerin görev alarak demokratik bir yönetimi oluşturabilmeleri için iktidar partisine görev düşmektedir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası