Ege Postası
Geri

Adil Müftüoğlu anıldı

KONAK Belediyesi ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2. Kemeraltı Günleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Uğur Lokantası'nın kurucusu duayen lokantacı merhum Adil Müftüğüoğlu anıldı.
Adil Müftüoğlu anıldı
Haberler / İzmir
3 Ocak 2016 Pazar 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Tarihi Kızlarağası Hanı'nda İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu moderatörlüğünde Kemeraltı ve çevresinde uzun yıllardır faaliyet gösteren esnafların katıldığı etkinlikte Adil Müftüoğlu'nu temsilen Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak işletmecisi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan adayı Alpay Okyay yer aldı. Adil Müftüoğlu'nun hem şahsiyet olarak hem de mesleki açıdan kendisi için çok iyi bir örnek olduğunu ifade eden Alpay Okyay, "Umarım hayatım boyunca onun bu ismini taşıyabilirim. Benim ve ailemiz için çok büyük bir miras. Elimizden geldiğince doğru ve dürüst çalışarak onun adını uzun yıllar yaşatmayı istiyoruz. Başta ailem olmak üzere dedemizden öğrendiğimiz ilkelerimizi eskiden olduğu gibi uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

"ÇARŞI ESNAFINA SAHİP ÇIKALIM"

Esnaflık kültüründen geldiğini ve Kemeraltı'nın da esnaflık ve ahilik geleneğinin başladığı yer olduğunu hatırlatan Okyay, "Çarşımızda faaliyet gösteren lokantalarımıza, bakırcılarımıza, tekstilcilerimize ve tüm esnafımıza sahip çıkalım. Alışverişlerimizi mümkün olduğunca AVM'ler yerine buradan yapalım. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel kültürel miraslardan birisinin bu tarihi Kemeraltı Çarşısı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.



"DEDESİNİN İSMİNİ YAŞATIYOR"

Tekstilden yeme içmeye, fotoğrafçılardan bakırcılara kadar geçmişten günümüze Kemeraltı'nda faaliyet gösteren belli başlı mekanların hikayelerini anlatan Sancar Maruflu, Uğur Lokantası'nın şehrin en iyi lezzet durakları arasında yer aldığını ve bunda en büyük pay sahibinin merhum Adil Müftüoğlu olduğunu söyledi. Kemeraltı'nın çok büyük bir alanı kapsadığını ifade eden Maruflu, Uğur Lokantası'nın da bulunduğu Çankaya'daki tarihi Bitpazarı'nın da buraya dahil olduğunu belirterek, "Adil Müftüoğlu mükemmel bir kişilikti. Herkesten daha çok İzmirliydi. Geleneksel Türk mutfağını özünden öğrendi. Yemeklerine kendi üslubunu ve pişirme tekniğini katarak her zaman fark yarattı. En önemlisi yemeklerinde gerçek zeytinyağı kullanarak başlattığı gelenek bugün hala devam ediyor. Sağlığında Celal Bayar, İsmet İnönü, Adnan Mendres, Cemal Gürsel gibi devlet adamlarına ev sahipliği yaptı. Şimdi onun bayrağını devralan özbeöz torunu Alpay Okyay devam ettiriyor. Aynı tat, aynı lezzet değişmeden İzmirlilerle buluşuyor" diye konuştu.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılar günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası