Ege Postası
Geri

Adıyaman'da başkan vekili seçildi: AK Parti ve YRP'li üyeler CHP'nin adayına oy verdi

Abdurrahman Tutdere'nin görevden alınmasının ardından Adıyaman Belediyesi'nde başkan vekili için seçim yapıldı. CHP'nin adayı Ufuk bayır 22 oyla seçimi kazandı. AK Parti ve YRP'li meclis üyelerinin de Bayır'a oy verdiği dikkat çekti.
Adıyaman'da başkan vekili seçildi: AK Parti ve YRP'li üyeler CHP'nin adayına oy verdi
Haberler / Politika
18 Temmuz 2025 Cuma 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HP'ye yönelik operasyonların 5 Temmuz'daki dalgasında gözaltına alınan Adıyaman belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla görevden alınmıştı.

Ev hapsinde olan Tutdere'nin yerine başkan vekilinin belirlenmesi için Adıyaman Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı.

Seçimin ilk turunda CHP grubunun adayı Ufuk Bayır 22 Oy aldı. AK Parti Adayı Ekrem Çadır 9 oyda kaldı.

Seçimde bir AK Partili ve bir YRP'li adayın da Bayır'a oy verdiği öğrenildi.

(Ufuk Bayır)

Halk TV'de Seda Selek'in suduğu Haber Masası programına katılan CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman'ın vicdanının Tutdere'nin yanında olduğunu ifade etti.

Doğan, şöyle konuştu:

"Bu Adıyaman'ın Vicdan günüydü. Şimdi Adıyaman yerel seçimlerinde 30 Mart nasıl Vicdan günüyse 3 gün yetim bırakılan, öksüz bırakılan bir halk bir reaksiyon gösterdi.
Tüm renkleriyle Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partiler, politik, apolitik senler hepsi Sayın Tutdere'nin etrafında birleşti ve 3 gün yetim kalan bu millet Adıyaman halkı bir reaksiyon verdi, bir tepki verdi mevcut iktidara.
Şimdi bu irade gaspından sonra bugün Sayın Tuttere ev hapsindeyken Belediye Meclis grubunda seçimi oldu. Ve bir yeniden Refah Partili bir üye zaten Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı üyeliğini yaptı.
Ondan sonraki bir üye de bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nden yani Sayın Ufuk Bayır'a oyunu verdi.. İkinci Yeniden Refah Partili üye. Onun dışında da AK Partili, AKP'li bir belediye meclis üyesi de yine bu haksızlığa, husuzluğa dayanamadı ve yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Ufuk Bayır'a oy verdi".

GAZİOSMANPAŞA'DA BELEDİYE CHP'DEN AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin tutuklanmasının ardından belediye meclisinde başkanvekili seçimi yapılmıştı. Meclis'te çoğunluğa sahip olan Cumhur İttifakı'nın oyları ile AK Parti'nin adayı Eray Karadeniz seçilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası