Ege Postası
Geri

Adnan Oktar mahkemeye sevk edildi

Adnan Oktar operasyonunda son dakika gelişmesi yaşandı. Oktar da dahil 60 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Adnan Oktar mahkemeye sevk edildi
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2018 Perşembe 00:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 32 şüpheli “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Çocuğun cinsel istismarı”, “Nitelikli cinsel saldırı”, “Şantaj”, “Malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma”, “Cebir”, “Şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

28 KİŞİ DAHA SEVK EDİLDİ

Yaşanan bu gelişmeden kısa bir süre sonra soruşturma kapsamında 28 kişi daha mahkemeye sevk edildi. Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerin sayısı böylece 60’a yükselmiş oldu. Gözaltındaki diğer şüphelilerin savcılık işlemleri ise devam ediyor.

İLGİLİ HABERAdnan Oktar soruşturmasında son dakika gelişmesi: Polis sordu 'kedicik' yanıtladı!

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Adnan Oktar operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ‘Adnan Oktar Grubu’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2016 yılından itibaren yürütülen soruşturma kapsamında; savcılık işlemleri tamamlanan Örgüt lideri Adnan Oktar isimli şahsın da dahil olduğu şüpheliler,

– Suç işlemek amacıyla örgüt kurma,

– Çocuğun cinsel istismarı,

– Nitelikli Cinsel Saldırı,

– Şantaj

– Malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma,

– Cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir. Gözaltındaki diğer şüphelilerin savcılık işlemleri devam etmektedir” denildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası