Ege Postası
Geri

Adnan Oktar yine gündeme geldi: Türkiye'deki Epstein yalısı

ABD'de çocuklara yönelik cinsel istismarın yanı sıra pedofili ve fuhuş ağı kurmaktan yargılanırken cezaevinde 'intihar eden' Jeffrey Epstein davasıyla Adnan Oktar grubunun benzerlikleri gündeme geldi. Gazeteci Terkoğlu, konuyu köşesine taşıdı.
Adnan Oktar yine gündeme geldi: Türkiye'deki Epstein yalısı
Haberler / Güncel
15 Ocak 2024 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adnan Oktar, ABD’de kız çocuklara cinsel istismarla suçlanan ve Manhattan’daki hücresinde intihar ettiği açıklanan Jeffrey Epstein ile aynı suçtan hüküm giyerek 6 yıldır hapiste tutuluyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü köşesinde Epstein dosyasında adı geçen Banu Küçükköylü’nün, Adnan Oktar grubuyla ilişkisi olduğuna dikkat çekerek, “Ancak benzerlikler bunlardan ibaret değil. Derine inildikçe başkaları da dikkat çekiyor” dedi.

Terkoğlu şöyle devam etti:

Epstein’ın adasıyla Oktar’ın "yalısı" arasındaki en önemli benzerlik içerde kayıt alan kameralardı! Oktar’ın "yalı"sındaki odalarda, özel sistemlerle yerleştirilmiş gizli mikro kameralar vardı. Oktar yargılamaları sırasında açığa çıkanlara göre, bu binada yüzlerce kişi istismar edildi. Tıpkı ABD’deki gibi, çok sayıda ünlü isim burada ağırlandı, en özel anları kaydedildi.

Görüntüler iki işe yarıyordu. İstismara uğrayanlar kaydedilmenin korkusuyla susuyor, VIP kişiler ise kaset korkusuyla itaat ediyordu.

Peki grup, 1998 yılında mikro kameraları nasıl elde etti? Aslında yanıtı, 1999’da polise verilen ifadelerle bulundu. Adını andığım Hasan Basri Güner, ABD’de kurduğu çeşitli bağlantılar ile çantalarca mikro kamera, uzaktan izleme dinleme ekipmanını Türkiye’ye getirmişti. O yıllarda bunlar devletin bile elinde yoktu. Anlatılana göre, Oktar’ın ABD’deki kuzeni Mete Oktar da Güner’e yardımcı olmuştu.

"Yalı" kod adlı binadaki olaylar ifadelere de yansıdı. Epstein dosyasındaki Banu Küçükköylü’yü gruba getiren ve sistemi kuran Hasan Basri Güner, ifadesinde şöyle anlattı:

"Adnan Hoca bu şekilde cinsel ilişkiye giren kadınların fotoğraf ve kamerayla çıplak ve uygunsuz görüntülerin çekilmesini, çekilmesi halinde bu kadınların aleyhimizde konuşamayacaklarını, bunları sır gibi saklayacaklarını söyledi. (…) Benim mesleğim ve eğitim durumum elektronik ve elektrik yüksek mühendisi olduğu için bana bir ekip kurmam talimatını Adnan Oktar verdi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası