Ege Postası
Geri

Adnan Yılmaz önce belediyeciliği öğrensin, sonra konuşsun

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediyecilikten anlamadığını belirttiği Ak Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ı boş ve gereksiz ithamlarından dolayı eleştiri yağmuruna tuttu. Başkan Metin Solak, Çiğli Belediyesi’nin faaliyetlerini yok sayarak, anlamsız açıklamalar yaptığını belirttiği İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın ortalığı karıştırdığını söyledi.
Adnan Yılmaz önce belediyeciliği öğrensin, sonra konuşsun
Haberler / Politika
11 Ekim 2012 Perşembe 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okullarımızın eksiklerini gideriyoruz

Çiğli Belediyesi’nin okullara destek olduğunu, her okula katkıda bulunduğunu belirten Başkan Metin Solak şöyle konuştu: “Okullarımızın eksikleri çok. Bizler eğitime destek olan ve eğitimin her birey için eşit oranda sağlanması gerektiğine inanan siyasi düşüncedeyiz. Dolayısıyla asli görevlerimiz arasında yer almamasına rağmen, tüm sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı’nda olmasına rağmen, biz bütün imkanlarımızla okullarımızın yanındayız. İlçemizdeki her okula farklı birimlerimizden önemli katkılar sağlıyoruz. Fen işleri, park bahçeler, temizlik işleri müdürlükleri ve şantiye birimlerimizin ekipleriyle okullarımızın eksiklerini tamamlıyoruz.

Okul müdürleri, okul yöneticileri ve okul aile birliğinden bize ulaşan talepler doğrultusunda okullarımızın boya, badana, tamirat işleri, tuvaletlerin elden geçirilmesi, lavabo konması, fayans döşenmesi, okul bahçesine beton kaplama, istinat duvarı yapımı, sahne yapımı, okula bank temini, basketbol potalarının tamiri, ağaçlandırma, yeşil bitki dikimi, bahçe düzenlemesi okul bahçesi temizliği gibi irili ufaklı onlarca hizmet sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Ancak şunu da belirteyim bazı okullarımız ek bina ya da spor salonu gibi, bizim altından kalkamayacağımız maliyette yapılar yapmamızı talep ediyorlar. Tabi ki yüksek bütçeli bu binaları yapabilmemiz çok zor. Bizim tüm bu hizmetlerimizi yok sayarak, hangi okula ne yapıldığını bilmeden açıklama yapmak laf kalabalığından ve saçmalıktan başka bir şey değildir. Tüm okul müdürleri ve kendisinin de bulunduğu bir toplantıda beraber konuşabiliriz”

 

“Adnan Yılmaz belediyeler arası yardımlaşmayı bilmiyor”

Adnan Yılmaz’ın belediyecilikten anlamadığını, önce bunu öğrenmesi gerektiğini belirten Başkan Metin Solak, belediyeler arası yardımlaşmanın olduğunu ve birçok Ak Partili belediyenin de, mali bakımdan daha güçsüz başka Ak Partili belediyelere çok ciddi oranlarda destek olduğunu söyledi. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Ak partili belediyelerin, daha güçsüz Ak Partili belediyelere araç, gereç ve malzeme yardımında bulunduğunu belirten Solak şöyle konuştu: “Kocaeli Belediyesi Sason Belediyesi’ne 1 adet greyder, 1 adet damperli kamyonu geçtiğimiz ay hibe etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Partili Bayındır Belediyesi’nin Çiçek Festivali’ne sponsor oldu ve ciddi maddi katkı sağladı. Muş Belediyesi’ne asfalt kesme aracı gönderdi. Rize Belediyesi’ne hibe vapur gönderdi. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, metropol ilçe olarak kendine bağlı olmayan belediyelere her türlü katkıyı sağlamaya devam ediyor. Beypazarı belediye başkanı MHP’den istifa ederek Ak Partiye geçince, Ankara Büyükşehir belediyesi bizzat kendisine kiraladığı temizlik araçlarını Beypazarı Belediyesi’ne göndererek ilçeyi 3 ay boyunca baştan sona temizletti. Ayrıca ambulans hibe etti. Şereflikoçhisaar’a da seçim öncesi, önden reklamlarını yaparak büyük tırlar ve asfalt makinası gönderdi. Emek, Akseki, Cumhuriyet ve Hacı Enbiye mahallelerini baştan sona asfaltlattı. Bu ve bunun gibi yüzlerce örnekleri verebiliriz. Sözün kısası belediyecilikte, belediyeler arası bu tür katkılar sağlanır. Güçlü olan belediye kendi olanakları ve imkanları doğrultusunda, ihtiyacı olan belediyeye katkıda bulunur. Bizim de Tokat ve Sivas’ta yaptığımız budur. Tokat’ta 3 belediye başkanı resmi olurlarını da alarak bize başvurmuşlardır. Biz de bunun üzerine iki haftalık bir çalışmayla gerçekten büyük ihtiyacı olan bu beldelere geçici yardımlarda bulunduk. Öyle diğer belediyeler gibi yüksek maliyetli hibeler ve seçim yatırımına dönük işler yapmadık. Acil bir iki sorunu giderdik. Sonuç olarak bir belediye başkanını yaptığı icraatlardan dolayı eleştirebilirsiniz, ancak içi boş iftiralarla saldırmak, boş laf üretmek etik olarak son derece yakışıksızdır. AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın yaptığı da budur.
Yılmaz’ın yeterli bilgi birikimine sahip olmadığını düşünüyorum.

Adnan Yılmaz’ın basın yoluyla sorduğu sorulara şöyle cevap verebilirim:  

Tokat ilinin Çaylı ve Yalınyazı belediyeleri ile Sivas’ın Doğanşar belediyesinin, belediyemize yaptığı müracaatlar üzerine, geçici yardımda bulunmaya karar verdik. Bu taleplere cevap vermek benim yetki sınırlarımda olduğu için meclis kararına gerek yoktu ve bizde bu belediyelere destek olduk. Yıllık iznimin bir kısmını kullanarak bölgeye gittim. Yapılan işlerde gizli hiçbir yön yoktur. Adnan Bey, belediye başkanının yıllık izni olduğunu bilmiyor olsa gerek. Bölgede yapılan yardım iki hafta süreyle 1 adet kamyon, 1 taşıyıcı ve bunlara eşlik eden bir minibüsün görevlendirilmesidir. Bu araçlara sadece giderken mazot yüklenmiştir. Diğer yapılan işler için belediye bütçesinden bir kuruş dahi ödenmemiştir. Orada yapılan her türlü hizmetin bedeli yöre başkanları ile şahsım tarafından bizzat karşılanmıştır. Aynı zamanda orada çalışan iş makinesinin ücreti de tarafımdan karşılanmıştır. Çiğli Belediyesi’nin minibüsü, arıza yapan iş makinesinin parçasını almak üzere gittiği organize sanayi bölgesi girişinde kaza yapmıştır. Araç kaza tutanaklarıyla birlikte ilçemize getirilmiştir. Karşılıklı trafik sigortaları kapsamında aracın tamiri servisinde yaptırılmaktadır. Araç kesinlikle pert olmamıştır, sadece ön tarafında hasar bulunmaktadır.

 

Tüm bunların dışında belirtmek istediğim başka bir husus da bulunmaktadır. İlçe başkanı Adnan Yılmaz, geçmiş yıllarda Çiğli sınırı içinde olmayan, yani Karşıyaka’daki bir ibadethanenin temel çukurunu açmak ve çevre düzenlemesi yapmak üzere belediyemizden iş makinesi ve kamyon istemiş, belediyemiz de hayır işi olduğu için bu araçları göndermiştir. Ancak sonradan bunun bir hayır işi olmadığı ve Adnan Yılmaz’ın bu işi bizzat kendisinin müteahhit olarak yaptığını öğrenince her türlü desteği kestik. Adnan Yılmaz, bir belediye başkanına kamu hizmeti yaptığı için suçlamada bulunacağına, önce kendisinin haksız talepleri hakkında konuşup açıklamalar yapsın.

 

Yine de siyasette asıl olan ahlaktır, bilgidir. Bilgi sahibi olmadan çamur at izi kalsın mantığı kimseye yakışmaz. Kendisine yakıştıran varsa o da bizi ilgilendirmez. Adnan Yılmaz bizim bir arkadaşımızdır. Bir arkadaşa gösterilmesi gereken tüm özen ve saygıyı kendisine göstermeye devam edeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası