Ege Postası
Geri

Afrika’nın tek Türk üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Nijerya’da dört yıl önce kurulan Afrika’nın ilk ve tek Türk üniversitesi Nijerya-Türk Nil Üniversitesi iki gün süren bir törenle ilk mezunlarını verdi. Türkiye, Nijerya ve çevre ülkelerden 550 talebe bulunan üniversiteden 60 öğrenci...
Afrika’nın tek Türk üniversitesi ilk mezunlarını verdi
Haberler / Dünya
30 Haziran 2013 Pazar 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nijerya’da dört yıl önce kurulan Afrika’nın ilk ve tek Türk üniversitesi Nijerya-Türk Nil Üniversitesi iki gün süren bir törenle ilk mezunlarını verdi. Türkiye, Nijerya ve çevre ülkelerden 550 talebe bulunan üniversiteden 60 öğrenci mezun oldu.

Nijerya Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite olmuş üniversite, eğitim kalitesi, derslik ve ekipman açısından Nijerya’nın en iyilerinden kabul ediliyor. Üniversite yönetimi 4 fakültenin 18 bölümüne hukuk ve tıp fakültelerini de ekleyerek Nijerya’da bir numara olmayı hedefliyor.

Mezuniyet heyecanını arkadaşlarıyla paylaşan ekonomi öğrencisi Ridwan Adeniyi “Çok Mutluyum, Karışık duygular içindeyim. Ama atmosfer güzel, sonuç mükemmel. Mutluyum ama dışarıda korkutucu bir dünya var. Hala hazır olduğumdan emin değilim. Zor olacak ama elimden geleni yapacağım." dedi.

Kimya mezunu Sadia Bello ise duygularını, “Bilmiyorum, muhteşem bir tecrübeydi. Birçok insanla tanıştım, farklı altyapı ve kültürlerden gelen insanlar ve onlarla nasıl yaşanır öğrendim. Birçok Türk ve Nijerya’nın diğer kabilelerinden olan insanlarla çalışmamız gerekti.” şeklinde dile getirdi.

Devlet erkanı ve dış temsilciliklerden görevlilerin de katıldığı törende en iyi öğrencilere dizüstü bilgisayar, tablet ve uçak bileti hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası