Ege Postası
Geri

Afyonkarahisar'da cayrokopterli denetim

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ankara'dan gelen cayrokopter ile Afyonkarahisar- Isparta yolu ve Çay- Dinar yolu üzerinde yaptığı denetimlerde 287 araç kontrol edildi.
Afyonkarahisar'da cayrokopterli denetim
Haberler / Ege
20 Haziran 2024 Perşembe 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afyonkarahisar'da Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında İl Jandarma Trafik Şube Müdürü Kıdemli Başçavuş Ali Gören'in de katılımıyla Afyonkarahisar- Isparta yolu ve Çay- Dinar yolu güzergâhında denetimler yapıldı. Denetimlerde Jandarma Genel Komutanlığı'nın envanterine yeni alınan ve Ankara Jandarma Havacılık Başkanlığı'ndan gelen 'cayrokopter' isimli hava aracı da yer aldı. Denetimlerde sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi ihlallerin önlenmesi maksadıyla havadan cayrokopterle araçlar kontrol edildi. Cayrokopter üzerinde bulunan yüksek çözünürlükteki kamera ile kontrol notalarına anlık olarak yol üzerindeki görüntüler aktarıldı. Toplam 4 noktada bulunan trafik jandarması timlerinin kullandıkları tabletler üzerinden takip ettikleri araçları kontrol noktalarında durdurdu. Cayrokopterle yapılan havadan trafik denetimi sonucunda 287 araç kontrol edildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı jandarma trafik timleri tarafından ise Kurban Bayramı tatilinde yolculuk yapan sürücülere denetim noktalarına emniyet kemeri takmaları ve hız kurallarına uymaları konularında uyarılarda bulunuldu. Sürücü ve yolculara jandarma ekipleri tarafından lokum ve şeker ikramında bulunulurken 185'inci yıl logolu araç kokusu dağıtıldı. Ayrıca Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'ndaki köpek timleri de kontrol noktasına durdurulan araçlarda aramalar yaptı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası